Siirry sisältöön Siirry suoraan hakuun

Lasten Parlamentti: Oppilaat tekevät kouluille yhteistä välituntiopasta

Julkaistu 12.5.2015 10.24

Tamperelaisten 7–12-vuotiaiden lasten vaikuttamiskanava Tampereen Lasten Parlamentti kokoontui keskiviikkona 6.5.2015 kaupunginvaltuuston istuntosalissa. Alueellisten parlamentin edustajat kertoivat koulujensa ajankohtaiset terveiset ja esittelivät muun muassa Linnainmaan alueella toteutetun kiusaamiskyselyn tuloksia. Oppilaat ovat myös valmistelemassa koulujen yhteistä välituntiopasta.

Aloitteina jätettiin eteenpäin työstettäväksi suunnitelma hyväntekeväisyyskonsertin järjestämisestä. Myös ehdotus alakoululaisten mahdollisuudesta ostaa edullista välipalaa iltapäiväkerhotoiminnan lomassa lähetettiin valmisteltavaksi. Suurkokous päätti myös Lasten Parlamentin johtosäännön muutoksista.

Päivän aikana Parlamentille esiteltiin 23.5.2015 järjestettävää toiminnallista Museoiden yö -tapahtumaa, Harrastava-iltapäivätoimintaa ja koulujen pihasuunnittelua.

– On hienoa, että me lapsetkin saamme vaikuttaa asioihin omissa alueellisissa parlamenteissa ja suurkokouksissa, totesivat Lentävänniemen koulun 6 A-luokan oppilaat Sanna Peltonen ja Emilia Uusi-Heikkilä.

Tampereen Lasten Parlamentti järjestäytyy suurkokoukseen kahdesti vuodessa. Kaupunginvaltuuston istuntosalissa pidettävässä kokouksessa on kaksi edustajaa kustakin Tampereen alakoulusta. Alueellisia parlamentteja on kahdeksan. Seuraava suurkokous järjestetään marraskuussa.


Teksti Birgitta Tunturi