Siirry sisältöön

Koilliskeskuksen suunnitelmat sekä Maltti ja Valtti keräsivät väkeä kevättapahtumaan

Julkaistu 25.4.2016 13.12

Sateesta huolimatta sunnuntaina 17.4. Linnainmaalla järjestetty koulun kevättapahtuma oli yleisömenestys. Paikalla oli niin lapsia, nuoria kuin heidän vanhempia ja isovanhempiakin. Vetonauloina olivat Koilliskeskuksen suunnitelmat sekä TV:stä tutut hahmot Maltti ja Valtti.

Mia Lumio, Päivi Saari ja Katja Viilo olivat paraatipaikalla kahvilan kupeessa esittelemässä tulevaa Koilliskeskusta. Etenkin aikuisikäiset pysähtyivät katsemaan keskuksen pohjapiirroksia ja havainnekuvia sekä kuuntelemaan tulevia suunnitelmia. Lapsia taas kiinnostivat enemmän jaossa olevat karkit, kirjanmerkit ja postikortit.

Valokuva: Päivi Saari ja Katja Viilo
Päivi Saari ja Katja Viilo esittelivät Koilliskeskuksen suunnitelmia.

Kauan kaivattua kirjastoa odotetaan innolla

Monet kävijöistä olivat jo pitkään odottaneet kirjastoa Linnainmaalle, siksi sen saapumisesta Koilliskeskukseen oltiin mielissään. Kirjaston palveluista ja aukioloajoista kysyttiin paljon.

Myös keskuksessa olevat asukkaille vuokrattavat tilat kiinnostivat. Moni ideoi niissä järjestettävää toimintaa ja muutama lupautui jo alustavasti vapaaehtoiseksi toiminnan toteuttajaksi.

Aktiivinen nuorisojoukko innostui nuortentilan havainnekuvista ja arveli tilan avauduttua useinkin oleskelevansa siellä. Varsinkin yläkerran oleskeluparvi näytti heistä houkuttelevalta.


Piirros: Koilliskeskuksen pohjakuva
Syyskuun puolivälissä avattavaan Koilliskeskukseen tulee muun muassa kauan kaivattu kirjasto. Lasten kirjat ovat lähellä neuvolaa, lehtienlukusali taas kahvilan vieressä. Suurenna kuva klikkaamalla.

Muutaman paikalla ollutta neuvolan asiakasta puolestaan nostivat esille vaunukansan huolen liikennejärjestelyistä. Heitä mietitytti lähinnä se, joutuuko K-Citymarketilta päin neuvolaan tullessa kiertämään koko Prisman rakennuksen päästäkseen Koilliskeskuksen pääovelle.

Kaiken kaikkiaan esittelytapahtuma oli onnistunut ja keskustelu uusien mahdollisten asiakkaiden kanssa mukavaa.

– Näissäkin kohtaamisissa vahvistui se fiilis, että tulevaisuuden palvelumallissa ollaan oikealla tiellä. Ihmiset kyllä löytävät Koilliskeskuksen yhteiseksi paikaksi, kertoi projektipäällikkö Mia Lumio.

Syyskuun puolivälissä avattavaa Koilliskeskuksen ensimmäistä osaa odottavat innolla niin asukkaat kuin työntekijätkin.

– Itselläkin innostuneisuus ja odotukset vain kasvavat viikko viikolta, kertoi Koilliskeskukseen töihin tuleva Katja Viilo.

Artikkelia korjattu 26.4.2016: Korjattu Koilliskeskuksen avausaika. Oikea aika on syyskuun puoliväli.


Teksti Marika Haapala

Kuvat Mia Lumio