Siirry sisältöön

Ihminen vs. eläin

Kokonaisuus pohtii ihmisen ja muun luonnon, erityisesti eläinten, keskinäistä suhdetta. Museokierroksen ja ajatteluläksyn lisäksi tarjolla on räppi-, luontoliikunta- tai valokuvaustyöpaja.

Ilmoittautuminen kokonaisuuteen alkaa: pe 14.8.2020 klo 10.

Museopedagogiikka

Kokonaisuuden ohjelma:

Museokierros

Museokierroksella tutkitaan sitä miten ihminen on osa luontoa ja millainen laji me muihin nähden olemme. Oppilaiden kanssa pohditaan onko ihminen tosiaan luomakunnan kruunu, taitavin ja paras kaikista olennoista. Opastus on toiminnallinen ja keskusteleva.

Ajankohta: viikot 37-39

Kesto: 45 min.

Paikka: Luonnontieteellinen museo, Museokeskus Vapriikki, Alaverstaanraitti 5

Opastus: TAITEn museolehtorit ja freelancer-oppaat

Ajatteluläksy

Toimitamme opettajalle ajatteluläksyn, jonka avulla kokonaisuuden osa-alueet voi sitoa toisiinsa ja pidettyä lasten mielissä. Läksy vahvistaa oppilaan ajattelua ja oppimaan oppimista. Ajatteluläksy voi olla paperille painettu tai sähköisessä muodossa.

Työpajat (valitse näistä yksi luokallesi):

Räppityöpaja

Räppityöpajassa perehdytään oman luontosuhteen selkeään ilmaisuun rytmissä. Kahden oppitunnin mittaisessa työpajassa opetellaan sanojen rytmistä sovittamista rytmitaulukko-menetelmän avulla. Tavoitteena on tehdä luokalle yhteinen kappale oppilaiden luontosuhteen ympäriltä. Säkeistöt kappaleeseen kirjoitetaan pienryhmissä sekä nauhoitetaan. Työpajasta jää luokalle yhteinen kappale muistoksi.

Ajankohta: vkot 39-41

Kesto: 90 min

Ohjaus: Simo Nieminen (FM, räppäri Gynä)

Paikka: oma luokka

Luontoliikuntapaja

Luontoliikuntapajassa mennään Kaupin upeaan metsään ja nautitaan luonnosta. Pajassa vertaillaan omia aisteja ja kykyjä eläinten taitoihin ihan käytännössä. Varustukseksi säänmukaiset ja liikuntaan sopivat vaatteet. Huom! Pajan kesto on 90 min, tarkka aika sovitaan ilmoittautumisen jälkeen luokan toiveiden mukaan!

Ajankohta:vkot 39-40

Kesto: 90 min

Ohjaus: Hiking Travel Hit:n ohjaajat

Paikka: Kaupin metsä, Kaupinpuistokatu 4 & 6

Valokuvauspaja

Työpajassa tutkitaan valokuvaten oppilaiden omaa luontosuhdetta ja ihmisen paikkaa luonnossa. Kuvataide on eri aikoina heijastellut ihmisen suhtautumista ympäröivään luontoon. Työpajassa tutustutaan taidehistorian ja nykyvalokuvataiteen esimerkkeihin ja kuvataan niiden inspiroimana omia kuvasarjoja koulun lähiympäristössä.

Ajankohta: vkot 39-41

Kesto: 90 min

Ohjaus: kuvataideopettaja Anni Toivonen

Paikka: oma luokka

Lisätietoja

Ohjaava museolehtori
Janina Ahlfors
puhelin 0400 376 580
sähköposti [email protected]

Yhteistyössä

Tampereen kaupunki