Siirry sisältöön

6. luokka

Museopedagogiikka

6. luokalla oppilas palaa museoiden ja niiden autenttisten aineistojen pariin hyödyntämään aikaisempia tietojaan ja taitojaan. Hän ymmärtää, että tieto on muodostettavissa yksin ja yhdessä muiden kanssa keskustellen, tutkien ja kokeillen. Työpajoissa näyttelyissä koettua jatketaan oman tekemisen kautta.

6. luokkalaisten Taidekaari-toiminta on aina syksyisin. Ilmoittautuminen alkaa nettisivuilla ma 17.8.2020 klo 14.

Kohderyhmä

Kaikki yleisopetuksen 6. luokat ovat tervetulleita mukaan. Kukin luokka valitsee yhden kokonaisuuden.

Teemat ja laaja-alaisen osaamisen tavoitteet

Taidekaareen osallistumalla toteutetaan perusopetuksen opetussuunnitelmaa. Kokonaisuuden teema vaihtelee näyttelyiden mukaisesti ja sitä käsitellään museo-opastuksella, työpajassa ja ajatteluläksyssä. Oman ajattelutaitojen ja mielipiteiden ilmaisun kehittyminen on Taidekaaren toiminnan päätavoitteita.

Laaja-alaisen osaamisen tavoitteet:

Oppilas tunnistaa pohdittavaan asiaan liittyviä eri näkökulmia ja löytää uusia oivalluksia. (L1)

Oppilas oppii tulkitsemaan, tuottamaan ja arvioimaan eri lähteistä tulevaa tietoa. (L4)

Perusohjelma 6. luokille, syyslukukausi 2020:

Ihminen vs. eläin

Kokonaisuus pohtii ihmisen ja muun luonnon, erityisesti eläinten, keskinäistä suhdetta. Museokierroksen ja ajatteluläksyn lisäksi tarjolla on räppi-, luontoliikunta- tai valokuvaustyöpaja.

Ilmoittautuminen kokonaisuuteen alkaa: ma 17.8.2020 klo 14.

Meri ja minä

Tässä kokonaisuudessa luokat vierailevat Muumimuseon näyttelyssä Muumit ja meri, jonka teemoja ovat vesistöjen suojelu ja Tove Janssonin rakkaus mereen.

Työpajoissa syvennytään vesielementtiin ja oppilaan omaan luontosuhteeseen eri taiteenlajit ilmaisuvälineinä. Vaihtoehtoina on kädentaitoja, kuvataidetta ja musiikkia.

Meri ja minä -kokonaisuuden suunnittelussa on mukana 6. luokan oppilaita ja siinä kehitetään Taidekaaren ympäristö- ja ilmastokasvatus-sisältöä.

Ajanvaraus alkaa 17.8.2020 klo 14.

Bravo!

Vapriikin Teatterikaupunki -näyttelyssä osallistutaan pieniä draamaharjoitteita sisältävään opastukseen, tutustutaan teatteritaiteeseen ja kotikaupungin teatterihistoriaan.

Yhtä teatteria ovat myös työpajat, joissa tehdään paperiteatteria, draamaharjoituksia tai kokeillaan pienoiskulissien rakentamista.

Ajanvaraus alkaa 17.8.2020 klo 14.

Tampereen kaupunki