Siirry sisältöön

Esiopetus

Museopedagogiikka

Tervetuloa koko koulu-uran mittaiseen Taidekaareen, tamperelaiset eskarit!

Taidekaari aloitetaan museokäynneillä ja niihin liittyvillä työpajoilla eskarivuoden keväällä. Museokokonaisuuksiin osallistuessaan lapsi saa kokemuksen uudesta oppimisympäristöstä sekä harjoittelee ryhmässä toimimista ja omien ajatusten ilmaisemista niin sanallisesti kuin taiteellisestikin.

Eskareiden Taidekaari-toiminta sijoittuu keväälle 2022 ja jokainen ryhmä voi valita yhden tarjotuista kokonaisuuksista. Ilmoittautuminen alkaa netissä ti 7.12.2021 klo 14.

Erityisopetuksen eskarilaisten kokonaisuuksiin ilmoittautuminen alkaa netissä jo pe 3.12.2021 klo 10.


Teemat ja tavoitteet

Taidekaareen osallistumalla toteutetaan esiopetuksen opetussuunnitelmaa. Laaja-alaisen osaamisen tavoitteet:

Lasta kannustetaan tutkimaan, käyttämään ja tuottamaan erilaisia viestejä. (monilukutaito)

Lasta arvostava kohtaaminen sekä toisten lasten ja aikuisten kanssa toimiminen vahvistavat lasten osallistumisen taitoja. (osallistuminen ja vaikuttaminen)

Jokaisessa kokonaisuudessa on omat teemansa, joita käsitellään kierroksella, työpajassa ja ajatteluläksyssä. Vuosittain järjestettävän kulttuurikasvatuksen ideana on antaa lapsille ja nuorille laaja käsitys taiteesta ja omasta suhteestaan siihen.

Kohderyhmä

Kokonaisuudet ovat avoimia kaikille tamperelaisille esiopetusryhmille.

Esiopetuksen kevätlukukauden 2022 ohjelma:

Kestäviä muotoja

Kestäviä muotoja on elämyksellinen ensikosketus arkkitehtuurin ja muotoilun maailmaan. Omaa lähiympäristöä tutkien otetaan käyttöön suunnittelijan työkalut: tarkat aistit ja utelias mieli. Omaksutaan yhdessä aktiivinen rooli hyvän ympäristön rakentajina!

Kokonaisuuteen kuuluu opastus Arkkitehtuurimuseon ja Designmuseon innostavaan konttinäyttelyyn A&DO Labra sekä työpaja, jossa pääsee kokeilemaan suunnittelua ihan itse. Työpajavaihtoehdot ovat taidepuutarha, muotoilu, arkkitehtuuri ja tulevaisuuden tutkiminen.

Ilmoittautuminen tähän kokonaisuuteen on päättynyt.

Värien taikaa

Värien maailmaan heittäydytään Sara Hildénin taidemuseossa Anna Retulaisen näyttelyssä ja samaa sukellusta jatketaan työpajassa. Väriä pursuilevat työpajavaihtoehdot ovat kuvataide, sirkus, kankaanpainanta ja värikäs varjoteatteri.

Taidekaaren esiopetukselle tarjoaman kokonaisuuden teemoja ovat väri- ja tunneilmaisu.

Ilmoittautuminen tähän kokonaisuuteen on päättynyt.

Kevättä Kaakinmaalla

Keitä kaikkia asustelee ihmisten lisäksi kaupungin sydämessä ja ovatko kasvit jo kevätkasvussa? Taidekaaren ensimmäinen kaupunginosakokonaisuus tutustuu kaupungin keskustassa sijaitsevan Kaakinmaan kulmiin ja kevään heräämiseen kaupunkiympäristössä. Ulko-opastuksella tutustutaan alueen eri aikojen arkkitehtuuriin, jännittävän Koko Kylän pihan ympäristötaiteeseen ja Eteläpuiston luontoon. Työpajoissa jatketaan oman ympäristön havainnoinnin ja taiteilun parissa.

Ilmoittautuminen tähän kokonaisuuteen on päättynyt.

Tampereen kaupunki