Siirry sisältöön

7. luokka

Toimiminen koulun ulkopuolisissa oppimisympäristöissä jatkuu 7. luokalla, jolloin sekä museokierros että työpaja ovat samalla kerralla. Toiminnassa rohkaistaan oppilasta ilmaisemaan ja perustelemaan omia mielipiteitään sekä toteuttamaan omia taiteellisia näkemyksiään. Oppilaan kyvykkyys kulttuurin kokijana ja tekijänä vahvistuu.

Kevätlukukausi on 7. luokkien Taidekaari-toiminnan aikaa. Erityisopetuksen luokat voivat osallistua yhteen tai useampaan kokonaisuuteen. Kevään työpajakierrosten ajanvaraus alkaa pe 3.12.2021 klo 10.

Halutessaan mukaan voi tulla jo syksyllä 6. luokkien museokokonaisuuksien kautta. Lisätietoja 6. luokkien kokonaisuuksista syksyllä 2021 löydät tästä linkistä .


Kohderyhmä

Kaikki tamperelaiset erityisopetuksen luokat. Katso listaus kouluista erityisopetuksen etusivulta.

Teemat ja laaja-alaisen osaamisen tavoitteet

Taidekaareen osallistumalla toteutetaan perusopetuksen opetussuunnitelmaa. Laaja-alaisen osaamisen tavoitteet:

Oppilaan eettinen ja esteettinen ajattelu syvenee toiminnan herättämien tunteiden ja oivalluksien kautta. (L1)

Oppilaalla on mahdollisuus ilmaista kulttuurista osaamistaan. (L2)

Kokonaisuuden teema vaihtelee näyttelyiden mukaisesti ja sitä käsitellään työpajakierroksella ja ajatteluläksyssä. Taidekaaren toiminnan myötä tamperelaisten lasten ja nuorten kulttuurikompetenssi vahvistuu.

Kevään 2022 erityisopetuksen 7.luokkien ohjelma:

Tuli irti!

Työpajakierroksella oppilaat pääsevät tutustumaan Museokeskus Vapriikin Tampere liekeissä -näyttelyyn ja Pirkanmaan pelastuslaitokseen. Kokonaisuuden teemoina ovat kulttuuriympäristö, kokemusten ilmaisu taiteen kautta sekä alkusammutustaidot.

Ilmoittautuminen on päättynyt.

Mykkyyttä ja mellakkaa

Työpajakierroksella tutustutaan Paluu 20-luvulle -näyttelyyn ja upeaan Milavida-palatsiin. Ilmoittautuminen on päättynyt.

Vaikutu

Kokonaisuudessa vieraillaan Tampereen taidemuseon Illuusio-näyttelyssä sekä pohditaan taiteen keinoja vaikuttaa ja käydä vuoropuhelua katsojansa kanssa.

Ilmoittautuminen on päättynyt.

Tampereen kaupunki