Siirry sisältöön

Lavakarismaa

Nelosluokkalaiset tutustuvat kevätlukukaudella 2022 sirkuksen monipuoliseen maailmaan itse kokeillen ja katsojana eläytyen. Pääkäsitteitä ovat sirkustaide, sirkusvälineet ja sirkuslajit.

Ilmoittautuminen tähän kokonaisuuteen on päättynyt.

Sirkus

Kokonaisuuden ohjelma:

Lapsia sirkustyöpajassa

Sirkustyöpaja Sorin Sirkuksella

Mikä on rola-bola? Kuinka sujuu nuorallakävely ja trapetsitaiteilu? Lavakarismaa! -sirkustyöpajoissa kokeillaan omia taitoja eri sirkusvälineillä ja tutustutaan sirkuksen maailmaan sekä katsojan että tekijän roolissa. Pajan aikana oppilaat tutustuvat monipuolisesti sirkuksen eri välineisiin ja sanastoon. Työpajaan kannattaa varautua mukavin, liikuntaan sopivin vaattein ja mukaan voi ottaa vesipullon.

Ajankohta: kevät 2022,viikot 11–15

Kesto: 75 min.

Paikka: Sorin Sirkus, Ahlmanintie 63

Ohjaus: Sorin Sirkuksen opettajat

Ajatteluläksy

Toimitamme opettajalle ajatteluläksyn, jonka avulla kokonaisuuden osa-alueet voi sitoa toisiinsa ja pidettyä lasten mielissä. Läksy vahvistaa oppilaan ajattelua ja oppimaan oppimista. Ajatteluläksy voi olla paperille painettu tai sähköisessä muodossa.

Sirkus-draamapaja omalla koululla

Koulutyöpajassa päästään kurkistamaan yhdessä turvallisesti klovnerian maailmaan. Punainen nenä on maailman pienin naamio. Pajassa helpot, improvisaatioon ja leikkiin pohjautuvat harjoitteet ovat mahdollisuus harjoittaa vuorovaikutusta ja läsnäoloa sekä pitää yhdessä hauskaa ja hassutella. Lisäksi pajassa pääsee vielä tutustumaan vielä sirkusvälineisiin ja jongleerauksen maailmaan.

Ajankohta: kevät 2022, viikot 14-19.

Kesto: 90 min.

Paikka: oma koulu

Ohjaus: Sorin Sirkuksen ohjaaja sekä draamapedagogi Jarmo Skön

Sirkusesitys

16 keilaa, seitsemän metriä teräsvaijeria, 20 metriä kangasta; hyppy, heitto, koppi, kierre! Mitä kaikkea syntyy, kun yhdistetään parikymmentä nuorta sirkustaiteilijaa, kasa sirkusvälineitä ja aimo annos taitoa ja intoa? Luvassa on huikeaa taituruutta, hauskoja hetkiä ja sirkuksen taikaa, kun maneesin valtaa Sorin Sirkus Show.

Ajankohta: ma 30.5. ja ti 31.5. klo 10 ja klo 12

Kesto: 60 min.

Paikka: Sorin Sirkus, Ahlmanintie 63

Toteutus: Sorin Sirkus

Lisätietoja

ma. Museolehtori
Kirsi Karvonen
puhelin 040 173 3911
sähköposti [email protected]

Yhteistyössä

Tampereen kaupunki