Siirry sisältöön

Viron presidentti vieraili Tampereella 8.3.

Julkaistu 10.3.2017 11.04

Tampereen kaupunki pääsi keskiviikkona 8.3.2017 emännöimään arvovieraita, kun Viron tasavallan presidentti Kersti Kaljulaid vieraili Tampereella osana Suomen valtiovierailuaan. Presidentti kävi Tampereella valtiovierailun toisena päivänä yhdessä puolisonsa Georgi-Rene Maksimovskin kanssa.

Vierailunsa aikana presidentti Kaljulaid tutustui Tampereen teknillisen yliopiston Kampusareenaan, älykkäiden koneiden ja valmistuksen osaamiskeskittymä SMACC:iin ja yhteisölliseen TUTLab-verstaaseen.

Assi Hyypiä ojensi presidentille tervetuliaiskukat.
Assi Hyypiä ojensi presidentille tervetuliaiskukat. Kaupunginvaltuuston puheenjohtaja Sanna Marin ja TTY:n rehtori Mika Hannula toivottivat presidentin puolisoineen tervetulleeksi yliopistolle.
Opiskelijat esittelivät presidentti Kaljulaidille harjoitustöinä tekemiään pienoismalleja.
TTY:n innovatiivisen systeemitekniikan kurssin opiskelijat esittelivät presidentti Kaljulaidille harjoitustöinä tekemiään pienoismalleja TUTLabissa.

Yhtenä presidentti Kaljulaidin valtiovierailun aiheena olivat Suomen ja Viron väliset yhteistyömahdollisuudet muun muassa ICT- ja opetusalalla. Myös Tampereen teknillisellä yliopistolla vierailu liittyi tähän aihepiiriin. Presidenttiparin mukana Suomessa vierailivat Viron opetus- ja tutkimusministeri Mailis Reps ja yrittäjyys- ja informaatioteknologiaministeri Urve Palo sekä noin 50 hengen yrittäjyysvaltuuskunta.

Yliopistovierailu huipentui presidentin puheeseen ja sitä seuranneeseen keskustelutilaisuuteen.
Yliopistovierailu huipentui presidentin puheeseen kaupunkien, yliopistojen ja yritysten yhteistyöstä ja sitä seuranneeseen keskustelutilaisuuteen. Presidentti Kaljulaidin mukaan palveluyhteiskunnan kehittyminen luo uusia haasteita ja mahdollisuuksia myös yliopistojen ja kaupunkien väliselle yhteistyölle.

Yliopistovierailunsa jälkeen presidentti seurueineen jatkoi matkaa Raatihuoneelle pormestari Anna-Kaisa Ikosen emännöimään lounastilaisuuteen.

presidentti Kaljulaid saapumassa raatihuoneelle
Raatihuoneen portailla presidentti Kaljulaidia oli vastassa joukko innokkaasti liputtavia päiväkotilapsia.
presidentti juttelemassa lasten kanssa
Presidentti jutteli päiväkotilasten kanssa raatihuoneen edustalla.
presidentti tervehtimässä tamperelaisia raatihuoneen portailla
Presidentti Kaljulaid tervehti paikalle kokoontuneita tamperelaisia. Raatihuoneen edustalla liehuivat Suomen ja Viron liput.
juhlalounas raatihuoneella
Raatihuoneella järjestetyssä lounastilaisuudessa presidenttiä ja tämän puolisoa emännöi pormestari Anna-Kaisa Ikonen.
Sanna Marin, Anna-Kaisa Ikonen ja Kersti Kaljulaid
Pormestari Ikonen ja kaupunginvaltuuston puheenjohtaja Sanna Marin emännöivät arvovieraita Tampereella.
presidentti Kaljulaid kirjoittamassa raatihuoneen vieraskirjaan
Vierailunsa päätteeksi presidentti Kaljulaid jätti tervehdyksensä raatihuoneen vieraskirjaan.

Presidentti Kaljulaid puolisoineen kävi Suomessa ensimmäisellä valtiovierailullaan presidentti Sauli Niinistön ja rouva Jenni Haukion kutsumana. Kaksipäiväisen vierailun aiheita olivat koulutus- ja tutkimusyhteistyön ohella Itämeren alueen ja Euroopan turvallisuustilanne, ajankohtaiset EU-asiat sekä suhteet Yhdysvaltoihin ja Venäjään.


Teksti Elise Kraatila

Kuvat Hanna Leppänen