Siirry sisältöön

Kulttuurikaiutin

Peruskoulun viimeisessä Taidekaari-kokonaisuudessa keskitytään tarkastelemaan taidetta normeja ja arvoja ylläpitävänä sekä muuttavana voimana.

Työpajoissa pohditaan yhdessä mikä on taiteen merkitys yhteiskunnassa ja kulttuurissamme. Miten taide määritellään vai määritelläänkö sitä? Oppilaat pääsevät myös taiteen keinoin tekemään omat mielipiteensä näkyviksi.

Ilmoittautuminen kokonaisuuteen on päättynyt.

Kulttuuriympäristö

Kokonaisuuden ohjelma:

Työpaja koululla

Museolehtorit kiertävät kouluilla. Työpajassa pohditaan taiteen ja yhteiskunnan suhdetta sekä sitä miten taiteen keinoin voidaan käsitellä esimerkiksi yhteiskunnallisia epäkohtia. Luokka saa ensin valita itseään eniten kiinnostavat aiheet, jonka jälkeen aiheita lähestytään eri teosten kautta. Lopuksi oppilaat tekevät pienryhmissä arvojaan visualisoivan kollaasin.

Aika: vkot 4

Kesto: 90 min.

Ohjaus: TAITEn museolehtori Janina Ahlfors

Paikka: oma koulu

Muistettavaa: luokassa tulee olla av-laitteet (kuva ja äänentoisto) sekä nettiyhteys.

Ajatteluläksy

Toimitamme opettajalle/ oppilaille ajatteluläksyn, jonka avulla kokonaisuuden osa-alueet voi sitoa toisiinsa ja pidettyä lasten mielissä. Läksy vahvistaa oppilaan ajattelua ja oppimaan oppimista. Ajatteluläksy voi olla paperille painettu tai sähköisessä muodossa.

Käsityöpaja 1 ja 2

Käsityö- ja muotoilukoulu Näpsän ensimmäisessä työpajassa keskustelemme pukeutumisesta vaikuttamisen välineenä. Pajassa kuvioidaan t-paidat, joiden toteutuksessa kunkin oppilaan tulevaisuuden arvot saavat näkyvän muodon.

Toisessa työpajassa keskustelemme väreistä. Liittyykö oman paidan viestiin tietyt värit tai millaista tunnetta haluaa väreillä ilmentää? Omaa ilmaisua täydennetään värjäämällä ensimmäisessä pajassa kuvioidut paidat.

Aika: helmi-huhtikuu 2022

Kesto: 90 min x2

Ohjaus: Käsityö- ja muotoilukoulu Näpsä

Paikka: Käsityö- ja muotoilukoulu Näpsä (Peltokatu 16 C)

Muistettavaa: Huomaa, että osa pajoista pidetään muualla kuin keskustan Näpsässä, tarkista paikka vielä varausvahvistuksesta.

Lisätietoja

Kulttuuriohjaaja
Mia Ylä-Nojonen
puhelin 040 776 0554
sähköposti [email protected]

Yhteistyössä

Tampereen kaupunki