Siirry sisältöön

Värien taikaa

Värien maailmaan heittäydytään Sara Hildénin taidemuseossa Anna Retulaisen näyttelyssä ja samaa sukellusta jatketaan työpajassa. Väriä pursuilevat työpajavaihtoehdot ovat kuvataide, sirkus, kankaanpainanta ja värikäs varjoteatteri.

Taidekaaren esiopetukselle tarjoaman kokonaisuuden teemoja ovat väri- ja tunneilmaisu.

Ilmoittautuminen tähän kokonaisuuteen on päättynyt.

Museopedagogiikka

Kuvassa Anna Retulaisen maalaus. Etualalla on violetin keräkaalen lehti sekä halkaistu keräkaali. Näiden takana on kaksi punaista suippopaprikaa.

Kokonaisuuden ohjelma:

Museokierros

Tutustumme Anna Retulaisen teoksiin Sara Hildénin taidemuseossa. Mitä kaikkea kuvista löytyykään ja miten monella tavalla niitä voi tutkia? Mitä väri kertoo? Leikkien ja keskustellen etenevällä opastuksella pohditaan teosten aiheiden, värien ja liikkeen lisäksi niiden ilmaisemia ja herättämiä tunteita.

Kesto: 45 min

Ajankohta: helmi-maaliskuu 2022, vkot 7 ja 10-12

Paikka: Sara Hildénin taidemuseo, Laiturikatu 13

Opastus: Taidekaaren museolehtorit ja freelancer-oppaat


Ajatteluläksy

Toimitamme opettajalle ajatteluläksyn, jonka avulla kokonaisuuden osa-alueet voi sitoa toisiinsa ja pidettyä lasten mielissä. Läksy vahvistaa oppilaan ajattelua ja oppimaan oppimista. Ajatteluläksy voi olla paperille painettu tai sähköisessä muodossa.


Työpajat (valitse näistä yksi):

Maalaustyöpaja

Ota käteesi suuri sivellin tai vaikka hammasharja - astu maalaustelineen eteen ja sukella väriin! Pajassa maalataan monenlaisia välineitä hyödyntäen suurikokoinen, ilmaisuvoimainen värimaalaus.

Kesto: 90 min

Ajankohta: maalis-huhtikuu 2022, vkot 12-14

Paikka: Sara Hildén -akatemia, Koivistontie 31

Ohjaus: Sara Hildén -akatemian ohjaajat


Sirkustyöpaja

Tässä valloittavassa työpajassa pääsemme tutustumaan värien johdattelemina erilaisten sirkustaitureiden maailmaan. Minkälaista olisi olla sininen taikuri sirkuksessa, entäpä violetti voimatyttö tai keltainen jonglööri? Sirkuspajassa kokeillaan myös, millaista on olla sirkuksen klovni. Millaisilla hassuilla tavoilla klovni voi puhua tai liikkua? Harjoittelemme jongleerauksen perusteita ja työpajan lopussa oppilaat saavat tehdä pienryhmissä miniesityksiä ohjaajan opastuksessa.

Kesto: 90 min

Ajankohta: maalis-huhtikuu 2022, viikoilla 12-14

Paikka: oma koulu

Ohjaus: Yhteisötaidekoulu Hehkumahku


Kankaanmaalaustyöpaja

Tekisikö mieli joskus vähän roiskaista maalia tai antaa tussin riehua pinnalla? Kankaanmaalauspajassa koristellaan oma kangaskassi kokeellisin menetelmin ja Anna Retulaisen rehevän tyylin inspiroimana.

Kesto: 90 min

Ajankohta: viikot 10-12

Paikka: oma koulu

Ohjaus: ohjaava museolehtori Janina Ahlfors


Värikästä varjoteatteria

Työpajassa lapset pääsevät itse sukeltamaan värikkäisiin kuviin. Anna Retulaisen hengen mukaiset maisemat luodaan pienryhmissä kierrätysmateriaalista hetken taiteeksi. Maisemat puretaan, mutta kuvat niistä heijastetaan varjoteatterikankaalle. Tämän jälkeen lapset pääsevät tekemään varjoteatteria omissa värimaisemissaan. Työpajassa tutkimme erilaisia materiaaleja, harjoittelemme ryhmätyötä ja kokeilemme, miten oma liike luo tarinan liikkumattomalle pinnalle.

Kesto: 90 min

Ajankohta: viikot 11-14

Paikka: Nuorten kulttuurikeskus Monitoimitalo 13, Wivi Lönn-sali

Ohjaus: museolehtori, draamapedagogi Kirsi Karvonen


Lisätietoja

Museolehtori
Liisa Aholainen
puhelin 050 345 3904
sähköposti [email protected]

Yhteistyössä

Tampereen kaupunki