Siirry sisältöön

Asioi toisen puolesta

Puolesta-asiointi terveydenhuollossa

Jos asioit jonkun muun puolesta, tarvitaan siihen hänen suostumuksensa.

Alaikäistä koskevat valtuudet

Tampereen kaupunki hyödyntää alaikäistä koskevassa puolesta asioinnissa ns. Suomi.fi-valtuuksia.

Kun huoltajana asioit alle 15-vuotiaan puolesta, pitää sinun varmistaa puolesta-asioinnin valtuus jokaisella asiointikerralla erikseen. Kun olet kirjautunut Tampereen kaupungin Ulkoinen linkkiSähköiset terveyspalvelut -sivustolle , klikkaa sivuston oikeasta yläkulmasta nimeäsi: löydät huollettaviesi tiedot "Edusta henkilöä" -valikosta "Hae valtuudet Suomi.fi-palvelusta" -linkin takaa. (Huollettavien tiedot haetaan valikkoon Digi- ja väestötietovirastosta.).

Puolesta-asiointimahdollisuus päättyy automaattisesti, kun lapsi täyttää 15 vuotta.

15 vuotta täyttäneen suostumus

15 vuotta täyttänyt voi täyttää puolesta-asiointia koskevan suostumuksen, ja hänen tulee toimittaa se henkilökohtaisesti terveydenhuollon yksikköön:

Suostumuksen jälkeen puolesta asioiva voi toimia sähköisissä terveyspalveluissa samalla tavoin kuin puolesta asioitava voisi itsekin toimia. Puolesta asioiva voi
- varata, perua ja siirtää puolesta asioitavan vastaanottoaikoja
- lähettää suojattuja web-viestejä, jos puolesta asioitavalle on avattu viestipalvelu käyttöön
- lähettää lomakkeita ja
- tarkistaa henkilötiedot.

Puolesta-asiointi ei mahdollista puolesta asioitavan potilastietojen katselua, reseptien uusimista tai laboratoriovastausten pyytämistä.


Puolesta-asiointi vammaispalveluissa

Vammaispalvelujen sähköisessä asiointipalvelussa eli Omapalvelussa voit asioida toisen henkilön puolesta. Lisätietoa Omapalvelun puolesta-asiointitavoista: