Siirry sisältöön

6. luokka

Museopedagogiikka

6. luokalla oppilas palaa museoiden ja niiden autenttisten aineistojen pariin hyödyntämään aikaisempia tietojaan ja taitojaan. Hän ymmärtää, että tieto on muodostettavissa yksin ja yhdessä muiden kanssa keskustellen, tutkien ja kokeillen. Työpajoissa näyttelyissä koettua jatketaan oman tekemisen kautta.

6. luokkalaisten Taidekaari-toiminta on aina syksyisin. Ilmoittautuminen alkaa nettisivuilla ma 16.8.2021 klo 14.

Kohderyhmä

Kaikki yleisopetuksen 6. luokat ovat tervetulleita mukaan. Kukin luokka valitsee yhden kokonaisuuden.

Teemat ja laaja-alaisen osaamisen tavoitteet

Taidekaareen osallistumalla toteutetaan perusopetuksen opetussuunnitelmaa. Kokonaisuuden teema vaihtelee näyttelyiden mukaisesti ja sitä käsitellään museo-opastuksella, työpajassa ja ajatteluläksyssä. Oman ajattelutaitojen ja mielipiteiden ilmaisun kehittyminen on Taidekaaren toiminnan päätavoitteita.

Laaja-alaisen osaamisen tavoitteet:

Oppilas tunnistaa pohdittavaan asiaan liittyviä eri näkökulmia ja löytää uusia oivalluksia. (L1)

Oppilas oppii tulkitsemaan, tuottamaan ja arvioimaan eri lähteistä tulevaa tietoa. (L4)

Perusohjelma 6. luokille, syyslukukausi 2021:

Ihminen vs. Eläin

Kokonaisuus pohtii ihmisen ja muun luonnon, erityisesti eläinten, keskinäistä suhdetta. Museokierroksen ja ajatteluläksyn lisäksi luokille on tarjolla räppi-, liike- tai valokuvaustyöpaja.

Ilmoittautuminen kokonaisuuteen alkaa maanantaina 16.8.2021 klo 14.00.

Sateenkaari siveltimessä

Luovuus ja ilmaisun rikkaus; monenlaiset tavat kuvata tai esittää tunteita ja ajatuksia taiteen kautta ovat tämän kokonaisuuden teemoja. Työpajoissa oppilaat pääsevät itse kokeilemaan erilaisia ilmaisutapoja. Vaihtoehtoina on runoutta, musiikkia ja kuvataidetta. Opastuksella tutustutaan Suomen kultakauden taiteilijoihin kuuluneen Magnus Enckellin monipuoliseen tuotantoon.

Huom! Tässä kokonaisuudessa työpajaan osallistutaan ennen museovierailua, koska opastuksille päästään vasta marraskuun puolivälistä alkaen.

Ilmoittautuminen tähän kokonaisuuteen on sulkeutunut.

Meri ja minä

Tässä kokonaisuudessa luokat vierailevat Muumimuseon uudistuneessa perusnäyttelyssä. Opastuksen teemoja ovat vesistöjen suojelu ja Tove Janssonin rakkaus mereen. Työpajoissa syvennytään vesielementtiin ja oppilaan omaan luontosuhteeseen taiteellisen työskentelyn kautta. Vaihtoehtoina on kädentaitoja, tanssia ja musiikkia.

Ilmoittautuminen kokonaisuuteen alkaa maanantaina 16.8.2021 klo 14.00.

Tampereen kaupunki