Siirry sisältöön

Taidekaaresta kokonainen - kulttuurikokemuksia esikoulusta yläkouluun

Julkaistu 3.7.2020 13.24

Tampereen kaupungin kulttuurikasvatusohjelma Taidekaaren sisällöt ovat ensi syksystä eteenpäin tarjolla kaikille kaupungin perusopetuksen oppilaille. Ohjelman laajentumisen myötä tamperelaislapset ja -nuoret pääsevät kouluvuosiensa aikana tutustumaan paikallisiin kulttuurikohteisiin ja kokeilemaan erilaisia taiteenlajeja sirkuksesta sanataiteeseen. Viimeisenä mukaan saatiin 8. luokat, joiden kokonaisuus toteutetaan yhteistyössä Taidetestaajat-suurhankkeen kanssa. Tarkemmat sisällöt ovat luettavissa nettisivuiltamme.

Taidekaaren yli kymmenvuotisen historian aikana ohjelmaan osallistuneiden luokkien ja oppilaiden määrä on ollut jatkuvassa kasvussa ja vuosittain osallistujia on jo lähes 20 000. Yleisopetuksen ohjelman lisäksi Taidekaaressa on räätälöity omat kokonaisuutensa erityistä tukea tarvitseville oppilaille sekä valmistavalle opetukselle. Taidekaari tarjoaa arvokkaan lisän koulun tarjoamaan kulttuurikasvatukseen ja takaa yhtäläiset osallistumisen mahdollisuudet kaikille lapsille ja nuorille.

Taidekaaren ensi lukuvuoden 2020-2021 ohjelma on nyt julkaistu nettisivuilla (www.tampere.fi/taidekaari). Luvassa on ainakin vierailuja kaupungin eri museoissa, teatterinäytöksiä ja sirkusta. Työpajoissa lapset saavat mm. opastusta arkkitehtuurin, muotoilun, äänimaisemien ja esimerkiksi paperiteatterin saloihin. Työpajojen ohjauksesta vastaavat taidekasvattajat sekä taiteen ammattilaiset. Ohjelmaa tuotetaan yhteistyössä kymmenien kulttuurin ja taiteen ammattilaisten kanssa.

Pieni koululainen taidemuseossa

Kuva: Jari Kuusenaho/ Tampereen kaupunki


Teksti: Suvi Jokela

Kuvat: Jari Kuusenaho


Tampereen kaupunki