Siirry sisältöön

7. luokka

Museopedagogiikka

Toimiminen koulun ulkopuolisissa oppimisympäristöissä jatkuu 7. luokalla, jolloin sekä museokierros että työpaja ovat samalla kerralla. Toiminnassa rohkaistaan oppilasta ilmaisemaan ja perustelemaan omia mielipiteitään sekä toteuttamaan omia taiteellisia näkemyksiään. Oppilaan kyvykkyys kulttuurin kokijana ja tekijänä vahvistuu.

Kevätlukukausi on 7. luokkien Taidekaari-toiminnan aikaa. Aikataulut ilmoitetaan kouluille jo edellisen lukuvuoden puolella. Työpajakierrosten aikojen vahvistus alkaa: ma 8.2.2021 klo 14.

Kohderyhmä

Kaikki yleisopetuksen 7. luokat ovat tervetulleita mukaan. Kukin luokka valitsee yhden kokonaisuuden.

Teemat ja laaja-alaisen osaamisen tavoitteet

Taidekaareen osallistumalla toteutetaan perusopetuksen opetussuunnitelmaa. Laaja-alaisen osaamisen tavoitteet:

Oppilaan eettinen ja esteettinen ajattelu syvenee toiminnan herättämien tunteiden ja oivalluksien kautta. (L1)

Oppilaalla on mahdollisuus ilmaista kulttuurista osaamistaan. (L2)

Kokonaisuuden teema vaihtelee näyttelyiden mukaisesti ja sitä käsitellään työpajakierroksella ja ajatteluläksyssä. Taidekaaren toiminnan myötä tamperelaisten lasten ja nuorten kulttuurikompetenssi vahvistuu.

Kevään 2021 ohjelma:

1920-2020-2120

Hulppean Milavidan tunnelmissa pohditaan maailmaa eri aikakausina. Työpajassa luodaan omia kohtauksia mykkäelokuvien innostamina. HUOM! Ajat tähän kokonaisuuteen on lähetetty keväällä 2020 kouluille. Tähän alakokonaisuuteen osallistuvat koulut ovat:

Hatanpää

Juhannuskylä

Lielahti

Linnainmaa

Sampo

Kierrosten vahvistaminen alkaa: ma 8.2.2021 klo 14.

Harmaat henkilöt

Kokonaisuudessa oppilaat vierailevat Sara Hildénin taidemuseossa, jossa tutustutaan ylöjärveläislähtöisen Kari Vehosalon harmaansävyisiin, realistisen pikkutarkkoihin teoksiin. Toiminnallinen työpajakierros tuo sirkustaiteen museoon. Kokonaisuuden pääkäsitteet ovat museoammatit ja museon tehtävät.

Ilmoittautuminen alkaa 8.2.2021 klo 14.

HUOM! Ajat tähän kokonaisuuteen on lähetetty keväällä 2020 kouluille. Tähän alakokonaisuuteen osallistuvat koulut ovat:

Etelä-Hervanta

Kaarila

Kaukajärvi

Pohjois-Hervanta

Tesoma

Vuores

Wivi Lönn

Esillä

Vierailulla Tampereen taidemuseossa tutkitaan, mitä taiteilija voi tuoda esiin taiteensa välityksellä. Työpajakierroksella pohditaan identiteettiä ja sitä, mitä itsestä halutaan näyttää muille ja millä tavoin.

HUOM! Ajat tähän kokonaisuuteen on lähetetty keväällä 2020 kouluille. Tähän alakokonaisuuteen osallistuvat koulut ovat: Kämmenniemi, Takahuhti, Tampereen kansainvälinen koulu/Fista ja Tampereen Normaalikoulu.

Ajanvaraus alkaa ma 8.2.2021 klo 14.

Tampereen kaupunki