Siirry sisältöön

Lavakarismaa

Nelosluokkalaiset tutustuvat kevätlukukaudella 2022 sirkuksen monipuoliseen maailmaan itse kokeillen ja katsojana eläytyen. Pääkäsitteitä ovat sirkustaide, sirkusvälineet ja sirkuslajit.

Ilmoittautuminen tähän kokonaisuuteen alkaa pe 4.2. 2022 klo 10.00

Sirkus

Kokonaisuuden ohjelma:

Lapsia sirkustyöpajassa

Sirkustyöpaja Sorin Sirkuksella

Lavakarismaa!- sirkustyöpajassa tutustutaan sirkuksen maailmaan niin katsojina kuin tekijöinäkin. Oppilaat pääsevät kokeilemaan temppuilua eri sirkusvälineillä sekä yksin että ryhmässä Sorin Sirkuksen sirkusohjaajien opetuksessa. Pajassa nähdään sirkusesitys, haastetaan tasapainoaistia, roikutaan pää alaspäin ja onnistutaan yhdessä. Mukaan tarvitaan vain liikuntaan sopivat vaatteet, vesipullo sekä utelias ja avoin mieli.

Ajankohta: kevät 2022, viikot 10-19

Kesto: 75 min.

Paikka: Sorin Sirkus, Ahlmanintie 63

Ohjaus: Sorin Sirkuksen opettajat

Ajatteluläksy

Toimitamme opettajalle ajatteluläksyn, jonka avulla kokonaisuuden osa-alueet voi sitoa toisiinsa ja pidettyä lasten mielissä. Läksy vahvistaa oppilaan ajattelua ja oppimaan oppimista. Ajatteluläksy voi olla paperille painettu tai sähköisessä muodossa.

Sirkus-draamapaja omalla koululla

Koulutyöpajassa päästään kurkistamaan yhdessä turvallisesti klovnerian maailmaan. Punainen nenä on maailman pienin naamio. Pajassa helpot, improvisaatioon ja leikkiin pohjautuvat harjoitteet ovat mahdollisuus harjoittaa vuorovaikutusta ja läsnäoloa sekä pitää yhdessä hauskaa ja hassutella. Lisäksi pajassa pääsee vielä tutustumaan vielä sirkusvälineisiin ja jongleerauksen maailmaan.

Ajankohta: kevät 2022, viikot 14-19.

Kesto: 90 min.

Paikka: oma koulu

Ohjaus: Sorin Sirkuksen opettajat sekä draamapedagogi Jarmo Skön

Sirkusesitys

Kevään päättävässä sirkus-showssa nähdään Sorin Sirkuksen nuorten taiteilijoiden esityksiä, jotka johdattavat katsojan sirkuksen ihmeellisen maailmaan. Showssa nähdään huikeaa taituruutta maassa ja ilmassa ja lavalla nähdään myös sirkustyöpajasta tuttuja sirkusvälineitä! Tunnin mittainen show tarjoaa aimo annoksen sirkusta hämmästyttäen ja hauskuuttaen niin aikuisia kuin lapsiakin!

Ajankohta: Pe 27.5., ma 30.5., ti 31.5.

Kesto: 60 min.

Paikka: Sorin Sirkus, Ahlmanintie 63

Ohjaus: Sorin Sirkuksen opettajat

Lisätietoja

ma. Museolehtori
Kirsi Karvonen
puhelin 040 173 3911
sähköposti [email protected]

Yhteistyössä

Tampereen kaupunki