Siirry sisältöön

Juhlahumua

Juhlahumua -kokonaisuus juhlistaa Tampereen Taiteilijaseuran 100-vuotisjuhlavuotta. Sara Hildénin taidemuseon toiminnallisen kierroksen jälkeen on työpajan aika. Työpajavaihtoehtoina on tanssi-kuvataide-, tarinallinen draama- ja mosaiikkityöpaja.

Ajanvaraus kokonaisuuteen alkaa pe 14.8.2020 klo 10.

Museopedagogiikka

Lapset tanssityöpajassa

Kokonaisuuden ohjelma:

Museokierros

Toiminnallisella museokierroksella tutustumme kuuden taiteilijan teosten kautta kuvataiteen eri muotoihin. Juhlahumua kokonaisuutemme teemana on juhlat ja olisi mukavaa jos tulisit juhlimaan kanssamme.

Ajankohta: viikot 43-47.

Kesto: 45 min.

Paikka: Sara Hildénin taidemuseo, Laiturikatu 13.

Opastus: TAITEn museolehtorit ja freelancer-oppaat.

Ajatteluläksy

Toimitamme opettajalle ajatteluläksyn, jonka avulla kokonaisuuden osa-alueet voi sitoa toisiinsa ja pidettyä lasten mielissä. Läksy vahvistaa oppilaan ajattelua ja oppimaan oppimista. Ajatteluläksy voi olla paperille painettu tai sähköisessä muodossa.

Työpajat (valitse näistä yksi luokallesi):

Maalausdisco -liike-kuvataidetyöpaja

Saako tanssi siveltimetkin jammaamaan tai innostavatko värit kehon liikkeeseen? Työpajassa yhdistetään liike, musiikki ja kuvantekeminen. Tutkimme miten liikkeen suuruus, tarkkuus ja rytmi vaikuttavat kehomme kautta paperille muodostuvaan kuvaan ja miten musiikki inspiroi sekä tanssimaan että maalaamaan.

Ajankohta: viikot 46-48

Kesto: 90 min

Ohjaus: Sisä-Suomen tanssin aluekeskuksen tanssinopettaja ja ohjaava museolehtori Janina Ahlfors

Paikka: Kulttuuritalo Laikku (Keskustori 4), Musiikkisali.

Tarinallinen draamatyöpaja

Tarinallisessa draamatyöpajassa käsitellään tarinallistaen, draamaharjoitusten ja toiminnallisten luovien menetelmien avulla museokäyntiä. Työpajan tavoitteena on herätellä mielikuvitusta, vahvistaa ryhmä- ja vuorovaikutustaitoja, sekä kokea fiktiossa toimimisen riemua. Työpajan teemana on juhlat, joten ohjelma on iloista ja mukaansatempaavaa!

Ajankohta: viikot 47-49.

Kesto: 90 min.

Ohjaus: draamapedagogi Anne Herrala.

Paikka: oma koulu

Mosaiikkityöpaja

Käsityö- ja muotoilukoulu Näpsän työpajassa palataan näyttelyn teemoihin ja teoksiin, joista poimitaan suosikkeja inspiraation lähteeksi omaan mosaiikkiteokseen. Yhteen koottuna oppilaiden työt muodostavat abstraktin yhteisteoksen, joka tuo välähdyksen omaisesti esiin oppilaiden muistoja näyttelystä.

Ajankohta: viikot 46-50.

Kesto: 90 min.

Ohjaus: Käsityökoulu Näpsän opettajat

Paikka: Käsityökoulu Näpsä, Peltokatu 16 C

Lisätietoja

Kulttuuriohjaaja
Mia Ylä-Nojonen
puhelin 040 776 0554
sähköposti [email protected]

Yhteistyössä

Tampereen kaupunki