Siirry sisältöön

Tanssia ja laulua Koilliskeskuksessa

Julkaistu 20.2.2017 10.02

Koilliskeskuksessa on sekä laitettu jalalla koreasti että laulettu yhdessä alkuvuonna. Keskiviikkona 18.1. klo 13 tanssittiin Koilliskeskuksen historian ensimmäiset päivätanssit, joihin saapui noin 35 innokasta tanssijaa. Tanssijoita matkusti Koilliskeskukseen myös kaupungin toiselta laidalta.

Duo Martti Kuurila & Tapani Luojus vastasivat musiikkista, ja kirjastonhoitaja Elina Lehtonen levitti liikuntatila Kallion lattialle perunajauhoja, jotta tanssikengät liukuisivat lattialla sujuvasti. Tunnelma oli iloinen, ja tansseja toivottiin lisää. Tanssijoille oli tarjolla myös aiheeseen sopiva aineistonäyttely, josta saattoi lainata mukaansa muun muassa tanssimusiikkia ja tanssioppaita.

Päivätanssien osallistujia tanssimassa Koilliskeskuksessa
Perunajauhot lattialla ovat oleellinen osa päivätansseja.

Keskiviikkona 15.2. klo 13 laulajat kokoontuivat yli neljänkymmenen hengen voimin monitoimitila Kiveen laulamaan yhdessä 1960-luvun kappaleita. Jussi Tamminen säesti ja Martti Kuurila sekä laulatti että jututti yleisöä. Kirjastonhoitaja Elina Lehtosen tehtävänä oli tällä kertaa pitää laulujen sanat näkyvillä, ja hän oli myös koonnut 1960-lukuaiheisen aineistonäyttelyn. Yhteislaulutilaisuuksia toivottiin Koilliskeskukseen lisää, ja tännekin oli muutama henkilö tullut toiselta puolelta kaupunkia.

Yhteislaulutilaisuuden osallistujia Koilliskeskuksessa
Koilliskeskuksen Kivessä laulettiin 1960-luvun lauluja.

Naistenpäivän päivätanssit järjestetään keskiviikkona 8.3. klo 13, ja seuraavan yhteislaulutilaisuuden teemana ovat kansanlaulut ja koululaulut keskiviikkona 12.4. klo 13. Koilliskeskuksessa pidetään keskiviikkoisin klo 13 myös lukupiiriä, elokuvaesityksiä ja nettivinkkauksia. Tervetuloa Koilliskeskukseen!

Yhteislaulu- ja päivätanssi-tilaisuudet järjestää Tampereen kaupungin kulttuuripalvelut yhdessä Koilliskeskuksen kanssa.


Teksti Elina Lehtonen

Kuvat Laura Aatola ja Aku-Pekka Kurjenniemi