Siirry sisältöön

3. luokka

Kokonaisuus innostaa oppilasta tarinoiden pariin kirjojen, teatterin ja sanataiteen kautta. Osallistumalla kokonaisuuteen oppilas oivaltaa teatterin vuorovaikutteisuuden ja kokee jotain ainutkertaista yhdessä oman luokkansa kanssa. Hän tuottaa erilaisia tarinoita yksin ja yhdessä toisten kanssa oman taitotasonsa mukaan. Oppilas saa lukuvinkkejä oman kirjaston kirjavinkkauksessa.

Kohderyhmä

Kokonaisuuteen ovat tervetulleita tamperelaiset erityisopetuksen luokat. Katso listaus kouluista erityisopetuksen etusivulta.

Teemat ja laaja-alaisen osaamisen tavoitteet

Taidekaareen osallistumalla toteutetaan perusopetuksen opetussuunnitelmaa. Laaja-alaisen osaamisen tavoitteet:

Oppilas saa aineksia monilukutaitonsa kehittämiseen tutustumalla moninaisiin teksteihin erilaisissa yhteyksissä ja ympäristöissä. (L4)

Oppilaita kannustetaan arvostamaan ja kokeilemaan erilaisia ilmaisutapoja ja nauttimaan tekemisen ja ilmaisun ilosta. (L2)

Jokaisessa kokonaisuudessa on omat teemansa, joita käsitellään kierroksella, työpajassa ja ajatteluläksyssä. Taidekaaren tavoitteena on vahvistaa oppilaan positiivista minäkuvaa kulttuurikasvatuksen avulla.

Erityisopetuksen 3. luokkien ohjelma, kevätlukukausi 2022:

Sanan siivellä

Tässä kokonaisuudessa teatteri ja sanataide tutustuttavat oppilaan tarinoiden ja kirjojen maailmaan. Keväällä 2022 ohjelmassa on Ahaa Teatterin näytöksessä vierailu sekä Yöstäjän sanataidepaja omalla koululla ja käsityöpaja Käsityö- ja muotoilukoulu Näpsässä.

Ilmoittautuminen tähän kokonaisuuteen on päättynyt.

Tampereen kaupunki