Lähisuhde- ja perheväkivalta

Katkaise väkivallan kierre!

Lähisuhde- ja perheväkivalta on yleistä, mutta usein piiloteltua. Kaikissa perheissä saatetaan riidellä ja kinastella, mutta joissain perheissä riidat johtavat väkivaltaan. Riidat ovat osa normaalia perhe-elämää – väkivalta ei. Lähisuhde- ja perheväkivallassa tekijänä voi olla mies tai nainen tai molemmat. Väkivalta saattaa kohdistua avo- tai aviopuolisoon, seurustelukumppaniin tai lapseen. Myös lapset voivat olla väkivaltaisia toisiaan tai vanhempiaan kohtaan.

Älä jää yksin: Kerro kokemuksesi ystävälle, sukulaiselle, jollekin luotettavalle ihmiselle tai ammattiauttajalle.

Etsi tietoa: Tietoa väkivallasta ja avun saannin mahdollisuuksista löytyy niin väkivallan kokeneelle, tekijälle kuin lapsille internetistä, auttavista puhelimista, ammattiauttajilta ja viranomaisilta.

Hae apua: Pyydä ohjausta, neuvontaa ja tukea oman kunnan ja alueen palveluista. Lähde liikkeelle, ota yhteyttä. Väkivaltainen käyttäytyminen ei lopu pelkillä lupauksilla.

Apua on saatavilla: Et ole yksin kokemuksesi kanssa.

Kun tarvitset apua nopeasti

Soita kiireellisessä tilanteessa hätänumeroon 112 (24h)!

Tampereen ensi- ja turvakoti tarjoaa ympärivuorokautista turvaa ja ammatillista apua lähisuhdeväkivaltaa tai sen uhkaa kohdanneille ihmisille.

  • Hämeenkadun turvakoti: puhelin 050 337 3205
  • Mutkakadun turvakoti: puhelin 050 309 9313 (24 h)

Sosiaali- ja kriisipäivystys (24 h) toimii Tampereen kaupungin päivystävänä sosiaaliasemana. Se auttaa ja neuvoo sosiaalisissa hätätilanteissa, erityisesti lastensuojeluasioissa, puhelin 0500 625 990.

Lähisuhdeväkivaltatyö Tampereella

Kuinka toimia, jos olet kokenut seksuaalista väkivaltaa? Tietoa myös auttavista tahoista. Seksuaaliväkivalta

Tämän sivun löydät myös osoitteella tampere.fi/lahisuhdevakivalta

Päivitetty 5.10.2022