Siirry sisältöön

Pispan palvelukeskus avattiin tanssien tahdissa

Julkaistu 19.1.2016 15.53

Johanna Debreczenin ei tarvitse kahta kertaa käskeä Pispan palvelukeskuksessa ihmisiä tanssimaan: kun ensimmäiset sävelet Metsäkukista soivat, täyttyy lattia hetkessä väestä. Näin on palvelukeskuksen parkettikin virallisesti avattu ja hyväksi havaittu.

Pispan palvelukeskuksessa vietettiin avajaisia torstaina 14.1.2016. Vuoden verran kestäneessä remontissa palvelukeskus sai entistä ehommat tilat. Kaikki on uudistettu: ravintola, askartelu- ja käsityöpajat, kuntosali ja kirjaston kokoelmatila. Ja käytössä on ihan uusia ideoita, esimerkiksi saunassa kiukaalle saa heitettyä vettä suihkutiloissa olevaa nappia painamalla.

Valokuva: Tanssiva pari
Anja ja Toivo Mäki tanssivat Johanna Debreczenin ja Jouni Kerosen tahdissa.

Lielahtelaiset Toivo ja Anja Mäki tulivat avajaisiin tanssien houkuttelemana. Toivo Mäki kertoi joskus käyneensä palvelukeskuksessa hierojalla, mutta Anja Mäki oli Pispassa ensimmäistä kertaa.

– Tämä on niin kaunis paikka järven rannalla. Söimme täällä ja seuraavaksi odotamme tanssien alkavan.

Valokuva: Terhi Koskinen ripottelee kahvinporoja tanssilattialle
Terhi Koskinen ripotteli kahvinporoja tanssilattialle.

Väen tervetulleeksi tanssilattialle toivottanut palvelukeskuksen palveluvastaava Terhi Koskinen kertoo palvelukeskuksessa olevan muutakin toimintaa kuin tansseja.

– Kuntosali on kovassa käytössä, samoin juuri avatut askartelutilat.

Palvelukeskuksen kuntosali on ilmainen. Aikaa ei tarvitse varata, vaan vapaisiin laitteisiin voi kuka tahansa tulla kuntoilemaan. Kuntosali on auki silloin kun palvelukeskuskin eli maanantaista perjantaihin klo 8–17.

Puutyöpajassa valmistuvat vaikka soittimet bändille

Samaan aikaan kun yläkerrassa tanssikansa pisti jalalla koreasti, alakerran puutyöpajassa soi sirkkeli. Jukka Törmä kertoo olevansa tuore eläkeläinen ja käyttävänsä ensimmäistä kertaa palvelukeskuksen puukäsityötiloja. Rakenteilla on niin akustisesti kuin sähkölläkin toimiva basso. Aivan ensimmäistä kertaa Törmä ei kuitenkaan ole soittovälinettä tekemässä.

– Olen rakentanut 20–30 bassoa, mutta vaimo ei oikein tykkää, kuun teen niitä olohuoneen itämaisen maton päällä. Tämä on parempi ratkaisu, toteaa Törmä puutyöpajasta.

Valokuva: Jukka Törmä rakentaa bassoa puutyöpajassa
Jukka Törmä tekee bassoa. Palvelukeskuksen puutyöpajassa sen rakentaminen sujuu siistimmin kuin kotona olohuoneen lattialla.

Avajaisissa oli mahdollisuus mittauttaa verenpaine sekä jumpata fysioterapeutin johdolla. Tarjolla oli myös tietoa paloturvallisuudesta. Sisällä Pirkanmaan pelastuslaitoksen palotarkastaja Tytti Oksanen ja viestintäsuunnittelija Elina Haapala neuvoivat, kuinka paloturvallisuutta voi lisätä kotona, ulkona taas sai kokeilla, miten alkusammutus sujuu.

Valokuva: Pelastuslaitoksen naiset esittelypisteellä
Pelastuslaitoksen pisteellä Tytti Oksanen ja Elina Haapala kertoivat paloturvallisuudesta ja esittelivät muun muassa liesivahteja.

Palvelukeskukset ovat kaikille avoimia ajanviettopaikkoja, joissa voi tavata tuttuja, osallistua monenlaiseen toimintaan, saada apua arjen eri pulmiin ja aterioida.

Valokuva: Pispan palvelukeskus talvella
Pispan palvelukeskus sijaitsee osoitteessa Simolankatu 4. Palvelukeskus on auki ma–pe klo 8–18

Päivitetty 7.4.2016: Muutettu kuntosalin aukioloaika.


Teksti Marika Haapala

Kuvat Marika Haapala