Siirry sisältöön

Tule sosiaalityöntekijäksi

Suomi on maailman onnellisin maa ja Tampere Suomen halutuin kaupunki. Lasten, nuorten ja perheiden sosiaalityössä meillä on kuitenkin petrattavaa.

Sosiaalityöntekijänä vahvistat ihmisten osallisuutta ja toimintakykyä yhteiskunnassa. Haluamme sinun osallistuvan myös toimivan tamperelaisen sosiaalityön rakentamiseen. Olemme tunnistaneet ongelmat ja lähteneet luomaan parempia edellytyksiä laadukkaalle ja motivoivalle työlle. Tähtäämme kohtuulliseen asiakasmäärään ja palkkoja olemme jo päivittäneet.

Olemme saaneet 30 uutta sosiaalityöntekijää vakituisiin vakansseihin lapsiperheiden ja lastensuojelun sosiaalityöhön maaliskuun 2019 jälkeen, jolloin käynnistimme mittavan sosiaalityön kehittämisen. Ajoittain meillä on edelleenkin tarvetta hakea joukkoomme uusia osallisuuden rakentajia, sillä noin 130 sosiaalityöntekijän joukossa tapahtuu liikehdintää väistämättä. Lisäksi saimme muutamia uusiakin vakansseja vuosille 2020 ja 2021.

Vuonna 2021 jatkamme sosiaalityön kuntoon laittamista: Keskitymme edelleen niiden seikkojen kehittämiseen, jotka vähentävät sosiaalityöntekijöiden vaihtuvuutta ja luovat mahdollisuudet, joissa sosiaalityötä on hyvä tehdä. Haluamme olla asiantuntemuksestaan tunnettu yhteisö, jossa jokainen sosiaalityöntekijä viihtyy sekä tulee kuulluksi. Tehtävää riittää, mutta tahtoa on. Ovathan lapset, nuoret ja perheet tärkeintä, mitä meillä on. Tervetuloa mukaan rakentamaan osallisuutta.

Kysy sijaisuuksia

Noin 130 sosiaalityöntekijän joukossamme avautuu ajoittain lyhyitä sijaisuuksia, joista kiinnostuneet voivat ottaa yhteyttä suoraan johtaviin työntekijöihin tai palvelupäälliköihin:

  • Perhepalvelut: Terhi Huttunen, puhelin 050 301 0462, terhi.huttunen(at)tampere.fi
  • Lastensuojelun avohuolto: Heikki Sillanpää, puhelin 044 423 5478, heikki.sillanpaa(at)tampere.fi
  • Sijaishuolto: Minna Kuusela, puhelin 050 359 4001, minna.k.kuusela(at)tampere.fi


Tiesitkö, että ennen keikkalavoja Jonne Aaron oli sosiaalityön asiakas? Mitä muistoja on jäänyt ja mitkä ovat terveiset lapsille ja sosiaalityötä harkitseville?


Millaiseen työhön?

Lapsiperheiden sosiaalipalveluissa ja lastensuojelussa työskentelee Tampereella noin 100 - 130 sosiaalityöntekijää.

Sosiaalityöntekijän palkka on 3 400 euroa kuukaudessa. Käytössä on myös sitoutumiskertapalkkio, joka tuo sitoutuneelle työntekijälle lisätuloa 800 euroa ensimmäisen vuoden aikana.

Työ edellyttää sosiaalityöntekijän pätevyyttä (ylempi korkeakoulututkinto), johon sisältyy tai jonka lisäksi olet suorittanut pääaineopinnot tai pääainetta vastaavat yliopistolliset opinnot sosiaalityössä. Sijaisena voi toimia tilapäisesti enintään vuoden ajan sosiaalityöntekijän ammattiin opiskeleva henkilö, joka on suorittanut hyväksytysti sosiaalityön aineopinnot ja käytännön harjoittelun.

Miten kehitämme?

Meillä on lasten, nuorten ja perheiden sosiaalityössä Tampereella kehitettävää. Sosiaalityöntekijät ovat olleet tyytymättömiä työn määrään, korkeisiin asiakasmääriin ja palkkaukseen. Tampereen kaupungilla on ollut vaikeuksia saada rekrytoitua riittävästi tekijöitä sosiaalityöhön.

Pulmia on lähdetty ratkaisemaan. Kaupunki käynnisti sosiaalityön kehittämisprojektin vuodelle 2019. Jotta työn kuorma helpottaisi, palkattiin sosiaalityöntekijöitä lisää.

Palkkausta korjattiin ja panostimme myös työssä jaksamisen parantamiseen: kehitimme työhyvinvointia ja työturvallisuutta, johtamista ja osaamista.

Kehittämistyö jatkuu edelleen, vaikka erillinen projekti päättyikin 30.4.2020.

Projektin suojelija

Pormestari Lauri Lyly.

Kehittämisprojektin suojelijana toimi pormestari Lauri Lyly.

- Me olemme sitoutuneet pormestariohjelmassa mahdollistamaan työntekijöiden onnistumisen ja parantamaan työhyvinvointia kaupungin organisaatiossa. Haluamme tehdä yhdessä henkilöstön kanssa paremman työarjen. Se onnistuu sujuvalla yhteistyöllä, josta esimerkki on sosiaalityön kehittämisohjelma. Haluamme olla houkutteleva ja hyvä työpaikka osaaville ammattilaisille.

Kysy lisää!

Perhepalvelut:
Terhi Huttunen, puhelin 050 301 0462, terhi.huttunen(at)tampere.fi


Lastensuojelun avohuolto:

Heikki Sillanpää, puhelin 044 423 5478, heikki.sillanpaa(at)tampere.fi


Sijaishuolto:

Minna Kuusela, puhelin 050 359 4001, minna.k.kuusela(at)tampere.fi


Seuraa somessa, miten työ etenee!

Ulkoinen linkkiLasten ja perheiden sosiaalityön kehittämisprojekti Facebookissa

Ulkoinen linkkiTule sosiaalityöntekijäksi -kampanja Instagramissa

Linkki Avoimet työpaikat -sivulle.

Tämän sivun lyhytosoite on www.tampere.fi/tulesosiaalityontekijaksi

Kansikuva: Laura Vanzo/Visit Tampere