Siirry sisältöön

1. luokka

Ensimmäisen luokalla oppilaat vierailevat Tampereen museoiden näyttelyissä ja taiteilevat erilaisissa työpajoissa. Osallistumalla näihin kokonaisuuksiin ekaluokkalainen saa kokemuksen museosta oppimisympäristönä, jossa voi ihmetellä, tutkia ja osallistua. Työpajassa käytetään omaa luovuutta ja ideointikykyä.

1.luokkalaisten Taidekaari-toiminta sijoittuu syksylle ja erityisopetuksen luokat voivat valita yhden tai useampia tarjotuista kokonaisuuksista. Myös kevätlukukauden eskarikokonaisuuksiin saa halutessaan osallistua. Syksyn ilmoittautuminen alkaa netissä pe 14.8.2020 klo 10.

Kohderyhmä

Seuraavien koulujen erityisopetuksen 1. luokat voivat osallistua Taidekaareen niin syksyisin kuin keväisinkin:

Ahvenisjärvi/Kanjoni

Annalan kt ja Karosen kt

Etelä-Hervanta ja Pelipuiston tp

Hatanpää, Härmälä ja Talvitien tp

Kaarila

Kaukajärvi

Kissanmaa

Kämmenniemi

Leinola

Lentävänniemi

Lielahti

Linnainmaa

Peltolammi

Puistokoulu/Kalevanpuisto

Puistokoulu/Koivikkopuisto

Puistokoulu/Saukonpuisto

Puistokoulu/Varsanpuisto

Rahola

Sampo ja Sairaalankadun tp

Saukonpuisto

Tammela

Tesoma

Vehmainen

Vuores

Wivi Lönn/Aleksanteri

Teemat ja laaja-alaisen osaamisen tavoitteet

Taidekaareen osallistumalla toteutetaan perusopetuksen opetussuunnitelmaa. Laaja-alaisen osaamisen tavoitteet:

Opitaan tekemään havaintoja, kysymään kysymyksiä ja etsimään vastauksia. (L1)

Opitaan ilmaisemaan ja perustelemaan oma mielipide sekä arvostamaan muiden näkemyksiä. (L2)

Jokaisessa kokonaisuudessa on omat teemansa, joita käsitellään kierroksella, työpajassa ja ajatteluläksyssä. Taidekaaren tavoitteena on vahvistaa oppilaan positiivista minäkuvaa kulttuurikasvatuksen avulla.

Laajennettu ohjelma, syyslukukausi 2020:

Finlaysonin väkeä

Finlaysonin juhlavuotta vietetään 2020. Synttäreiden kunniaksi oppilaat pääsevät tutustumaan ulkoilmaopastuksella 200 vuotta täyttävän alueen historiaan. Kierroksella tutkitaan Tampereen kaupungin syntysijoja, Finlaysonin tehdasaluetta, sen historiaa ja arkkitehtuuria. Opastuksen teemana on myös lasten elämä tehdasalueella noin sata vuotta sitten.

Opastuksen jälkeen luokka osallistuu yhteen valinnaiseen työpajaan. Työpajavaihtoehdot ovat arkkitehtuuri, yhteisötaide, tekstiilitaide ja draama.

Ajanvaraus alkaa pe 14.8.2020 klo 10.

Juhlahumua

Juhlahumua -kokonaisuus juhlistaa Tampereen Taiteilijaseuran 100-vuotisjuhlavuotta. Sara Hildénin taidemuseon toiminnallisen kierroksen jälkeen on työpajan aika. Työpajavaihtoehtoina on tanssi-kuvataide-, tarinallinen draama- ja mosaiikkityöpaja.

Ajanvaraus kokonaisuuteen alkaa pe 14.8.2020 klo 10.

Kuvassa

Kuvassa –kokonaisuudessa vierailemme Tampereen taidemuseon Vuoden nuori taiteilija 2020 - Aapo Huhta -näyttelyssä. Toiminnallisen opastuksen jälkeen luokat osallistuvat yhteen työpajaan. Tällä kertaa valittavina työpajavaihtoehtoina ovat musiikki-, valokuvaus- ja kuvataidetyöpajat.

Ajanvaraus kokonaisuuteen alkaa pe 14.8.2020 klo 10.

Tampereen kaupunki