Ikääntyneiden kuljetuspalvelut ja -tuet

Palveluliikenne

Pali-palveluliikenne on joukkoliikenteenomainen kuljetusmuoto kaikille, joille tavallisella bussilla kulkeminen on hankalaa. Matkustamiseen ei tarvita hakemusta eikä erillisiä todistuksia. Palilla pääset helposti lähipalvelujen pariin kuten kauppaan, kerhoon tai lääkäriin. Sinut viedään ovelta ovelle ja autetaan kyytiin nousussa sekä kyydistä poistumisessa.

Pääset kytiin tilaamalla kuljetuksen etukäteen, vakituiselta pysäkkipisteeltä tai kadunvarresta, kättä heilauttamalla. Matka on tavallisen bussilipun hintainen ja sen voit maksaa Tampereen matkakortilla tai käteisellä.

Lisätietoa Palista, matkan tilausohjeet ja linjat löydät Tuomi Logistiikan sivuilta:

Pali-palveluliikenne

Kuljetustuet

Voit käyttää taksikyytejä eli ns. sote- tai kela-taksia, jos niiden saamiseen vaaditut ehdot täyttyvät.

Sote-taksi -nimitystä käytetään asiointi- ja virkistysmatkoihin myönnettävästä kuljetuspalvelusta, jota on kahdenlaista:
- huonokuntoisille, pienituloisille ikäihmisille tarkoitettu harkinnanvarainen kuljetuspalvelu
- sairauden tai vamman aiheuttaman liikkumisvaikeuden perustella myönnettävä vaikeavammaisten kuljetuspalvelu (vammaispalvelulain nojalla)

Kela-taksi on tarkoitettu sairauden hoidon, tutkimusten tai kuntoutuksen vuoksi tehtäviin matkoihin, jos julkisen kulkuneuvon käyttö ei ole mahdollista terveydentilan tai puutteellisten liikenneolosuhteiden vuoksi.

Sote-taksi

Kela-taksi

Seniorialennukset joukkoliikenteessä

Tampereen joukkoliikenne myöntää 65 vuotta täyttäneille tamperelaisille 50 prosentin alennuksen arvolipulla maksetusta yksittäisen matkan hinnasta joka päivä klo 9 - 14 välisenä aikana. Seniorietuus päivittyy Tampereen matkakortille automaattisesti iän mukaan, joten sitä varten ei tarvitse asioida asiakaspalvelussa.

Tamperelaiset rintamatunnuksen omaavat veteraanit matkustavat matkakortillaan ilmaiseksi ilman aikarajoitusta. Kelpoisuusalueena on Tampereen kaupunkiseutu: Tampere, Nokia, Ylöjärvi, Kangasala, Lempäälä, Pirkkala. Sotaveteraanien on erikseen haettava kyseisen käyttäjäryhmän lipputyyppi joukkoliikenteen palvelupisteestä Frenckellistä.

Nysse: Bussilippujen hinnat

Nysse: Asiakaspalvelu

Päivitetty 21.5.2022