Siirry sisältöön

Senioreiden oma elokuva valloitti Pispan palvelukeskuksessa

Julkaistu 5.8.2016 14.53

Silmäniskuja ja lentosuukkoja – niitä riittää torstaina 4.8.2016 ensi-iltansa saaneessa Päivä Pispassa -lyhytelokuvassa, joka on alusta loppuun saakka Pispan palvelu- ja päiväkeskuksen sekä tehostetun palveluasumisen asiakkaiden, asukkaiden ja henkilöstön omaa tuotantoa.

Valokuva: Kohtaus elokuvasta, jossa nainen kurkkaa käytävällä.
Elokuvassa kuoronjohtaja Pekka hämmästelee joka kulman takaa ilmestyviä, lirkuttelivia naisia. Näyttelijät heittäytyvät antaumuksella rooleihinsa ja pitävät katsojan suupielet hymyssä koko elokuvan ajan.

Osana Tapahtumien yötä vietettyä ensi-iltaa Pispan palvelukeskukseen oli saapunut katsomaan salin täydeltä yleisöä, jonka hyväntuulinen nauru säesti elokuvaa.

Puolentunnin mittaisessa kesäkomediassa kuoronjohtaja Pekka on ihmeissään saamastaan naisten huomiosta. Silmäniskuissa ei säästellä, kun jokainen kuorolainen vuorollaan yrittää valloittaa Pekan. Harjoitusten jälkeenkin vientiä riittää, meni Pekka sitten kuntosalille tai kirjastoon.

Pekan roolin esittänyt, juuri 90 vuotta täyttänyt Pekka Ahomäki kertoo näytelleensä nyt ensimmäistä kertaa.

– Mielenkiintoinen ja kiva kokemus. Ilman muuta lähden mukaan jatkossakin näyttelemään, toteaa Ahomäki.

Valokuva: Pekka Ahomäki ja Terhi Koskinen
Ensi-illassa hymy oli herkässä niin miespääosaa näytelleellä Pekka Ahomäellä kuin palvelukeskuksen palveluvastaava Terhi Koskisella, joka myös näytteli elokuvassa.

Kahden päivän projekti

Elokuvaa tehtiin kaksi päivää. Ensin ideoitiin ja laadittiin käsikirjoitus, sitten kuvattiin. Näyttelijöinä oli Pispan asukkaita ja asiakkaita sekä henkilökuntaa.

– Mukaan pääsivät kaikki, jotka halusivat, kertoo Pispan palvelukeskuksen palveluvastaava Terhi Koskinen.

– Ei ollut vaikea saada näyttelijöitä elokuvaan. Jotkut näyttelijöistä olivat miettineet vuorosanojaan yölläkin, paljastaa elokuvan käsikirjoituksesta, ohjauksesta, kuvauksesta ja tsemppauksesta vastannut palvelukeskuksen virikeohjaaja Mari Pentinniemi.

Pentinniemellä on jo suunnitelmia seuraavista videoprojekteista.

– Esimerkiksi henkilökuvia voisi tehdä tai esitellä Pispaa.

Valokuva: Elokuvan tekijöitä
Elokuvan tekijöitä onnitteli ensimmäiseksi kotihoidon ja asumispalvelujen tuotantojohtaja Ella Suojalehto ja arveli keikkaa heillä riittävän tulevaisuudessakin.

Teksti Marika Haapala

Kuvat Marika Haapala