Siirry sisältöön

Koulutukset

Taidekaari-kulttuurikasvatusohjelmassa järjestetään koulutuksia päiväkotien henkilökunnalle, opettajille, taidekasvattajille ja muille lasten, nuorten ja kulttuurin parissa työskenteleville. Koulutukset ovat pääsääntöisesti maksuttomia.

Ilmoittautumiset Taidekaaren koulutuksiin Eeventti-ilmoittautumisjärjestelmän kautta.

Lukuvuosi 2021 - 2022

Taidekaaren koulutuksia syksyllä 2021:


Kanteleet käyttöön

Varhaiskasvatuksen henkilöstölle suunnattu kurssi

Koulutuksessa osallistujat saavat tuhdin tieto- ja taitopaketin, jonka avulla he voivat ottaa viisikieliset kanteleet käyttöön omassa päiväkodissaan. Kurssilla opetellaan virittämään kanteleet sekä helppoja, hauskoja soittojuttuja, joita kuka tahansa voi ohjata omalle ryhmälleen. Opettelemme laulun säestämistä ja omien sävellyksien tekemistä kanteleella. Koulutuksessa saa myös vinkkejä lisämateriaaleista ja koulutusmahdollisuuksista.

Aika: ma 8.11. ja ma 29.11.2021 klo 15.00-17.00

Paikka: Kulttuuriosuuskunta Uulun tilat, Peltokatu 16, 33100 Tampere

Kouluttaja: Petra Käppi, muusikko, musiikintekijä, etnomusikologi, muskariohjaaja, työpajaohjaaja Kulttuuriosuuskunta Uulu

Osallistujamäärä max. 20 hlöä.


Opettajana ympäristökriisin keskellä: taide muutosvoimana ja voimavarana

Koulutus on suunnattu erityisesti yläkoulu- ja lukioikäisten kanssa työskenteleville, mutta muutkin kasvatusalan ammattilaiset ovat tervetulleita.

Koulutus tarjoaa työkaluja ilmastokysymysten käsittelemiseen taiteiden keinoin yläkoulussa ja lukiossa. Päivän aikana aihetta lähestytään monitaiteisesti luovan kirjoittamisen, kuvataiteen, draaman ja tanssin keinoja hyödyntävissä työpajoissa yhdessä kokeilemalla. Lisäksi kuullaan tutkija- taidekasvattajien alustuksia.

Taiteen menetelmät ovat ilmastonmuutoksen äärellä erityisen käyttökelpoisia, sillä ne antavat tilaa aiheen omakohtaiseen, moniaistiseen ja epäsuoraan käsittelyyn sekä ajatusten, kokemusten ja tuntemusten yhteiseen jakamiseen. Koulutus sopii kaikkien aineiden opettajille.

Kouluttajat:

taiteilija-tutkija, luovan kirjoittamisen opettaja Henna Laininen, ilmastokasvattaja, tutkija, luokanopettaja Anna Lehtonen, taidekasvattaja, kuvataiteilija, luokanopettaja Maarit Myllynen, kuvataidekasvattaja, kuvataiteilija, Heli Mäkinen, tanssi- ja teatteritaiteilija, pedagogi Nella Turkki, tutkija-taiteilija, taidekasvattaja Henrika Ylirisku

Kurssivaihtoehto 1:

25.1.2022 Klo 9.30-15.30

Paikka: Monitoimitalo 13, Pellavatehtaankatu 4, Tampere

Ilmoittaudu täältä: https://osake.eeventti.fi/koulutukset/taidekaari-opettajana-ymparistokriisin-keskella-taide-muutosvoimana-ja-voimavarana-1338

Kurssivaihtoehto 2:

8.2.2022 9.30-15.30

Paikka: Monitoimitalo 13, Pellavatehtaankatu 4, Tampere

Ilmoittaudu täältä: https://osake.eeventti.fi/koulutukset/taidekaari-opettajana-ymparistokriisin-keskella-taide-muutosvoimana-ja-voimavarana-1339

Koulutus on Keski-Suomen ELY-keskuksen rahoittama ja osallistujille maksuton. Koulutuksen tuottaa Sanataideyhdistys Yöstäjä ry. Hankkeen tuloksena syntyy luovan kirjoittamisen verkko-opetusmateriaali, joka on opettajien vapaasti hyödynnettävissä. Väitöstutkija Henna Laininen kirjoittaa opetusmateriaalin ja kehittää sitä koulutuspäivässä syntyvien ideoiden pohjalta yhteistyössä Sanataideyhdistys Yöstäjän ja työryhmän kanssa.Lisätietoja koulutuksista ja koulutustoiveet:

Museolehtori
Liisa Aholainen
puhelin 050 345 3904
sähköposti [email protected]

Tampereen kaupunki