Siirry sisältöön

1. luokka

Ensimmäisen luokalla oppilaat vierailevat Tampereen museoiden näyttelyissä ja taiteilevat erilaisissa työpajoissa. Osallistumalla näihin kokonaisuuksiin ekaluokkalainen saa kokemuksen museosta oppimisympäristönä, jossa voi ihmetellä, tutkia ja osallistua. Työpajassa käytetään omaa luovuutta ja ideointikykyä.

1.luokkalaisten Taidekaari-toiminta sijoittuu syksylle ja erityisopetuksen luokat voivat valita yhden tai useampia tarjotuista kokonaisuuksista. Myös kevätlukukauden eskarikokonaisuuksiin saa halutessaan osallistua. Syksyn ilmoittautuminen alkaa netissä pe 13.8.2021 klo 10.

Erityisopetuksen 0.-1. ryhmät voivat ilmoittautua myös eskareiden kevään 2022 kokonaisuuksiin. Lisätietoja kokonaisuuksista löydät Ulkoinen linkkitäältä .

Kohderyhmä

Seuraavien koulujen erityisopetuksen 1. luokat voivat osallistua Taidekaareen niin syksyisin kuin keväisinkin:

Ahvenisjärvi/Kanjoni

Annalan kt ja Karosen kt

Etelä-Hervanta ja Pelipuiston tp

Hatanpää, Härmälä ja Talvitien tp

Kaarila

Kaukajärvi

Kissanmaa

Kämmenniemi

Leinola

Lentävänniemi

Lielahti

Linnainmaa

Peltolammi

Puistokoulu/Kalevanpuisto

Puistokoulu/Koivikkopuisto

Puistokoulu/Saukonpuisto

Puistokoulu/Varsanpuisto

Rahola

Sampo ja Sairaalankadun tp

Saukonpuisto

Tammela

Tesoma

Vehmainen

Vuores

Wivi Lönn/Aleksanteri

Teemat ja laaja-alaisen osaamisen tavoitteet

Taidekaareen osallistumalla toteutetaan perusopetuksen opetussuunnitelmaa. Laaja-alaisen osaamisen tavoitteet:

Opitaan tekemään havaintoja, kysymään kysymyksiä ja etsimään vastauksia. (L1)

Opitaan ilmaisemaan ja perustelemaan oma mielipide sekä arvostamaan muiden näkemyksiä. (L2)

Jokaisessa kokonaisuudessa on omat teemansa, joita käsitellään kierroksella, työpajassa ja ajatteluläksyssä. Taidekaaren tavoitteena on vahvistaa oppilaan positiivista minäkuvaa kulttuurikasvatuksen avulla.

Laajennettu ohjelma, syyslukukausi 2021:

Olioita ja otuksia

Tässä 1.-luokkalaisille suunnatussa kokonaisuudessa vieraillaan tamperelaisen kuvanveistäjän, Heli Ryhäsen näyttelyssä Tampereen taidemuseossa. Mielikuvitusta herättävän opastuksen jälkeen jatketaan työpajoissa tilan, liikkeen ja tarinallisuuden parissa. Työpajavaihtoehtoina on liikeilmaisu, kuvataide-tanssi ja kolmiulotteinen rakentelu.

Ajanvaraus alkaa pe 13.8.2021 klo 10.

Arvoitusten palatsi

Kokonaisuudessa oppilas pääsee tutkimaan salaperäisen museo Milavidan arvoituksia. Miksi salin lattialla on valtava karhuntalja, ja mihin kaikki illallisvieraat ovat kadonneet? Työpajoissa vaihtoehtoina kädentaitoja, draamaa, paperiteatteria ja animaatiota.

Ajanvaraus alkaa: pe 13.8.2021 klo 10.00.

Jalomieliset

Tässä kokonaisuudessa tutustutaan keskiajan elämään ja erityisesti ritareihin. Ritari vannoi puolustavansa heikkoja, suojattomia ja avuttomia sekä taistelevansa kaikkien hyvinvoinnin puolesta. Millaisia nykyajan ritarit ovat?

Taidekaaren ekaluokkalaisille suunnatussa Jalomieliset-kokonaisuudessa näyttelyn ja työpajojen historialliseen aiheeseen tutustutaan innostavasti leikin ja tutkimisen kautta. Vapriikin Ritarit-näyttelyn lisäksi ryhmä voi valita yhden työpajan erilaisista vaihtoehdoista. Toiminnallisissa taidekokonaisuuksissa korostuvat elämyksellisyys, yhdessä tekeminen ja itsensä ilmaiseminen.

Ilmoittautuminen tähän kokonaisuuteen on päättynyt.

Tampereen kaupunki