Siirry sisältöön

Sote- ja pela-uudistus

Sote- ja pela-uudistus on Suomen historian yksi merkittävimmistä hallinnollisista uudistuksista. Vuoden 2023 alusta alkaen vastuu sosiaali- ja terveydenhuollon ja pelastustoimen järjestämisestä siirtyy kunnilta ja kuntayhtymiltä 21 hyvinvointialueelle.

Uudistus on osa pääministeri Sanna Marinin hallitusohjelmaa. Uudistuksen tavoitteena on järjestää kaikille laadukkaita sosiaali- ja terveyspalveluja yhdenvertaisesti sekä kaventaa väestön hyvinvointi- ja terveyseroja. Valmistelua tehdään sekä alueellisesti että valtakunnallisesti.

Lisätietoa valtakunnallisesta valmistelusta:

Mistä uudistuksessa on kyse Pirkanmaalla?

1.1.2023 alkaen Pirkanmaan julkisilla sosiaali- ja terveyspalveluilla on vain yksi järjestäjä, joka on vastuussa pelastuspalvelujen lisäksi sekä sosiaali- ja terveydenhuollon perustason palveluista että erikoissairaanhoidosta.

Tampereen valmistautuminen

Tamperelaisten ja orivesiläisten julkiset terveydenhuollon ja pelastustoimen palvelujen järjestämisestä vastaa vuoden 2023 alusta lähtien Pirkanmaan hyvinvointialue. Samalla Tampereen kaupungilta siirtyy lähes 6 000 työntekijää Pirkanmaan hyvinvointialueen palvelukseen. Sujuvan siirron ja toiminnan jatkuvuuden varmistamiseksi Tampereen kaupunki käynnisti syksyllä 2021 Sote-siirto ja toiminnan jatkuvuus -projektin.

Lisätietoja:
Projektijohtaja
Tarja Puskala
puhelin 050 595 1079
sähköposti [email protected]

Projektikoordinaattori
Kristiina Tikka
puhelin 041 730 8957
sähköposti [email protected]