Siirry sisältöön

Omaolo-palvelut

Tampereella on käytössä uusi sosiaali- ja terveydenhuollon digipalvelu, Omaolo. Omaolosta löytyy terveydentilaa kartoittavat oirearviot sekä palveluarviot koskien omaishoidon tukea, harkinnanvaraista tai vammaispalvelulain mukaista kuljetuspalvelua sekä henkilökohtaista apua.

Omaolo-logo.

Oirearviot

Terveyteen liittyvät oirearviot

Omaolon avulla voit helposti arvioida, millaista hoitoa tarvitset. Käytössä olevat oirearviot:

 • alaselkäkipu tai -vamma
 • hengitystietulehdus
 • korvakipu
 • kurkkukipu
 • olkapäävaivat
 • peräaukon seudun oire
 • polvivaivat
 • päänsärky
 • ripuli
 • virtsatietulehdus
 • yskä.

Oirearvion avulla saat helposti ja luotettavasti tietoa hoidon tarpeesta ja kiireellisyydestä. Oirearvio myös ohjaa tarkoituksenmukaisen avun piiriin:

Omaolo-palvelussa saa apua mm. flunssan ja korvakivun hoitoon.

Oirearvion täytettyäsi saat vastaustesi perusteella toimintasuosituksen, joka perustuu lääketieteellisen tietokannan hoitosuosituksiin. Halutessasi voit lähettää saamasi oirearvion eteenpäin ammattilaiselle, jolloin saat tamperelaisille suunnatun paikallisen toimintaohjeen. Terveydenhuollon ammattilainen käy oirearviosi läpi ja ottaa sinuun tarpeen mukaan yhteyttä.
Virtsatietulehdusta koskeva oirearvio on tarkoitettu 18 - 65 -vuotiaille naisille ja sen kautta voi saada tarvittaessa myös sähköisen reseptin lääkehoidon aloittamiseksi.

Voit täyttää oirearvion koska tahansa, mutta ammattilaiset käsittelevät arvioita arkisin klo 7 - 19 ja viikonloppuisin ja pyhisin klo 9 - 15.

Omaolon sisällöt laajenevat vuoden 2019 aikana: tulossa on lisää oirearviota, kokonaisvaltainen hyvinvointitarkastus ja hyvinvointivalmennuksia sekä neuvola-, koulu- ja opiskelijaterveydenhuollon määräaikaistarkastusten esitietolomakkeita.

Palveluarviot

Arvio omaishoitotilanteesta

"Arvio omaishoitotilanteesta" -kyselyn avulla selviää, oletko oikeutettu omaishoidon tukeen. Arvion lisäksi saat vastaustesi perusteella toimintasuosituksen ja lisätietoja tilanteesi tueksi.

Arvio liikkumisesta kodin ulkopuolella

"Arvio liikkumisesta kodin ulkopuolella" -kyselyn avulla selviää, onko sinulla edellytyksiä saada vammaispalvelujen kuljetuspalveluja. Arvion lisäksi saat vastaustesi perusteella toimintasuosituksen ja vinkkejä liikkumista tukevista palveluista.

Arvio henkilökohtaisesta avusta

"Arvio henkilökohtaisesta avusta" -kyselyn avulla selviää, onko sinulla edellytyksiä saada vammaispalvelulain mukaista henkilökohtaista apua. Henkilökohtainen apu on tarkoitettu henkilöille, jotka ovat vaikeavammaisia eikä avun tarve johdu pääasiassa ikääntymisen vaikutuksista toimintakyvylle. Arvion lisäksi saat vastaustesi perusteella toimintasuosituksen ja vinkkejä arjen avuksi.

Lisätietoa

Omaolo-palveluja rakennettiin ODA-projektissa, jossa uudistettiin sosiaali- ja terveyspalvelujen toimintamalleja:


Tämän sivun lyhytosoite on www.tampere.fi/omaolo