Siirry sisältöön

Rytmireilaaja

Viidesluokkalaiset tutustuvat Taidekaaren Rytmireilaaja-kokonaisuudessa säveltaiteeseen ja paikalliseen sinfoniaorkesteriin. Pääkäsitteitä ovat sävellys ja muoto, sointiväri sekä sinfoniaorkesteri.

Osallistumisen vahvistus tehdään ennalta annettujen, koulujen lukuvuosisuunnitelmista löytyvien aikataulujen perusteella.

Ilmoittautuminen tähän kokonaisuuteen on päättynyt.

säveltaide

Kokonaisuuden ohjelma:

Nainen esittelee viulua koululuokan edessä.

Musiikkityöpaja koululla

Mistä musiikki ja kappale muodostuu? Millä tavalla lyriikka tuo musiikkiin lisäkerroksia? Työpajassa annetaan välineitä itseilmaisulle musiikin ja lyriikan keinoin. Työpaja pohjustaa Tampere Filharmonian -konserttia.

Ajankohta: viikko 19.

Kesto: 90 min.

Ohjaus: räppäri Simo Nieminen ja muusikko, lyömäsoittaja Niko Ronimus

Paikka: oma luokka.

Ajatteluläksy

Toimitamme opettajalle ajatteluläksyn, jonka avulla kokonaisuuden osa-alueet voi sitoa toisiinsa ja pidettyä lasten mielissä. Läksy vahvistaa oppilaan ajattelua ja oppimaan oppimista. Ajatteluläksy voi olla paperille painettu tai sähköisessä muodossa.Tampere Filharmonian konsertti


Rytmireilaaja huipentuu Tampere Filharmonian Tarua ja Fantasiaa -konserttiin Tampere-talossa. Konsertissa kuullaan klassista ja elokuvamusiikkia sinfoniaorkesterin esittämänä.


Ajankohta: ke 18.5. to ja 19.5. klo 10.00

Kesto: n. 50 min.

Toteutus: Tampere Filharmonia

Paikka: Tampere-talo, Yliopistonkatu 55


Lisäksi tarjolla nopeimmille:

Musiikkimatka maailmalle -musavinkkaus

Pääkirjasto Metson musiikkiosasto tarjoaa musavinkkaustuokioita kokonaisuuteen osallistuville luokille. Musavinkkauksia on tarjolla 16 kpl syyslukukaudella ja 16 kpl kevätlukukaudella. Kevään vinkkausajat ajoittuvat välille 25.4.–10.5. Musavinkkauksen kesto on 45 min.

Vinkkaustuokiot täytetään ilmoittautumisjärjestyksessä. Ilmoittautumislinkki vinkkauksiin avautuu tälle sivulle samanaikaisesti yleisopetuksen ilmoittautumisen kanssa ma 7.2. klo 14.30.

Lisätietoja

ma. Museolehtori
Kirsi Karvonen
sähköposti [email protected]

Yhteistyössä

Tampereen kaupunki