Siirry sisältöön

Esittely

Taidekaari on Tampereen kaupungin omaperäinen ja uudenlainen kulttuurikasvatusohjelma, jossa lapset ja nuoret tutustuvat eri taiteenlajeihin. Toimintaa organisoi Tampereen kaupungin museopalvelujen kulttuurikasvatusyksikkö TAITE yhdessä kulttuuripalvelujen ja perusopetuksen kanssa.

Taidekaaressa mukana lähes kaikki tamperelaislapset ja -nuoret

Taidekaari on paljon muutakin kuin elämyksellisiä konsertteja, näytelmiä tai museokäyntejä: oppilaat pääsevät tekemään ja toimimaan itse taiteilijoiden ja taidekasvattajien ohjaamissa työpajoissa. Lisäksi opettaja saa tuottamamme oheismateriaalin opetuksen tueksi. Asetamme lasten teoksia näytteille mm. museoihin, Lastenkulttuurikeskus Rullaan ja erilaisiin julkisiin tiloihin ja kaupunkiympäristöön. Taidekaari on rakennettu sosiaalisesti tasavertaiseksi, saavutettavaksi ja esteettömäksi, jotta mahdollisimman moni lapsi ja nuori pääsisi osalliseksi taiteesta ja kulttuurista. Koululaisryhmiltä ei peritä maksua osallistumisesta.

Esikoulusta alkava ja koko peruskoulun kattava Taidekaari on vihdoin valmis!Toiminnassamme on mukana kaikki Tampereen kaupungin perusopetuksen luokat eskareista 9. luokkiin saakka.

Taidekaari ja Suomen lastenkulttuurikeskusten liitto

Suomen lastenkulttuurikeskusten liitto on ammattimaisesti toimivien lasten- ja nuortenkulttuurikeskusten yhdistys, joka vahvistaa lastenkulttuurialan osaamista ja tunnettuutta valtakunnallisesti. Liitto toimii jäsentensä yhteistyöelimenä, hallinnoi hankkeita ja tarjoaa lastenkulttuuritoimijoille verkostoitumismahdollisuuksia.

Pirkanmaa on aktiivinen liiton jäsen. Pirkanmaan lastenkulttuurikeskukseen kuuluu lisäksemme Lastenkulttuurikeskus Rulla sekä Kulttuurikeskus Pii Poo. Kehitämme yhdessä mm. erityistä tukea tarvitsevien lasten ja nuorten kulttuuritarjontaa, monitaiteista taide- ja kulttuurikasvatusta, vauvakulttuuria sekä sosiaalisen sirkuksen toimintamalleja.

Esittelyvideo


Tampereen kaupunki