Siirry sisältöön

Usein kysytyt kysymykset

Minulla on aika varattuna kunnalliselle hammaslääkärille? Voinko silti osallistua valinnanvapauskokeiluun?
Vaikka muualla on hoito kesken, voit tehdä valinnan ja siirtyä kokeilun piiriin.

Mitä jos kokeilussa valitsemani yksityinen hammaslääkäri huomaa, että tarvitsen erikoishammaslääkärin hoitoa? Missä hoitoni järjestetään ja mitä se maksaa?
Palveluun ei kuulu erikoishammaslääkäritasoinen hammashoito. Tarvittaessa asiakas voidaan lähettää joko Tampereen kaupungin Suupolille tai erikoissairaanhoitoon kriteerien mukaisesti. Lisäksi on mahdollista, että asiakas saa tarvitsemansa erikoishammaslääkäritasoisen hoidon valinnanvapauskokeilun ulkopuolella, esimerkiksi palveluntuottajan tarjoamana yksityispalveluna. Nämä toiminnat eivät kuulu kokeilun piiriin. Asiakas maksaa hoidoista kunkin hinnaston mukaiset hinnat.

Minulla on kipeä hammas tai muuta äkillistä vaivaa, jonka luulen tarvitsevan hoitoa nopeasti. Mihin otan yhteyttä?
Ota yhteyttä valitsemaasi palveluntuottajaan ja kerro hoidon tarpeesta. Jos tarvitset kiireellistä hoitoa, saat sen ensin. Sen jälkeen suositellaan tehtäväksi suun ja hampaiden tutkimus ja hoitosuunnitelma. Palveluntuottajien puhelinnumerot löytyvät Valitse suunhoitoyksikkö -sivulta. Ajan varaaminen edellyttää, että olet täysi-ikäinen, tehnyt onnistuneen valinnan verkossa tai puhelimitse vähintään yhtä arkipäivää aikaisemmin ja palveluntuottaja on saanut tiedot sinusta.

Miten varaan suun ja hampaiden tutkimusajan?
Ota yhteyttä valitsemaasi palveluntuottajaan. Saat ajan tarkastukseen, jossa hampaasi ja suusi tutkitaan ja sinulle tehdään hoitosuunnitelma. Palveluntuottajien puhelinnumerot löytyvät Valitse suunhoitoyksikkö -sivulta. Ajan varaaminen edellyttää, että olet täysi-ikäinen, tehnyt onnistuneen valinnan verkossa tai puhelimitse vähintään yhtä arkipäivää aikaisemmin ja palveluntuottaja on saanut tiedot sinusta.

Olen ollut mukana kokeilussa alusta lähtien. Saanko käyttää valitsemani palveluntuottajan palveluja myös vuonna 2019?
Kyllä, saat käyttää vuoden 2019 puolellakin valitsemasi palveluntuottajan perushammashoidon palveluja. Poikkeuksena ovat lempääläiset. Lempäälä ei jatka kokeilussa, joten kokeilussa mukana olleet lempääläiset ovat siirtyneet kunnallisen hammashoidon tai Kela-korvatun yksityishammaslääkäripalvelun asiakkaiksi.