Siirry sisältöön

7. luokka

Museopedagogiikka

Toimiminen koulun ulkopuolisissa oppimisympäristöissä jatkuu 7. luokalla, jolloin sekä museokierros että työpaja ovat samalla kerralla. Toiminnassa rohkaistaan oppilasta ilmaisemaan ja perustelemaan omia mielipiteitään sekä toteuttamaan omia taiteellisia näkemyksiään. Oppilaan kyvykkyys kulttuurin kokijana ja tekijänä vahvistuu.

Kevätlukukausi on 7. luokkien Taidekaari-toiminnan aikaa. Aikataulut ilmoitetaan kouluille jo edellisen lukuvuoden puolella. Työpajakierrosten aikojen vahvistus alkaa: ti 7.2.2022 klo 14.


Kohderyhmä

Kaikki yleisopetuksen 7. luokat ovat tervetulleita mukaan. Kukin luokka valitsee yhden kokonaisuuden.

Teemat ja laaja-alaisen osaamisen tavoitteet

Taidekaareen osallistumalla toteutetaan perusopetuksen opetussuunnitelmaa. Laaja-alaisen osaamisen tavoitteet:

Oppilaan eettinen ja esteettinen ajattelu syvenee toiminnan herättämien tunteiden ja oivalluksien kautta. (L1)

Oppilaalla on mahdollisuus ilmaista kulttuurista osaamistaan. (L2)

Kokonaisuuden teema vaihtelee näyttelyiden mukaisesti ja sitä käsitellään työpajakierroksella ja ajatteluläksyssä. Taidekaaren toiminnan myötä tamperelaisten lasten ja nuorten kulttuurikompetenssi vahvistuu.

Kevään 2022 ohjelma:

Tuli irti!

Työpajakierroksella oppilaat pääsevät tutustumaan Museokeskus Vapriikin Tampere liekeissä -näyttelyyn ja Pirkanmaan pelastuslaitokseen. Kokonaisuuden teemoina ovat kulttuuriympäristö, kokemusten ilmaisu taiteen kautta sekä alkusammutustaidot.

Ilmoittautuminen on päättynyt.

Vaikutu

Kokonaisuudessa vieraillaan Tampereen taidemuseon Illuusio-näyttelyssä sekä pohditaan taiteen keinoja vaikuttaa ja käydä vuoropuhelua katsojansa kanssa.

Ilmoittautuminen on päättynyt.

Mykkyyttä ja mellakkaa

Työpajakierroksella tutustutaan Paluu 20-luvulle -näyttelyyn ja upeaan Milavida-palatsiin. Ilmoittautuminen on päättynyt.

Tampereen kaupunki