Siirry sisältöön

1. luokka

Museopedagogiikka

Ensimmäisen luokalla oppilaat vierailevat Tampereen museoiden näyttelyissä ja taiteilevat erilaisissa työpajoissa. Osallistumalla näihin kokonaisuuksiin ekaluokkalainen saa kokemuksen museosta oppimisympäristönä, jossa voi ihmetellä, tutkia ja osallistua. Työpajassa käytetään omaa luovuutta ja ideointikykyä.

1.luokkalaisten Taidekaari-toiminta sijoittuu syksylle ja jokainen ryhmä voi valita yhden tarjotuista kokonaisuuksista. Ilmoittautuminen alkaa netissä ma 16.8.2021 klo 14.

Kohderyhmä

Perusohjelma on tarkoitettu yleisopetuksen 1. luokille sekä alueellisen luokkamuotoisen erityisopetuksen luokille.

Teemat ja tavoitteet

Taidekaareen osallistumalla toteutetaan perusopetuksen opetussuunnitelmaa. Laaja-alaisen osaamisen tavoitteet:

Opitaan tekemään havaintoja, kysymään kysymyksiä ja etsimään vastauksia. (L1)

Opitaan ilmaisemaan ja perustelemaan oma mielipide sekä arvostamaan muiden näkemyksiä. (L2)

Jokaisessa kokonaisuudessa on omat teemansa, joita käsitellään kierroksella, työpajassa ja ajatteluläksyssä. Taidekaaren tavoitteena on vahvistaa oppilaan positiivista minäkuvaa kulttuurikasvatuksen avulla.

Perusohjelma 1. luokille, syyslukukausi 2021:

Olioita ja otuksia

Tässä 1.-luokkalaisille suunnatussa kokonaisuudessa vieraillaan tamperelaisen kuvanveistäjän, Heli Ryhäsen näyttelyssä Tampereen taidemuseossa. Mielikuvitusta herättävän opastuksen jälkeen jatketaan työpajoissa tilan, liikkeen ja tarinallisuuden parissa. Työpajavaihtoehtoina on liikeilmaisu, kuvataide-tanssi ja kolmiulotteinen rakentelu.

Ajanvaraus alkaa ma 16.8.2021 klo 14.

Arvoitusten palatsi

Kokonaisuudessa oppilas pääsee tutkimaan salaperäisen museo Milavidan arvoituksia. Miksi salin lattialla on valtava karhuntalja, ja mihin kaikki illallisvieraat ovat kadonneet? Työpajoissa vaihtoehtoina kädentaitoja, draamaa, paperiteatteria ja animaatiota.

Ajanvaraus alkaa: ma 16.8.2021 klo 14.00.

Jalomieliset

Tässä kokonaisuudessa tutustutaan keskiajan elämään ja erityisesti ritareihin. Ritari vannoi puolustavansa heikkoja, suojattomia ja avuttomia sekä taistelevansa kaikkien hyvinvoinnin puolesta. Millaisia nykyajan ritarit ovat?

Taidekaaren ekaluokkalaisille suunnatussa Jalomieliset-kokonaisuudessa näyttelyn ja työpajojen historialliseen aiheeseen tutustutaan innostavasti leikin ja tutkimisen kautta. Vapriikin Ritarit-näyttelyn lisäksi ryhmä voi valita yhden työpajan erilaisista vaihtoehdoista. Toiminnallisissa taidekokonaisuuksissa korostuvat elämyksellisyys, yhdessä tekeminen ja itsensä ilmaiseminen.

Ilmoittautuminen tähän kokonaisuuteen on päättynyt.

Tampereen kaupunki