Siirry sisältöön

Hankintaillassa esiteltiin tulevia kilpailutuksia

Julkaistu 23.2.2017 13.54

Tampereen kaupungin hyvinvointipalveluiden hankintailta kokosi tiistaina 21.2.2017 paikalle yli seitsemänkymmentä kiinnostunutta. Ilta oli tarkoitettu yrityksille ja palveluntuottajille, mutta se oli avoin kaikille. Tilaisuudessa esitetiin kaupungin tulevia kilpailutuksia ja hankintoja.

Tampereen kaupungin toimintamalli on muuttunut. Uudistuksen keskiössä ovat kaupungin perustehtävät eli hyvinvoinnin ja elinvoiman vahvistaminen sekä kaupunkirakenteen ja -ympäristön kehittäminen ja asiakaslähtöisyyden vahvistaminen, kertoi hyvinvoinnin palvelualueen johtaja Taru Kuosmanen. Sisäisestä tilaaja-tuottaja mallista on luovuttu.

Tampereen kaupunki haluaa kuulla palveluiden käyttäjiä ja toimia yhteistyössä palveluiden tuottajien kanssa niin, että hankintakäytännöt kehittyvät entistä vuorovaikutteisemmiksi. Tavoitteena on saada asiakkaille vaikuttavampia palveluita, ja myös parantaa eri yritysten ja palveluntuottajien mahdollisuuksia osallistua kaupungin hankintoihin.

Kuva: Taru Kuosmanen hankintaillassa
Johtaja Taru Kuosmanen kertoi hankintaillassa kaupungin uudesta toimintamallista ja innovatiivisista hankinnoista.

Tampereen kaupunki on myös sitoutunut edistämään hankinnoillaan innovatiivisuutta ja elinvoimaa. Se merkitsee, että hankinnoissa lähdetään liikkeelle asiakastarpeiden tunnistamisesta. Hankinnan kohde määritellään lopputuloksen tai vaikutuksen kautta. Hankintamenettelyssä kehitetään uusia neuvottelua ja vuorovaikutusta korostavia malleja, ja hankinnan kohteita voidaan myös kehittää yhdessä valitun toimittajan kanssa. Pyritään ostamaan tuloksia ja vaikutuksia, totesi Taru Kuosmanen

Uuden hankintalain muutoksista ja niiden vaikutuksista kertoi tilaisuudessa hankintapäällikkö Tanja Welin. Laki tuli voimaan tämän vuoden tammikuussa. Myös Sote-ratkaisu tulee vaikuttamaan kilpailutuksiin ja sopimusaikoihin, mutta niistä ei tällä hetkellä ole tarkempaa tietoa. Asiasta tiedotetaan palveluntuottajille ja yrityksille, heti kun ratkaisut on tehty.

Tilaisuudessa esitetiin kaupungin tulevia kilpailutuksia ja hankintoja. Vuonna 2017 kilpailutettavia hankintoja ovat psykososiaalisen tuen asumispalvelut, vammaispalvelut, ikäihmisten asumispalvelut, sairaala- ja kuntoutuspalveluiden sekä avo- ja asumispalveluiden hoitotarvikehankinnat sekä koululaisten aamu- ja iltapäiväkerhotoiminta.

Käydyssä keskustelussa kysyttiin mm. hoitajamitoituksista ja mahdollisuuksista sijoittaa koululaisten aamu- ja iltapäiväkerhoja hyvinvointikeskuksiin.

Kuva: Hankintailtaan osallistuneita valtuustosalissa
Hankintailta keräsi lähes kahdeksankymmentä yrittäjää ja palvelun tuottajaa kuulemaan tulevista kilpailutuksista.

Tilaisuuden esitysaineistot


Teksti Eija Uurtamo

Kuvat Eija Uurtamo