Siirry sisältöön

Arvoitusten palatsi

Kokonaisuudessa oppilas pääsee tutkimaan salaperäisen museo Milavidan arvoituksia. Miksi salin lattialla on valtava karhuntalja, ja mihin kaikki illallisvieraat ovat kadonneet? Työpajoissa vaihtoehtoina kädentaitoja, draamaa, paperiteatteria ja animaatiota.

Ajanvaraus alkaa: ma 16.8.2021 klo 14.00.

Museopedagogiikka

Kuva Milavidan pimeästä salista, jonka päädyssä näkyy oviaukko. Oviaukosta tulee valojuovia salin lattiaan. Seinällä on Maria Pirilän ottama camera obscura eli ylösalaisin oleva valokuva metsästä.

Kokonaisuuden ohjelma:

Museokierros

Museo-opastuksella tutkitaan kauniin Milavidan arkkitehtuuria ja kuullaan kartanon salaperäisiä tarinoita.

Ajankohta: Syys-lokakuu 2021, viikot 37-40

Kesto: 45 min.

Paikka: Museo Milavida, Milavidanrinne 8, 33210 Tampere.

Opastus: TAITEn museolehtorit ja freelancer-oppaat.


Ajatteluläksy

Toimitamme opettajalle ajatteluläksyn, jonka avulla kokonaisuuden osa-alueet voi sitoa toisiinsa ja pidettyä lasten mielissä. Läksy vahvistaa oppilaan ajattelua ja oppimaan oppimista. Ajatteluläksy voi olla paperille painettu tai sähköisessä muodossa.'


Työpajat (valitse yksi):

Aarrearkkutyöpaja

Millainen sinun aarrearkkusi on ja millaisia aarteita sinne tallettaisit? Työpajassa pohditaan, onko meidän aarteemme samanlaisia ja voiko ne kaikki tallettaa aarrearkkuun? Kädentaitotyöpajassa jokainen pääsee koristelemaan oma puisen aarrearkkunsa.

Ajankohta: Syys-lokakuu 2021, viikot 39-40.

Kesto: 90 min

Ohjaus: Taidekaaren kulttuuriohjaaja Mia Ylä-Nojonen

Paikka: oma koulu.


Draamatyöpaja

Draamatyöpajassa käsitellään tarinallistaen, draamaharjoitusten ja toiminnallisten luovien menetelmien avulla museokäyntiä. Työpajan tavoitteena on herätellä mielikuvitusta, vahvistaa ryhmä- ja vuorovaikutustaitoja, sekä kokea fiktiossa toimimisen riemua.

Ajankohta: Lokakuu 2021, viikot 40-41.

Kesto: 90 min.

Ohjaus: draamapedagogi Anne Herrala.

Paikka: oma koulu


MEIDÄN MILAVIDA - paperiteatterityöpaja

Paperiteatterityöpajassa rakennetaan leikkisä Milavidan pienoismaailma. Luokan oma Milavida - henkilöineen, tiloineen ja tarinoineen - syntyy museovierailun herättämien kokemusten, muistojen ja mielikuvituksen pohjalta. Työpajassa tutustutaan paperiteatteriin myös tekniikkana: teatterillisten kuvien käyttöön ja valmistamiseen ja niillä esittämiseen. Työpajan aikana rakennettavia lavasteita voi käyttää myöhemmin myös muussa opetuksessa. Paja onnistuu sähköpistokkein varustetussa ja askarteluun soveltuvassa tilassa, jossa on myös vapaata tilaa teatteriharjoitteille.

Ajankohta: Syys-lokakuu 2021, viikot 38 ja 41.

Kesto: 90 min.

Ohjaus: Katja Kähkönen

Paikka: oma koulu


Minianimaatio-dekkari

Työpajassa tutustutaan elokuvalliseen tarinankerrontaan ja videoiden tekemiseen. Käsikirjoitamme ja toteutamme omia mysteeritarinoita lyhyiksi videoteoksiksi. Työpajassa tehdään yhteistyötä pienissä ryhmissä.

Ajankohta: Syys-lokakuu 2021, viikot 40, 41 ja 43.

Kesto: 90 min.

Ohjaus: Niina Kiiveri

Paikka: Monitoimitalo 13, Pellavatehtaankatu 4, 33100 Tampere


Lisätietoja

Kulttuuriohjaaja
Mia Ylä-Nojonen
puhelin 040 776 0554
sähköposti [email protected]

Yhteistyössä

Tampereen kaupunki