Siirry sisältöön

Omaolo-palvelut

Epäiletkö koronavirusta? Tee oirearvio

Kuka tahansa koronavirustartuntaa epäilevä voi arvioida hoidon tarvetta ja saada neuvoja mahdollisen tartunnan leviämisen ehkäisyyn:
Ulkoinen linkkiOmaolo: Koronavirustaudin oirearvio


Tamperelaiset ja orivesiläiset voivat tunnistautua Omaoloon, jolloin oireiden niin vaatiessa Omaolo ohjaa paikallisiin terveyspalveluihin ja oirearvion tuloksen voi lähettää Omaolon kautta terveyspalvelujen neuvontaan, jossa ammattilaiset katsovat tuloksia joka päivä klo 9 - 21.

Tampereella on käytössä sosiaali- ja terveydenhuollon digipalvelu, Omaolo. Omaolosta löytyy terveydentilaa kartoittavat oirearviot, terveystarkastus sekä palveluarviot koskien omaishoidon tukea, harkinnanvaraista tai vammaispalvelulain mukaista kuljetuspalvelua ja henkilökohtaista apua.

Omaolo-logo.

Oirearviot

Terveyteen liittyvät oirearviot

Omaolon avulla voit helposti arvioida, millaista hoitoa tarvitset. Käytössäsi ovat seuraavat oirearviot:

 • alaselkäkipu tai -vamma
 • hengitystietulehdus
 • koronavirustauti
 • korvakipu
 • kurkkukipu
 • närästys
 • olkapäävaivat
 • peräaukon seudun oire
 • polvivaivat
 • päänsärky
 • ripuli
 • seksitautiepäily
 • silmätulehdus
 • virtsatietulehdus
 • yleinen oirekysely
 • yskä.

Oirearvion avulla saat helposti ja luotettavasti tietoa hoidon tarpeesta ja kiireellisyydestä. Oirearvio myös ohjaa tarkoituksenmukaisen avun piiriin.

Oirearviot löytyvät Omaolosta:

Oirearvion täytettyäsi saat vastaustesi perusteella toimintasuosituksen, joka perustuu lääketieteellisen tietokannan hoitosuosituksiin. Palveluun kirjauduttuasi näet paikallisen toimintaohjeen ja voit lähettää saamasi oirearvion eteenpäin ammattilaiselle. Terveydenhuollon ammattilainen käy oirearviosi läpi ja ottaa sinuun tarpeen mukaan yhteyttä.

Esim. virtsatietulehdusta koskeva oirearvio on tarkoitettu 18 - 75 -vuotiaille naisille ja sen kautta voi saada tarvittaessa myös sähköisen reseptin lääkehoidon aloittamiseksi.

Voit täyttää oirearvion koska tahansa, mutta ammattilaiset käsittelevät arvioita ma - su klo 8 - 21.

Omaolon sisällöt laajenevat vuoden 2020 aikana: tulossa on kokonaisvaltainen hyvinvointitarkastus ja lisää hyvinvointivalmennuksia.

Terveystarkastus

Arvioi terveydentilaasi verkossa - tee Omaolon sähköinen terveystarkastus!

Terveystarkastuksen avulla voit arvioida elintapojasi ja henkistä hyvinvointiasi. Terveystarkastus kertoo, miten elintapasi vaikuttavat arvioituun elinikääsi ja sairastumisriskeihisi. Tarvittaessa voit lähettää tuloksesi omalle terveysasemallesi. Hyvinvoinnin ja terveyden kohentamiseksi ja elintapamuutosten tueksi Omaolossa on myös viisi verkkokurssimaista hyvinvointivalmennusta.

Tarkastus pohjautuu Kustannus Oy Duodecimin Duodecim STAR®-palveluun. Laskentakaavat perustuvat suomalaisiin väestön seurantatutkimuksiin.

Palveluarviot

Omaolo-palvelussa saa apua mm. flunssan ja korvakivun hoitoon.

Arvio omaishoidosta

"Arvio omaishoitotilanteesta" -kyselyn avulla selviää, oletko oikeutettu omaishoidon tukeen. Arvion lisäksi saat vastaustesi perusteella toimintasuosituksen ja lisätietoja tilanteesi tueksi.

Arvio liikkumisesta kodin ulkopuolella

"Arvio liikkumisesta kodin ulkopuolella" -kyselyn avulla selviää, onko sinulla edellytyksiä saada vammaispalvelujen kuljetuspalveluja. Arvion lisäksi saat vastaustesi perusteella toimintasuosituksen ja vinkkejä liikkumista tukevista palveluista.

Arvio henkilökohtaisesta avusta

"Arvio henkilökohtaisesta avusta" -kyselyn avulla selviää, onko sinulla edellytyksiä saada vammaispalvelulain mukaista henkilökohtaista apua. Apu on tarkoitettu henkilöille, jotka ovat vaikeavammaisia eikä avun tarve johdu pääasiassa ikääntymisen vaikutuksista toimintakyvylle. Arvion lisäksi saat vastaustesi perusteella toimintasuosituksen ja vinkkejä arjen avuksi.

Palveluarviot löytyvät Omaolosta:

Lisätietoa

Projektipäällikkö
Essi Lönnqvist
puhelin 040 806 3192
sähköposti [email protected]

Projektisuunnittelija, pääkäyttäjä
Iina Laine
puhelin 040 643 0305
sähköposti [email protected]


Tämän sivun lyhytosoite on www.tampere.fi/omaolo