Siirry sisältöön

Kuvassa

Kuvassa –kokonaisuudessa vierailemme Tampereen taidemuseon Vuoden nuori taiteilija 2020 - Aapo Huhta -näyttelyssä. Toiminnallisen opastuksen jälkeen luokat osallistuvat yhteen työpajaan. Tällä kertaa valittavina työpajavaihtoehtoina ovat musiikki-, valokuvaus- ja kuvataidetyöpajat.

Ajanvaraus kokonaisuuteen alkaa ma 17.8.2020 klo 14.

Museopedagogiikka

Kokonaisuuden ohjelma:

Museokierros

Museokierroksella tutustutaan Aapo Huhdan valokuvataiteeseen, jossa tuttu muuttuu tuntemattomaksi ja arkipäiväinen epätodelliseksi. Millaisia kuvia vuoden nuori taiteilija 2020 meille esittelee ja mitä me kuvissa näemme?

Ajankohta: viikot 38-41

Kesto: 45 min.

Paikka: Tampereen taidemuseo, puutarhakatu 34

Opastus: TAITEn museolehtorit ja freelancer-oppaat.

Ajatteluläksy

Toimitamme opettajalle ajatteluläksyn, jonka avulla kokonaisuuden osa-alueet voi sitoa toisiinsa ja pidettyä lasten mielissä. Läksy vahvistaa oppilaan ajattelua ja oppimaan oppimista. Ajatteluläksy voi olla paperille painettu tai sähköisessä muodossa.

Kokonaisuuden työpajat (valitse yksi):

Musiikkityöpaja

Työpajassa yhdistyy musiikki, tekstin tekeminen ja kuvien tulkinta. Kuvassa -työpajassa valitaan yksi Aapo Huhdan näyttelyn tauluista, josta työpajan aikana valmistetaan soiva runo tai lyhyt tarina. Mietimme mitä valitsemassamme kuvassa näkyi ja minkälaisen tarinan kuva meille kertoi? Työpajan aikana ryhmä pääsee myös tutustumaan elektronisen musiikin tekemiseen syntetisaattorin ja looper-pedaalin avulla. Tämän lisäksi ryhmä valmistaa yhteisöllisellä sanoitustekniikalla ryhmän yhteisen runon tai lyhyen tarinan jostain näyttelystä nähdystä taulusta, joka on jäänyt ryhmälle erityisesti mieleen. Työpajan tuotoksena syntyy elektronista äänimaisemaa ja tekstiä yhdistävä lyhyt teos.

Lisätietoja: Työpajaan on tärkeää osallistua vasta museokierroksen jälkeen.

Ajankohta: viikot 40-41.

Kesto: 75 min.

Ohjaus: Kulttuuriosuuskunta Uulu.

Paikka: oma koulu.

Valokuvaustyöpaja

Muutumme mustavalkoisiksi ja sulaudumme kulisseihin. Kokeilevaa kuvanrakennusta valokuvaten. Lavastusta, puvustusta ja valojen käyttöä hyödyntäen rakennamme pieniä kuvallisia tarinoita.

Ajankohta: viikot 43-44.

Kesto: 90 min.

Ohjaus: Sara Hildén -akatemian ohjaajat.

Paikka: Kuvataidekoulu, Koivistontie 31 B.

Kolmiulotteista kollaasia -työpaja

Työpajassa toteutetaan jännittäviä tiloja ja niissä asuvien hahmojen muotokuvia yhdistämällä kaksiuloitteista ja kolmiuloitteista työskentelyä toisiinsa.

Tutkimme kuvan rakentamista kollaasin ja piirtämisen keinoin sekä pohdimme, miten väripapereilla voidaan luoda tilan tuntua sekä valoja ja varjoja!

Ajankohta: viikot 43-45.

Kesto: 90 min.

Ohjaus: kuvataiteilija Niina Kiiveri.

Paikka: Vapriikin työpajatila, Alaverstaanraitti 5.

Draamatyöpaja

Draamapajassa lähestytään Aapo Huhdan valokuvia ja niistä esiin nousevia teemoja toiminnallisesti ryhmätyöskentelyn avulla. Lisäksi pajassa tutkitaan ja tunnistetaan eri tunnetiloja oman fyysisen ilmaisun kautta. Samalla voimme hahmottaa myös omia tunnetaitoja. Työpajatilaksi toivotaan esteetöntä tilaa, jossa koko ryhmän on helppo liikkua.

Ajankohta: viikot 40-44.

Kesto: 90 min.

Ohjaus: teatteri-ilmaisun ohjaaja YAMK Jarmo Skön Tampereen taidekasvatus ry:stä.

Paikka: oma koulu.

Lisätietoja

Kulttuuriohjaaja
Mia Ylä-Nojonen
puhelin 040 776 0554
sähköposti [email protected]

Yhteistyössä

Tampereen kaupunki