Siirry sisältöön

Bravo!

Vapriikin Teatterikaupunki -näyttelyssä osallistutaan pieniä draamaharjoitteita sisältävään opastukseen, tutustutaan teatteritaiteeseen ja kotikaupungin teatterihistoriaan.

Yhtä teatteria ovat myös työpajat, joissa tehdään paperiteatteria, draamaharjoituksia tai kokeillaan pienoiskulissien rakentamista.

Ajanvaraus alkaa pe 14.8.2020 klo 10.

Museopedagogiikka

Paperiteatterinukkeja

Kokonaisuuden ohjelma:

Museovierailu

Toiminnallisella opastuksella perehdytään teatterin salaisuuksiin ja kuullaan siitä, kuinka komeljanttarien vierailut Tampereella herättivät lavakipinän tehtaiden työläisissä. Vuorovaikutteinen kierros sisältää draamaharjoituksia ja -leikkejä.

Ajankohta: viikot 46-48

Kesto: 45 min.

Paikka: Museokeskus Vapriikki, Alaverstaanraitti 5

Opastus: TAITEn museolehtorit ja freelancer-oppaat.

Ajatteluläksy

Toimitamme opettajalle ajatteluläksyn, jonka avulla kokonaisuuden osa-alueet voi sitoa toisiinsa ja pidettyä lasten mielissä. Läksy vahvistaa oppilaan ajattelua ja oppimaan oppimista. Ajatteluläksy voi olla paperille painettu tai sähköisessä muodossa.

Työpajat (valitse näistä yksi luokallesi):

Draamaa kulisseissa -kuvataidepaja

Tutkitaan valon ja värin vaikutuksia tarinan kerrontaan. Pienoislavasteeseen rakennellaan tarinan käännekohta, joka muuttaa kaiken. Kohtaus ikuistetaan valokuvaamalla.

Ajankohta: viikko 47

Kesto: 90 min

Ohjaus: Sara Hildén akatemia

Paikka: Sara Hildén -akatemian uusi toimipiste Koivistonkylässä, Koivistontie 31

Ihmeellinen teatterikaupunki -draamapaja

Työpajassa oppilaat syventävät Teatterikaupunki -näyttelykokemustaan draamaleikein ja harjoituksin. Teattereiden historialliset hahmot heräävät henkiin ja johdattavat oppilaat läpi teatterikaupungin ja sen historian. Työpajassa liikutaan teatteripisteillä, joissa oppilaat tekevät erillaisia draamaharjoituksia ja leikkejä.

Ajankohta: viikot 48-49

Kesto: 90 min

Ohjaus: Johanna Peltola / Henni Salo, Tästä tulee niin hieno maailma ry.

Paikka: oma koulu

Rakentavasti hullutellen -paperiteatteripaja

Rakentavasti hulluttelevassa työpajassa tutustutaan paperiteatteriin: historiaan, kuvien käyttöön ja valmistamiseen ja niillä esittämiseen. Työpajan päätteeksi luokalla on oma paperiteatterilava, jota voi käyttää myöhemmin muussa opetuskäytössä. Paja onnistuu sähköpistokkein varustetussa ja askarteluun soveltuvassa tilassa, jossa on myös vapaata tilaa teatteriharjoitteille.

Ajankohta: viikot 47-48

Kesto: 90 min

Ohjaus: taidekasvattaja Katja Kähkönen

Paikka: oma koulu

Lisätietoja

Museolehtori
Suvi Jokela
puhelin 040 1733 911
sähköposti [email protected]

Yhteistyössä

Tampereen kaupunki