Neljä henkeä kahvilla lähitorilla, työntekijä kaataa heille kahvia.

Lähitorikortti

Ateriapalvelut on tarkoitettu tamperelaisille, kortin myöntämisvuonna 65 vuotta täyttäville eläkeläisille ja alle 65-vuotiaille työkyvyttömyyseläkeläisille, joiden bruttotulot ovat enintään 1 278 euroa kuukaudessa ja kahden hengen taloudessa 2 382 euroa kuukaudessa sekä säännöllisen kotihoidon asiakkaille. Lisäksi lähitorikortti voidaan myöntää tietyillä erityisperusteilla, jos asiakkaalla on muuten ilmeinen tarve tuettuun ateriointiin. Lähitorikortti myönnetään määräaikaisesti kolmeksi vuodeksi kerrallaan.

Keitto- tai salaattilounas maksaa lähitorikortilla 4,60 euroa ja lounas 6,30 euroa. Lounaaseen kuuluu aina leipä, levite ja juoma.

Lähitorikortin hakeminen

Lähitorikorttia hakevan pitää täyttää sekä lähitorikorttihakemus että tuloselvityslomake. Poikkeuksena säännöllisen kotihoidon asiakkaat, jotka täyttävät vain hakemuslomakkeen. Molemmat lomakkeet voi täyttää näytöllä ja tulostaa sitten paperille. Tai ne voi tulostaa tyhjinä lomakkeina ja täyttää käsin.

Tuloselvityslomakkeen oheen tulee liittää kopiot seuraavista asiakirjoista:

  1. Viimeisin verotuspäätös tai veroehdotus erittelyosioineen, jos siihen ei ole tehty muutoksia
  2. Selvitys tuloissa ja maksukyvyssä tapahtuneista muutoksista

Eläkkeen määrän voit tarkistaa eläkeilmoituksesta, jonka eläkelaitokset lähettävät yleensä joulukuussa eläkkeensaajalle. Pankkitileistä on ilmoitettava talletusten määrä, korkoprosentit, pankin nimi sekä tilinumero tai -numerot. Jos tuloselvityksen liitteenä toimitetaan alkuperäisiä asiakirjoja, palautetaan ne hakijalle palvelukeskuskorttipäätöksen mukana.

Sekä korttihakemuksia että tuloselvityslomakkeita saat myös lähitoreilta ja Kotitori-neuvontapisteestä. Apua hakemuksesta täyttämiseen saat lähitorien ja Kotitorin työntekijöiltä.

Lähitorikorttihakemukset liitteineen palautetaan Kotitorille tai lähitorille.

Korttia haettaessa varaudu todistamaan henkilöllisyytesi ja eläkeläisyytesi. Mukaan on otettava Kela-kortti, josta ilmenee eläkkeellä olo, eläkekortti tai työkyvyttömyyseläkepäätös.

Päivitetty 5.10.2022