Siirry sisältöön

Vastaanottotoiminnan lyhytpsykoterapian palveluseteli

Lyhytpsykoterapian palveluseteli voidaan myöntää vastaanottotoiminnan eli terveysasemien mielenterveystiimien ja terveydenhuollon psykologien potilaalle yksilöllisen harkinnan perusteella.

Kohderyhmänä ovat aikuiset ja heidän perheensä.

Palveluseteli voidaan myöntää lyhyeen yksilöpsykoterapiaan, lyhyeen ryhmäpsykoterapiaan tai perheterapiaan. Päätöksen setelin myöntämisestä tekee kaupungin oma palvelusetelitiimi, jonka jäsenet ovat koulutukseltaan psykoterapeutteja. Ennen palvelusetelin myöntämistä soveltuvuutta lyhytpsykoterapiaan arvioidaan tarkasti. Palvelusetelin käyntimäärä on joko 10 kertaa tai 20 kertaa.

Palveluseteli on potilaalle maksuton. Potilas saa palvelusetelin mukana ajankohtaisen listan palveluntuottajista.

Tarjolla olevat palveluntuottajat

Parastapalvelua.fi-sivuilta löydät tietoa palveluntuottajista ja voit tehdä vertailuja valintaa tehdessäsi:

Hakeminen palvelusetelituottajaksi

Palveluntuottajaksi hakeudutaan sähköisen palveluseteli- ja ostopalvelujärjestelmän (PSOP) kautta. Palveluseteliyrittäjäksi voi hakeutua jatkuvasti. Lisätietoja PSOP-järjestelmästä:

Lyhytpsykoterapian palvelusetelin sääntökirjasta löytyy lisätietoja paitsi hakeutumisesta myös palveluntuottajan vastuista ja velvollisuuksista. Palveluntuottajan pätevyysvaatimuksena on vähintään kolmivuotinen erityistason psykoterapiakoulutus ja riittävä kokemus alalta.

Lisätietoja palvelusetelituottajaksi hakeutumisesta ja siihen liittyvistä käytännön asioista:
Suunnittelija
Sini Jukka
puhelin 040 639 7447
sähköposti [email protected]