Siirry sisältöön

Koulutukset

Taidekaari-kulttuurikasvatusohjelmassa järjestetään koulutuksia päiväkotien henkilökunnalle, opettajille, taidekasvattajille ja muille lasten, nuorten ja kulttuurin parissa työskenteleville. Koulutukset ovat pääsääntöisesti maksuttomia.

Ilmoittautumiset Taidekaaren koulutuksiin Eeventti-ilmoittautumisjärjestelmän kautta.

Lukuvuosi 2020 - 2021

Taidekaaren koulutuksia syksyllä 2020:

Rohkeutta ja välineitä tanssin opetukseen

Kurssi on suunnattu varhaiskasvatuksen ja esi- ja perusopetuksen (0-2 lk) henkilöstölle.

Tavoitteena on löytää jokaiselle osallistujalle sopiva tapa hyödyntää tanssia lasten kanssa työskennellessä sekä välineitä lasten oman tanssi-ilmaisun löytymiseen ja vahvistamiseen. Koulutus tarjoaa runsaasti ohjausta ja kannustusta tanssin opetukseen ja käyttöön oman ryhmän kanssa luokkatilassa tai jumppasalissa. Osallistujat saavat käyttöönsä erilaisia tanssitehtäviä, ideoita tanssihetkien toteuttamiseen ja musiikkiehdotuksia.   

Ajankohta: ti 27.10.2020 ja ti 3.11.2020 klo 15-17. (yht. 2 osallistumiskertaa)

Paikka: Liikelaituri (Yliopistonkatu 58 D, Tampere)

Ohjaus: Sisä-Suomen tanssin aluekeskus. Kouluttajana on yhteisötanssitaiteilija ja tanssinopettaja Marjo Hämäläinen.

Osallistujamäärä: Max. 20 osallistujaa.

Ilmoittautuminen:Taide, toivo ja tulevaisuus -webinaari

Ilmastonmuutos ja muut tulevaisuuden uhkakuvat vaativat toimintaa. Ne herättävät myös vaikeita tunteita. Miten kasvatus vastaa haasteisiin? Mitä on taidetta ja kulttuuria hyödyntävä ilmastokasvatus? 

Iltapäivän puhujat ovat sivistyksen, ekologisen ajattelun, tulevaisuuden visioinnin ja ympäristötunteiden asiantuntijoita. Kasvatustieteen tohtori Arto O. Salonen on kasvattajille mm. Opettaja-lehden kolumneistaan tuttu ekososiaalisen sivistyksen puolestapuhuja. Ympäristöteologian dosentti Panu Pihkala on julkaissut ympäristötunteita käsittelevät kirjat Päin helvettiä? Ympäristöahdistus ja toivo (2017) ja Mieli maassa? Ympäristötunteet (2019). Taidekaaren museolehtorit kertovat taide- ja ilmastokasvatuksesta esitellen 6. luokkalaisten kanssa yhteistyössä suunnitellun Taidekaari-kokonaisuuden Meri ja minä, jonka teemana on vesistöjen suojelu. 

Luennolle voivat ilmoittautua varhaiskasvatuksen ja perusopetuksen henkilöstön lisäksi kaikki aiheesta kiinnostuneet.

Ajankohta: ti 17.11.2020, klo 16:00-18:00.

Paikka: Netissä, linkki toimitetaan ilmoittautuneille.

Kouluttaja()t: Arto O. Salonen, Kasvatustieteen tohtori, sosiaalipedagogiikan apulaisprofessori, Itä-Suomen yliopisto sekä Panu Pihkala, teologian tohtori, ympäristöteologian dosentti ja tietokirjailija.


Tulossa keväällä 2021:

Luovia musiikinopetuksen menetelmiä

Kurssilla tutustutaan monenlaisiin tapoihin, joilla musiikkia voi sisällyttää opetukseen. Aiempaa musiikkitaustaa ei tarvita. Ensimmäisellä tapaamiskerralla harjoitellaan Voicepainting -menetelmää sekä ryhmässä tehtäviä improvisaatiotekniikoita ihmisäänellä ja kehorytmeillä. Toisella kerralla tutustutaan lyhyesti Spoken wordiin taiteenlajina ja otetaan haltuun perustekniikat, joita soveltaen voi tehdä runoa ja äänitaustoja yhdistäviä harjoituksia omien oppilaiden kanssa. Opit omien sanoitusten tekemistä ryhmänä ja sanojen yhdistämistä looper-pedaalilla tehtäviin ääni- ja rytmimattoihin.

Ajankohta: to 21.1.2021 ja to 28.1.2021. Klo 15-17.(yhteensä 2 erillistä kertaa).

Paikka: ilmoitetaan myöhemmin.

Ohjaus:Etnomusikologi (FM) Petra Käppi, Kulttuuriosuuskunta Uulu.

Ilmoittautuminen: avautuu Eeventissä marraskuussa 2020.


Lisätietoja koulutuksista ja koulutustoiveet:

Museolehtori
Liisa Aholainen
puhelin 050 345 3904
sähköposti [email protected]

Tampereen kaupunki