Siirry sisältöön

Kestäviä muotoja

Kestäviä muotoja on elämyksellinen ensikosketus arkkitehtuurin ja muotoilun maailmaan. Omaa lähiympäristöä tutkien otetaan käyttöön suunnittelijan työkalut: tarkat aistit ja utelias mieli. Omaksutaan yhdessä aktiivinen rooli hyvän ympäristön rakentajina!

Kokonaisuuteen kuuluu opastus Arkkitehtuurimuseon ja Designmuseon innostavaan konttinäyttelyyn A&DO Labra sekä työpaja, jossa pääsee kokeilemaan suunnittelua ihan itse. Työpajavaihtoehdot ovat taidepuutarha, muotoilu, arkkitehtuuri ja tulevaisuuden tutkiminen.

Ilmoittautuminen tähän kokonaisuuteen on päättynyt.

Museopedagogiikka

Kuvassa lapsi avaa vaneriseinämässä olevia luukkuja. Luukuissa on kuvia kaupunki- ja luontonäkymistä

Kokonaisuuden ohjelma:

Museokierros

Huhti-toukokuussa 2022 Tampereella vieraileva A&DO Labra avaa muotoilun ja suunnittelun saloja interaktiivisesti. Näyttely herättelee havainnoimaan omaa suunniteltua ja rakennettua ympäristöä kaikin aistein. Toiminnallisella opastuksella pohditaan, miten esineet ja rakennukset syntyvät ja millainen on hyvä lähiympäristö.

Kesto: 45 min

Ajankohta: huhti-toukokuu 2022, viikot 17-19

Paikka: A&DO Labra, Väinö Linnan aukio, Finlaysonin alue

Ohjaus: TAITEn museolehtorit ja freelancer-oppaat


Ajatteluläksy

Toimitamme opettajalle ajatteluläksyn, jonka avulla kokonaisuuden osa-alueet voi sitoa toisiinsa ja pidettyä lasten mielissä. Läksy vahvistaa oppilaan ajattelua ja oppimaan oppimista. Ajatteluläksy voi olla paperille painettu tai sähköisessä muodossa.


Työpajat (valitse näistä yksi):

Taidepuutarha

Millainen olisi sinun unelmapuutarhasi? Onko se salainen viidakko? Onko siellä ehkä puumaja ja löytyykö tilaa myös pörriäisille ja muille eläimille? Pajassa mietitään millaiset asiat ympäristössä tuottavat iloa ihmisille ja eläimille. Pohditaan kestävää kehitystä toiminnan keinoin. Taidepuutarha -pajassa suunnitellaan ja rakennetaan oma pienoispuutarha, johon kylvetään myös oikeat siemenet.

Kesto: 90 min

Ajankohta: huhtikuu 2022, viikot 16-17

Paikka: oma koulu/päiväkoti

Ohjaus: Lasten puutarhakoulu Viherkuja, Heli Hoffren ja Vilma Koivumäki


Muotoilutyöpaja

Tässä työpajassa pääset käyttämään mielikuvitusta ja kekseliäisyyttä ympäristön pienten otusten hyväksi. Suunnittelemme ja rakennamme pesäpaikkoja hyönteisille käyden samalla kevyesti läpi muotoiluprosessin vaiheita ongelman tunnistamisesta ratkaisuvaihtoehtojen kokeilemiseen. Työpajassa harjoitetaan kädentaitoja, ongelmanratkaisukykyä ja empatiaa.

Kesto: 90 min

Ajankohta: toukokuu 2022, viikot 19-20

Paikka: oma koulu/ päiväkoti

Ohjaus: museolehtori Liisa Aholainen


Arkkitehtuuripaja Ystävien kylä

Millainen on mukava pihapiiri? Mitä siellä voi tehdä? Työpajassa tutkitaan erilaisia tapoja asua rakentamalla koteja ja pieniä kyliä pikkuotuksille. Työskentelyn aikana pohditaan leikin kautta, millaisia asioita erilaiset asukkaat tarvitsevat. Työpajassa harjoitellaan kädentaitoja, empatiaa ja ryhmätyöskentelyä.

Kesto: 90 min

Ajankohta: toukokuu 2022, viikot 20-21

Paikka: oma koulu/ päiväkoti

Ohjaus: Arkkitehtuurikoulu Tiili


Tutkitaan tulevaisuuksia

Toiminnallinen työpaja tulevaisuusintoilijoille! Mitä on tulevaisuus? Mitä toivoisit tänään tapahtuvan? Entä ensi vuonna? Millaisessa maailmassa elämme 20 tai 100 vuoden päästä? Tule mukaan kuvittelemaan, kyseenalaistamaan ja muuttamaan maailmaa yhdessä. Työpaja on yhdessä tehtävää ideointia ja ongelmanratkaisua, jossa leikki kuljettaa toimintaa.

Kesto: 90 min

Ajankohta: toukokuu 2022, viikot 18-19

Paikka: oma koulu

Ohjaus: Tampereen taidekasvatus ry, Jarmo Skön


Lisätietoja

Museolehtori
Liisa Aholainen
puhelin 050 345 3904
sähköposti [email protected]

Yhteistyössä

Tampereen kaupunki