Sosiaalinen kuntoutus

Sosiaalinen kuntoutus on sosiaalihuoltolain mukainen palvelu, joka perustuu sosiaalihuoltolakiin. Sosiaalisen kuntoutuksen avulla vahvistetaan toimintakykyäsi, edistetään osallisuuttasi sekä torjutaan syrjäytymistäsi. Sosiaalisen kuntoutuksen aikana voidaan tukea elämänhallintaasi, arjen taitojasi ja sosiaalisten verkostojen luomista sekä selvittää tarkemmin kuntoutustarpeitasi.

Palvelun tavoitteena on tukea sinua mielekkään ja hyvinvointia vahvistavan arjen rakentamisessa. Voit osallistua sosiaaliseen kuntoutukseen, jos tarvitset säännöllistä toimintaa kuntoutumisesi tueksi. Toimeentulonasi sosiaalisen kuntoutuksen ajalla on nykyinen etuutesi. Saat palveluun osallistuessasi julkisen liikenteen kuukausilipun ja toimintapäivinä lounaan.

Sosiaaliseen kuntoutukseen voi kuulua avustavia työtoimintatehtäviä ja/tai ryhmätoimintaa sekä yksilöllistä ohjausta. Palvelun sisältö ja toteutustavat sovitaan yhdessä kanssasi. Toiminta on tavoitteellista, ja sinua tuetaan palvelun aikana tavoitteidesi mukaisesti yhdessä muun verkostosi kanssa.

Sosiaalista kuntoutusta järjestetään yhdistyksissä ja säätiöissä. Aikuissosiaalityö hankkii palveluita seuraavilta toimijoilta:

Työtoiminta:
Legioonateatteri ry
Mielen ry
Nauha ry
Sawu-Säätiö sr
Setlementti Tampere ry
Silta-Valmennusyhdistys ry
Sopimusvuori ry
Valo-Valmennusyhdistys ry
ViaDia Pirkanmaa ry
YMCA Tampere/Tampereen NMKY ry

Nuorten starttitoiminta:
Nuorten Ystävät ry
Silta-Valmennusyhdistys ry
Sopimusvuori ry
Valo-Valmennusyhdistys ry

Ryhmätoiminta:
Silta-Valmennusyhdistys ry
Sopimusvuori ry
Valo-Valmennusyhdistys ry
ViaDia Pirkanmaa ry  

Pitkäaikaiskuntoutujien päivä- ja ryhmätoiminta:
Mielen ry
Sopimusvuori ry

Miten pääsen mukaan?

Sosiaaliseen kuntoutukseen pääset mukaan, kun otat asian puheeksi oman sosiaalityöntekijäsi, hoitotahosi tai muun vastaavan tahon kanssa. Nuorten starttitoimintaan on mahdollista hakeutua ottamalla yhteyttä startin ohjaajiin.

Voit myös ottaa itse yhteyttä ja kertoa halukkuudesta sosiaaliseen kuntoutukseen taikka kysyä lisätietoja osoitteesta [email protected]

Päivitetty 22.9.2022