Aktiivipassi

!

Aktiivipassin hakuun tulee muutoksia

Aktiivipassia ei haeta ensi vuonna sosiaalipalveluista, vaan sen myöntäminen siirtyy Tampereen kaupungin sivistyspalveluille. Tiedotamme asiasta lisää loppuvuodesta.

Aktiivipassi on kaupungin myöntämä 2 x 50 euron arvoinen arvolippu, josta passin haltija maksaa 2 x 5 euron omavastuuosuuden.

Aktiivipassin saa hakemuksesta 18 vuotta täyttänyt tamperelainen, joka on ollut toimeentulotukiasiakkaana 12 kuukautta ja jona aikana hän on saanut vähintään kymmenen kuukautta toimeentulotukea.

Aktiivipassi ladataan Tampereen seudun joukkoliikenteen matkakorttiin. Sillä voi kulkea kaupungin joukkoliikenteen busseilla (vyöhyke A-B) ja maksaa käynnit kaupungin uimahalleissa ja kuntosaleilla. Lisäksi kortilla pääsee ilmaiseksi kaupungin taidemuseoihin. Aktiivipassin voi vaihtoehtoisesti käyttää kausilipun lataukseen, jolloin sitä voi käyttää vain matkakorttina.

Kuinka haet aktiivipassia?

Voit hakea passia joko kirjallisesti tai sähköisesti toimeentulotukihakemuksella tai vapaamuotoisella hakemuksella. Vuoden 2022 aktiivipassia voi hakea 16.12.2022 asti.

Kirjalliset hakemukset pitää palauttaa osoitteeseen:
Sosiaalipalvelujen neuvonta
Hatanpäänkatu 3 F
33900 Tampere

Aktiivipassin hakeminen sähköisesti onnistuu toimeentulotuen verkkoasioinnissa eli Omapalvelussa. Palveluun kirjaudutaan verkkopankkitunnuksilla tai mobiilivarmenteella.

Aktiivipassihakemus käsitellään pääsääntöisesti parin viikon sisällä hakemuksen saapumisesta. Vuoden vaihteessa ja alkuvuodesta käsittelyaika voi olla pidempi. Aktiivipassihakemuksen käsittely voi kestää pidempään myös tilanteissa, jolloin lakisääteisten hakemusten käsittelyssä on ruuhkaa. Päätös lähetetään Omapalveluun, jos olet valinnut asiointikanavaksesi Omapalvelun. Muussa tapauksessa päätös lähetetään paperisena postitse.

Aktiivipassin lataaminen matkakortille

Aktiivipassi (arvolippu) ladataan henkilökohtaiselle Tampereen matkakortille. Jos sinulla ei aktiivipassin hakijana ole entuudestaan matkakorttia, voit hankkia sen joukkoliikenteen asiakaspalvelusta (Frenckellinaukio 2 B) tai tilata Nella Nettilatauspalvelusta.

Matkakortin hinta on viisi euroa. Matkakortin hankkimiseen (5 euroa) ja aktiivipassin omavastuuosuuksiin ei myönnetä toimeentulotukea (2 x 5 euroa). Henkilöllisyys tarkistetaan korttia hankittaessa (nettilatauspalvelussa verkkotunnistus).

Hyväksytyn päätöksen saapumisen jälkeen aktiivipassi pitää ladata matkakortille 30.12.2022 mennessä joko Nella Nettilatauspalvelussa tai joukkoliikenteen asiakaspalvelussa.

Nella Nettilatauspalvelussa lippu löytyy Osto-toiminnossa Etuusliput-välilehdeltä. Palvelu pyytää hakijaa tunnistautumaan Vetuma-palvelussa joko verkkopankkitunnuksilla tai mobiilivarmenteella. Ostoksen voi maksaa verkkopankkitunnuksilla. Matkakortilla voi olla ostohetkellä enintään 80 euroa (saldo+ostos).

Oston onnistuttua matkakortin lipputiedoissa näkyy kellon kuva. Lippu latautuu matkakortille kahden tunnin kuluttua ja kahden viikon ajan ostosta lukien, kun matkakorttia käytetään bussin tai liikuntapalvelujen laitteella. Matkan tai palvelun maksu veloitetaan samalla käyttökerralla.

  • Joukkoliikenteen asiakaspalvelu
  • Nella Nettilataus

Missä voit käyttää aktiivipassia?

Latauksen jälkeen aktiivipassia voi käyttää tavallisena matkakorttina Tampereen seudun joukkoliikenteen vyöhykkeillä A-B (Tampere, Pirkkala, Vatialan alue Kangasalla, Pitkäniemen alue Nokialla, Sääksjärven alue Lempäälässä sekä Siivikkala Ylöjärvellä).

Aktiivipassilla pystyy maksamaan uimahallikäynnit Hervannan, Pyynikin ja Tesoman uimahalleissa sekä Tampereen uintikeskuksessa ja kuntosalikäynnin Nääshallin, Hervannan vapaa-aikakeskuksen ja Tesoman jäähallin kuntosalilla.

Museokeskus Vapriikkiin, Tampereen Taidemuseoon ja Sara Hildénin taidemuseoon on ilmainen sisäänpääsy, kun kertoo kassalla olevansa aktiivipassin haltija.

Tämän sivun löydät myös osoitteella tampere.fi/aktiivipassi

Päivitetty 10.11.2022