Siirry sisältöön

Kantakaupungin yleiskaavassa varaudutaan kasvuun

Julkaistu 8.3.2017 10.32

Miltä Tampere näyttää vuonna 2040? Miten kaupunki toimii? Tampere laatii vuoteen 2040 tähtäävää yleiskaavaa kantakaupungin alueelle.

Yleiskaavassa päätetään periaatetasolla maankäytön aluevarauksista, liikenteen pääverkosta ja palveluiden sijainnista. Siinä varaudutaan kantakaupungin asukasmäärän kasvuun vähintään 60 000 asukkaalla sekä useisiin kymmeniin tuhansiin uusiin työpaikkoihin.

Kuva: Erikoissuunnittelija Jukka Aaltonen ja projektiarkkitehti Kaisu Kuusela
Kiehtovaa on, ettei yleiskaava ole vain kartta, vaan kuvaus kehityksestä, joka kaupungissa tapahtuu. Vuosien päästä voi nähdä, löysimmekö oikeat ratkaisut ja kulkiko kehitys niin kuin kaavailtiin, sanovat erikoissuunnittelija Jukka Aaltonen ja projektiarkkitehti Kaisu Kuusela.

Kasvu sijoittuu suurelta osin jo kertaalleen kaavoitettuun ja pääosin myös rakennettuun yhdyskuntarakenteeseen. Tärkeänä tavoitteena kaavatyössä on, että kaupunkirakenne kehittyy nykyisten asukkaiden elinympäristöjen, palvelujen, työpaikkojen ja liikenteen toiminnallisuutta ja laatua heikentämättä.

Yleiskaavan tavoitteet on hyväksytty kaupunginvaltuustossa marraskuussa 2015. Yleiskaavaluonnos oli nähtävillä syyskuussa 2016, ja luonnoksesta saadun palautteen perusteella tehty yleiskaavaehdotus on nähtävillä helmi- ja maaliskuun aikana ja sitä esitellään asukastilaisuuksissa eri puolilla kaupunkia.

Yleiskaava 2040 pyritään saamaan kaupunginvaltuuston hyväksyttäväksi keväällä 2017.

Lisätietoa