Siirry sisältöön

Orion, Lyyra, Pohjantähti, Aurinko, Otava ja Sirius – Pohjolan ryhmäkodit saivat nimet tähtien mukaan

Julkaistu 15.9.2016 8.00

Ilmassa oli jännitystä, kun Pohjolan palvelukodin avajaisten kenties odotetuin hetki koitti. Ryhmäkotien nimet julkistettiin juhlavasti kotien parvekkeilta, jonne oli viritelty asukkaiden itse maalamat nimilakanat. Fanfaarien säestämänä lakanoista paljastuivat Orion, Lyyra, Pohjantähti, Aurinko, Otava ja Sirius – Pohjolan tähtimaailmasta ryhmäkotien asukkaiden, omaisten ja henkilöstön valitsemat nimet.

Valokuva: Pohjolan palvelukodin ryhmäkotien nimien julkistus
Asukkaat olivat maalanneet ryhmäkotien nimet lakanoille, jotka juhlallisesti avattiin torven soiton säestämänä kotien parvekkeilta.

Pohjolan palvelukodin avajaiset pidettiin torstaina 8.9.2016. Palvelukodin aamu alkoi markkinoilla. Halukkaat pääsivät riksapyörien kyytiin ja kädentaitopajassa taiteiltiin Neulo, virkkaa ja koukkua -teemapäivän merkeissä. Iltapäivällä sisäpihalla vietettiin virallista avajaisjuhlaa.

Valokuva: Pelle
Palvelukodin sisäpihalla yleisöä viihdytti pelle soitollaan ja jumpallaan

Uutta ja vanhaa, mutta silti nykyaikaista

Virallisen osuuden avajaispuheista vastasivat apulaispormestari Mikko Aaltonen sekä tuotantojohtaja Ella Suojalehto.

Entiseen Haaralan tehtaaseen tehdyssä Pohjolan palvelukodissa on Aaltosen mielestä onnistuttu yhdistämään uutta ja vanhaa.

– Pohjolan palvelukoti on perinteisessä tamperelaisessa ympäristössä. Täällä on samaan aikaan uutta ja vanhaa, mutta silti nykyaikaista.

Suojalehdon mukaan Pohjolan ryhmäkodeissa koti ja eläminen nostetaan etusijalle.

– Koti on paikka, jossa jokainen voi olla oma itsensä, totesi Suojalehto.

Valokuva: Pohjola-kuoro
Uunituore Pohjola-kuoro esitti itse sanoittamansa kappaleen Pohjolan palvelukodista. Kuoro perustettiin avajaisia edeltävänä päivänä ja viimeiset jäsenet houkuteltiin mukaan avajaisaamuna.

Ryhmäkodit yläkerroksissa, päivä- ja palvelukeskus katutasossa

Pohjolan palvelukodissa on kuusi ryhmäkotia, joissa jokaisessa on paikka 15 asukkaalle. Ryhmäkodeissa asukkaat saavat ympärivuorokautista hoitoa. Ryhmäkodit ovat talon toisessa, kolmannessa ja neljännessä kerroksessa.

Rakennuksen katutasossa on päivä- ja palvelukeskus, joiden palveluja myös ryhmäkotien asukkaat voivat sujuvasti käyttää.

Palvelukeskuksen puolella avajaispäivään kuului Tuulan Teematunti. Jo Tammelan palvelukeskuksessa suunnatonta suosiota nauttineet Tuula Kivistön vetämät tunnit jatkuvat Pohjolan palvelukeskuksessa ja täyttävät torstaisin klo 13.30 ruokasalin väestä.

Valokuva: Sali täynnä väkeä Tuulan Teematunnilla
Torstaiseen tapaan Tuulan Teematunti veti salintäydeltä väkeä. Katutason palvelukeskuksessa pidetyllä tunnilla esiintyivät Tampereen Kotkien veteraanisoittajat solistinaan Matti Sammal.

Päivän aikana avattiin myös palvelukeskuksen kuntosali. Kuntosalille voi kuka tahansa tulla kuntoilemaan silloin kun siellä ei ole ohjattua ryhmätoimintaa.

Valokuva: Pohjolan palvelukeskuksen kuntosali
Palvelukeskuksen upouusi kuntosalikin koristeltiin avajaisten kunniaksi nauhoin ja ilmapalloin.

Teksti Marika Haapala

Kuvat Marika Haapala