Siirry sisältöön

Olioita ja otuksia

Tässä 1.-luokkalaisille suunnatussa kokonaisuudessa vieraillaan tamperelaisen kuvanveistäjän, Heli Ryhäsen näyttelyssä Tampereen taidemuseossa. Mielikuvitusta herättävän opastuksen jälkeen jatketaan työpajoissa tilan, liikkeen ja tarinallisuuden parissa. Työpajavaihtoehtoina on liikeilmaisu, kuvataide-tanssi ja kolmiulotteinen rakentelu.

Ajanvaraus alkaa pe 13.8.2021 klo 10.

Museopedagogiikka

Kuvassa näkyy Heli Ryhäsen teos Kylmä maa, jossa kivilattialla on mustia läiskiä. Läiskien päällä on valkoisia irtojalkoja, jotka kävelevät läiskien pinnalla

Kokonaisuuden ohjelma:

Museokierros

Opastuksella Tampereen taidemuseossa ihmetellään Heli Ryhäsen veistoshahmoja. Vuorovaikutteinen ja tarinallinen opastus tuo Ryhäsen oliot ja otukset eloon.

Aika: Loka-marraskuu 2021, viikot 43-45.

Kesto: 45 min.

Paikka: Tampereen taidemuseo, Puutarhakatu 34, 33230 Tampere.

Opastus: Taidekaaren museolehtorit ja freelancer-oppaat.


Ajatteluläksy

Toimitamme opettajalle ajatteluläksyn, jonka avulla kokonaisuuden osa-alueet voi sitoa toisiinsa ja pidettyä lasten mielissä. Läksy vahvistaa oppilaan ajattelua ja oppimaan oppimista. Ajatteluläksy voi olla paperille painettu tai sähköisessä muodossa.


Työpajat (valitse näistä yksi luokallesi):

Kolmiulotteinen rakentelu

Lisää, poista, yhdistele - anna mielikuvituksen lentää! Minkälainen hahmo muotoutuu, herääkö se eloon? Rakennellaan oma otus kierrätysmateriaaleja hyödyntäen.

Ajankohta: marraskuu 2022, viikot 45-47

Kesto: 90 min

Paikka: Sara Hildén -akatemia, Koivistontie 31

Ohjaus: Sara Hildén -akatemian opettajat


Liikeilmaisu

Miltä tuntuu leikkiä patsasta? Minkälaisiin erilaisiin asentoihin oman kehonsa voi laittaa? Tai miltä tuntuu liikkua takaperin? Tässä liikeilmaisupajassa harjoittelemme luovaa liikettä erilaisten musiikkityylien ja mielikuvien avulla. Tanssin vastapainoksi teemme myös harjoituksia, joissa pyritään olemaan liikkumatta kuin patsaat. Mitä kaikkea patsaat voivat kertoa pienillä eleillä ja ilmeillä? Liikeilmaisun lisäksi harjoittelemme lapsille sopivalla tavalla elekielen lukemista.

Ajankohta: marraskuu 2021, viikot 45-47

Kesto: 90 min

Paikka: oma koulu

Ohjaus: Yhteisötaidekoulu Hehkumahku, Johanna Peltola


Kuvataide- ja tanssityöpaja

Kuvataidetta ja tanssia yhdistävässä työpajassa laitetaan siveltimet ja keho tanssimaan! Museokierroksella nähdyt veistokset inspiroivat pajaan osallistuvien otusten liikettä ja esiin taiteiltuja muotoja ja värejä. Oliot tarvitsevat tanssille ja kuvataiteilulle liikuntasalin!

Ajankohta: marraskuu 2021, viikot 46-47

Kesto: 90 min

Paikka: oman koulun liikuntasali

Ohjaus: ohjaava museolehtori Janina Ahlfors ja tanssinopettaja Oona Leinonen


Lisätietoja

Museolehtori
Liisa Aholainen
puhelin 050 345 3904
sähköposti [email protected]

Yhteistyössä

Tampereen kaupunki