Siirry sisältöön

7. luokka

Toimiminen koulun ulkopuolisissa oppimisympäristöissä jatkuu 7. luokalla, jolloin sekä museokierros että työpaja ovat samalla kerralla. Toiminnassa rohkaistaan oppilasta ilmaisemaan ja perustelemaan omia mielipiteitään sekä toteuttamaan omia taiteellisia näkemyksiään. Oppilaan kyvykkyys kulttuurin kokijana ja tekijänä vahvistuu.

Kevätlukukausi on 7. luokkien Taidekaari-toiminnan aikaa. Erityisopetuksen luokat voivat osallistua yhteen tai useampaan kokonaisuuteen. Halutessaan mukaan voi tulla jo syksyllä 6. luokkien museokokonaisuuksien kautta. Kevään työpajakierrosten ajanvaraus alkaa pe 5.2.2021 klo 10.


Kohderyhmä

Kaikki tamperelaiset erityisopetuksen luokat. Katso listaus kouluista erityisopetuksen etusivulta.

Teemat ja laaja-alaisen osaamisen tavoitteet

Taidekaareen osallistumalla toteutetaan perusopetuksen opetussuunnitelmaa. Laaja-alaisen osaamisen tavoitteet:

Oppilaan eettinen ja esteettinen ajattelu syvenee toiminnan herättämien tunteiden ja oivalluksien kautta. (L1)

Oppilaalla on mahdollisuus ilmaista kulttuurista osaamistaan. (L2)

Kokonaisuuden teema vaihtelee näyttelyiden mukaisesti ja sitä käsitellään työpajakierroksella ja ajatteluläksyssä. Taidekaaren toiminnan myötä tamperelaisten lasten ja nuorten kulttuurikompetenssi vahvistuu.

Kevään 2021 erityisopetuksen 7.luokkien ohjelma:

Harmaat henkilöt

Kokonaisuudessa oppilaat vierailevat Sara Hildénin taidemuseossa, jossa tutustutaan ylöjärveläislähtöisen Kari Vehosalon harmaansävyisiin, realistisen pikkutarkkoihin teoksiin. Toiminnallinen työpajakierros tuo sirkustaiteen museoon. Kokonaisuuden pääkäsitteet ovat museoammatit ja museon tehtävät. Ajat tähän kokonaisuuteen on lähetetty keväällä 2020 kouluille. Erityisopetuksen luokat voivat valita haluamansa kokonaisuuden.

Ilmoittautuminen tähän kokonaisuuteen alkaa pe 5.2.2021 klo 10.

Esillä

Vierailulla Tampereen taidemuseossa tutkitaan, mitä taiteilija voi tuoda esiin taiteensa välityksellä. Työpajakierroksella pohditaan identiteettiä ja sitä, mitä itsestä halutaan näyttää muille ja millä tavoin.

HUOM! Ajat tähän kokonaisuuteen on lähetetty keväällä 2020 kouluille. Tähän alakokonaisuuteen osallistuvat koulut ovat: Kämmenniemi, Takahuhti, Tampereen kansainvälinen koulu/Fista ja Tampereen Normaalikoulu. Erityisopetuksen luokat voivat valita haluamansa kokonaisuuden.

Ajanvaraus alkaa ma 8.2.2021 klo 14.

1920-2020-2120

Hulppean Milavidan tunnelmissa pohditaan maailmaa eri aikakausina. Työpajassa luodaan omia kohtauksia mykkäelokuvien innostamina. HUOM! Ajat tähän kokonaisuuteen on lähetetty keväällä 2020 kouluille. Erityisopetuksen luokat voivat valita haluamansa kokonaisuuden.

Kierrosten varaaminen alkaa pe 5.2.2021 klo 10 tällä sivulla.

Tampereen kaupunki