Siirry sisältöön Siirry suoraan hakuun

Omaolo-palvelut

Tampereella on käytössä uusi sosiaali- ja terveydenhuollon digipalvelu, Omaolo. Omaolosta löytyy seuraavat palvelut:

  • terveydentilaa koskevat oirearviot
  • omaishoidon tuen saamisedellytyksiä koskeva arvio
  • harkinnanvaraisen tai vammaispalvelulain mukaisen kuljetuspalvelun saamisedellytyksiä koskeva arvio ja
  • vammaispalvelulain mukaisen henkilökohtaisen avun saamisedellytyksiä koskeva arvio.

Omaolo-logo.

Omaolo-palveluja rakenettiin ODA-projektissa, jossa uudistettiin sosiaali- ja terveyspalvelujen toimintamalleja:

Terveyteen liittyvät oirearviot

Epäiletkö virtsatie- tai hengitystietulehdusta? Vaivaako alaselkä?

Jos sinulla on virtsatieinfektio-, ylähengitystieinfektio- tai alaselän vaivaa, voit täyttää Omaolo-oirearvion. Oirearvion avulla saat helposti ja luotettavasti tietoa hoidon tarpeesta ja kiireellisyydestä. Oirearvio myös ohjaa tarkoituksenmukaisen avun piiriin:

Oirearvion täytettyäsi saat vastaustesi perusteella toimintasuosituksen, joka perustuu lääketieteellisen tietokannan hoitosuosituksiin. Halutessasi voit lähettää saamasi oirearvion eteenpäin ammattilaiselle, jolloin saat tamperelaisille suunnatun paikallisen toimintaohjeen. Terveydenhuollon ammattilainen käy oirearviosi läpi ja ottaa sinuun tarpeen mukaan yhteyttä. Virtsatietulehdusta koskeva oirearvio on tarkoitettu 18 - 65 -vuotiaille naisille ja sen kautta voi saada tarvittaessa myös sähköisen reseptin lääkehoidon aloittamiseksi.

Voit täyttää oirearvion koska tahansa, mutta ammattilaiset käsittelevät arvioita arkisin klo 7 - 19 ja viikonloppuisin ja pyhisin klo 9 - 15.

Tällä hetkellä koekäytössä on yllä mainitut kolme oirearviota. Kevään 2019 aikana oirearvioita tulee lisää ja oirearvioiden jälkeen asiakastestaukseen etenevät hyvinvointitarkastus, hyvinvointivalmennukset sekä Oma suunnitelma.

Arvio omaishoitotilanteesta

Oletko oikeutettu omaishoidon tukeen?

"Arvio omaishoitotilanteesta" -kyselyn avulla selviää, oletko oikeutettu omaishoidon tukeen. Arvion lisäksi saat vastaustesi perusteella toimintasuosituksen ja lisätietoja tilanteesi tueksi.

Arvio liikkumisesta kodin ulkopuolella

Oletko oikeutettu vammaispalvelujen kuljetuspalveluihin?

"Arvio liikkumisesta kodin ulkopuolella" -kyselyn avulla selviää, onko sinulla edellytyksiä saada vammaispalvelujen kuljetuspalveluja. Arvion lisäksi saat vastaustesi perusteella toimintasuosituksen ja vinkkejä liikkumista tukevista palveluista.

Arvio henkilökohtaisesta avusta

Oletko oikeutettu vammaispalvelujen henkilökohtaiseen apuun?

"Arvio henkilökohtaisesta avusta" -kyselyn avulla selviää, onko sinulla edellytyksiä saada vammaispalvelulain mukaista henkilökohtaista apua. Henkilökohtainen apu on tarkoitettu henkilöille, jotka ovat vaikeavammaisia eikä avun tarve johdu pääasiassa ikääntymisen vaikutuksista toimintakyvylle. Arvion lisäksi saat vastaustesi perusteella toimintasuosituksen ja vinkkejä arjen avuksi.

Palveluista toivotaan asiakaspalautetta niiden jatkokehittämistä varten. Voit kertoa mielipiteesi kustakin palvelusta arvion täyttämisen jälkeen "Jätä palautetta" -painikkeen kautta.


Tämän sivun lyhytosoite on www.tampere.fi/omaolo