Siirry sisältöön Siirry suoraan hakuun

Zengchengin delegaatio vieraili Tampereella

Julkaistu 14.10.2015 18.04

Zengchengin alue on osa Tampereen kiinalaista ystävyyskaupunkia, Guangzhouta. Zengchengissä on oma aluehallintonsa. Alueen pormestari, Luo Siyuan, delegaationsa kera vieraili Tampereella perjantaina 9.10.2015.

Tampereen kannalta kyseinen Guangzhoun alue on kovin kiinnostava. Guangzhoussa on tarkoitus sijoittaa iso osa kaupungin ammattilisia oppilaitoksia juuri Zengchengin alueelle. VET (vocational education)-citya ollaan parhaillaan rakentamassa. Guangzhoussa yliopistot on jo aikaisemmin sijoitettu omalle alueelleen, omalle saarelleen. Ammatillisen koulutuksen keskittymä Guangzhoussa kiinnostaa tamperelaisia, onhan juuri ammatillisen koulutuksen saralla yhteistyöhön Guangzhoun kanssa jo muutaman vuoden ajan panostettu.

Zengchengiläisiä Tampereen vierailullaan kiinnostivat kovasti vesi- ja metsäasiat. Ohjelmassa olikin muun muassa Suomen Metsäkeskuksen asiantuntijoiden tapaamiset ja vierailu Ruskon vedenpuhdistuslaitoksella. Tampereen Aikuiskoulutuskeskuksessa vieraat ehtivät myös piipahtamaan.

Zencheng ei tule olemaan pelkästään ammatillisen koulutuksen alue, vaan haluavat panostaa ja profiloitua myös ympäristöpuolella, siksi heitä kiinnostavat vesi-, ilmasto- ja jätehuollon asiat.

Kiinnostava yksityiskohta Zengchengistä; jalassasi saattaa olla juuri Zengchengissä valmistetut farkut. Zengchengissä tehdään 80% maailman farkuista!

Zengchengistä tulemme varmasti jatkossakin kuulemaan, ainakin ammatillisen koulutuksen yhteistyön kautta.

Teksti Satu Vuorinen