Siirry sisältöön

Etäsisältöjä Taidekaareen

Julkaistu 22.4.2020 16.40

Aino tai Neiet nietten nenissä, 1919-1920

Joseph Alanen/ Neiet nietten nenissä, 1919-1920. Tampereen taidemuseon kokoelmat.


Kuten monen muunkin kaupungin yksikön, myös Taidekaaren kevään toiminnot peruttiin maaliskuun puolivälissä voimaan tulleiden korona-viruksen leviämisen ja rajoitustoimenpiteiden vuoksi.

Vaikka mikään ei voita museovierailuita, sirkusta tai konsertteja paikan päällä, niin hyvänä korvaavana toimintona voi vierailla tamperelaismuseoissa virtuaalisesti. Tampereen kaupunki on aloittanut maaliskuussa uuden koulujen kulttuuri- ja liikuntakanavan, joka tarjoaa viikoittain vaihtuvia sisältöjä koulujen käyttöön.

Kanavalla julkaistaan viikon 18 aikana Taidekaaren Sanat suussani sulavat -museo-opastus, joka perustuu Tampereen taidemuseon Joseph Alasen Kalevala-aiheiseen näyttelyyn. Kierroksella tutkitaan Kalevalan mielenkiintoisia hahmoja ja tarinoita sekä laululeikitään Taidekaaren Sonjan ja Inkan johdolla. Opastus sopii esi- ja alkuopetukseen. Torstaina 30.4.2020 kanavalla julkaistaan lisäksi opastukseen pohjautuva Kulttuuriosuuskunta Uulun musiikkityöpaja. Työpajassa tutustutaan runonlauluun ja sen kesto on n. 35 min.

Kevään aikana luvassa on myös minitaideluentoja, joissa päästään Taidekaaren Liisan ja Janinan johdolla tutustumaan mm. värien ja graffititaiteen maailmaan!

Tästä pääset tutustumaan koulujen kulttuurikanavan ohjelmaan:

Ulkoinen linkkiKulttuuri- ja vapaa-aikapalveluita virtuaalisesti nautittavaksi


Teksti: Suvi Jokela

Kuvat: Jari Kuusenaho/ Tampereen kaupunki


Tampereen kaupunki