Mitä on punk? Miten se on rantautunut ja juurtunut Suomeen mm. pienlehtinä, musiikkina ja kansalaisaktivismina? Kierroksella tutustutaan Postimuseon Pienlehtiä ja punkpostia -näyttelyyn ja tuumataan oman elämän punkkariasennetta. Suoristahan siis keesisi ja kaiva kunnon aktivismiasenne esiin! Oppaina TAITEn punkkarisieluiset Mia ja Janina.
Ajankohta: 22.10.-2.11.
Kesto: 45 min.
Paikka: Postimuseo, Vapriikki, Alaverstaanraitti 5
Ohjaus: koordinaattori Mia Ylä-Nojonen ja ohjaava museolehtori Janina Ahlfors.
Toimitamme opettajalle ajatteluläksyn, joka on uusi kokonaisuuden osa. Sen avulla saat sidottua kokonaisuuden osa-alueet toisiinsa ja pidettyä lasten mielisssä. Läksy vahvistaa oppilaan ajattelua ja oppimaan oppimista.
Työpajassa tutustutaan kulttuurihäirinnän käsitteeseen ja tehdään itse taidemuotoista protestia koulun alueella kuvataiteen menetelmiä hyödyntäen. Paja kannustaa oppilaita omaan ajatteluun, aktivismiin ja arkipäivän kannanottoihin hyvien asioiden puolesta.
Ajankohta: viikko 46-47
Kesto: 90 min.
Paikka: Oma luokka ja koulun ympäristö
Ohjaus: ohjaava museolehtori Janina Ahlfors
Tehdään sarjakuvia ja bändeilyä punkhenkisiin kasseihin käsityömenetelmin.
Ajankohta: viikko 44-46
Kesto: 90 min.
Paikka: Käsityö- ja muotoilukoulu Näpsä, Peltokatu 16 C
Ohjaus: Käsityö- ja muotoilukoulun Näpsän opettajat
Pienlehtipajassa tutustutaan lisää punk-aatteen parissa syntyneeseen pienlehtikulttuuriin ja tehdään oma julkaisu. Oma pienlehti luodaan kirjoittamalla kannanottoja, kuvittaen ja taittaen perinteiseen leikkaa-liimaa-monista -tyyliin.
Ajankohta: viikot 45-49
Kesto: 90 min
Paikka: Oma luokka
Ohjaus: Yhteiskuntatieteiden maisteri Miro Ylä-Nojonen