Siirry sisältöön

1. luokka

Museopedagogiikka

Ensimmäisen luokalla oppilaat vierailevat Tampereen museoiden näyttelyissä ja taiteilevat erilaisissa työpajoissa. Osallistumalla näihin kokonaisuuksiin ekaluokkalainen saa kokemuksen museosta oppimisympäristönä, jossa voi ihmetellä, tutkia ja osallistua. Työpajassa käytetään omaa luovuutta ja ideointikykyä.

1.luokkalaisten Taidekaari-toiminta sijoittuu syksylle ja jokainen ryhmä voi valita yhden tarjotuista kokonaisuuksista. Ilmoittautuminen alkaa netissä ma 17.8.2020 klo 14.

Kohderyhmä

Perusohjelma on tarkoitettu yleisopetuksen 1. luokille sekä alueellisen luokkamuotoisen erityisopetuksen luokille.

Teemat ja tavoitteet

Taidekaareen osallistumalla toteutetaan perusopetuksen opetussuunnitelmaa. Laaja-alaisen osaamisen tavoitteet:

Opitaan tekemään havaintoja, kysymään kysymyksiä ja etsimään vastauksia. (L1)

Opitaan ilmaisemaan ja perustelemaan oma mielipide sekä arvostamaan muiden näkemyksiä. (L2)

Jokaisessa kokonaisuudessa on omat teemansa, joita käsitellään kierroksella, työpajassa ja ajatteluläksyssä. Taidekaaren tavoitteena on vahvistaa oppilaan positiivista minäkuvaa kulttuurikasvatuksen avulla.

Perusohjelma 1. luokille, syyslukukausi 2020:

Finlaysonin väkeä

Finlaysonin juhlavuotta vietetään 2020. Synttäreiden kunniaksi oppilaat pääsevät tutustumaan ulkoilmaopastuksella 200 vuotta täyttävän alueen historiaan. Kierroksella tutkitaan Tampereen kaupungin syntysijoja, Finlaysonin tehdasaluetta, sen historiaa ja arkkitehtuuria. Opastuksen teemana on myös lasten elämä tehdasalueella noin sata vuotta sitten.

Opastuksen jälkeen luokka osallistuu yhteen valinnaiseen työpajaan. Työpajavaihtoehdot ovat arkkitehtuuri, yhteisötaide, tekstiilitaide ja draama.

Ajanvaraus alkaa ma 17.8.2020 klo 14.

Kuvassa

Kuvassa –kokonaisuudessa vierailemme Tampereen taidemuseon Vuoden nuori taiteilija 2020 - Aapo Huhta -näyttelyssä. Toiminnallisen opastuksen jälkeen luokat osallistuvat yhteen työpajaan. Tällä kertaa valittavina työpajavaihtoehtoina ovat musiikki-, valokuvaus- ja kuvataidetyöpajat.

Ajanvaraus kokonaisuuteen alkaa ma 17.8.2020 klo 14.

Juhlahumua

Juhlahumua -kokonaisuus juhlistaa Tampereen Taiteilijaseuran 100-vuotisjuhlavuotta. Sara Hildénin taidemuseon toiminnallisen kierroksen jälkeen on työpajan aika. Työpajavaihtoehtoina on tanssi-kuvataide-, tarinallinen draama- ja mosaiikkityöpaja.

Ajanvaraus kokonaisuuteen alkaa ma 17.8.2020 klo 14.

Tampereen kaupunki