Siirry sisältöön Siirry suoraan hakuun

Aikuisneuvonta

Valokuva: Aikuisneuvolan terveydenhoitaja hoitaa asiakkaan jalkoja.

Terveysasemat vastaavat lääkärin ja sairaanhoitajan vastaanottojen ohella oman lähialueensa aikuisväestön neuvolapalveluista.

Aikuisneuvonnan terveydenhoitaja antaa henkilökohtaista terveysneuvontaa, seuraa terveydentilaa, tarkkailee verenpainetta, antaa rokotuksia ja toimii kansansairauksien (diabetes, valtimotaudit, verenpainetauti, rasva-aineenvaihdunnan häiriöt) ennaltaehkäisemiseksi. Palveluihin kuuluu myös sairaanhoidollisia toimenpiteitä.

Voit kääntyä terveydenhoitajan puoleen kaikissa terveyteen ja sairaanhoitoon liittyvissä kysymyksissä. Terveydenhoitajat tekevät maksuttomien hoitotarvikkeiden tarpeen arvioita yhteistyössä hoitavan lääkärin kanssa, opastavat hoitotarvikkeiden käyttöön liittyvissä asioissa, antavat palveluja ja sosiaalietuuksia koskevaa neuvontaa sekä tiedottavat erilaisesta ryhmätoiminnasta, esim. painonhallintaryhmistä.

Terveydenhoitajat tekevät eri ikäisten aikuisten terveystarkastuksia. Halutessaan tamperelaiset voivat varata terveystarkastusajan omasta aikuisneuvolastaan. 80-vuotiaiden terveystarkastus tehdään joko kotikäyntinä tai vastaanotolla.

Aikuisneuvonnan terveydenhoitajan palvelut ovat maksuttomia.

Terveydenhoitajan yhteystiedot löytyvät oman terveysasemasi sivulta:

Ryhmäneuvonta

Tampereen kaupungin terveydenhuolto järjestää ryhmämuotoista ohjausta: painonhallinta- ja elintaparyhmiä, valtimotautipotilaiden ryhmänohjausta ja tupakoinnin vieroitusryhmiä. Ryhmiä pyritään aloittamaan säännöllisesti syksyllä ja keväällä.

Ryhmistä saat lisätietoja aikuisneuvonnan terveydenhoitajilta.

Terveystarkastukset

Tamperelaiset voivat halutessaan varata ajan terveystarkastukseen omalta terveysasemaltaan.

80-vuotiaille tamperelaisille tehdään terveystarkastus kotikäyntinä. Tarkastukseen voi halutessaan tulla myös terveydenhoitajan vastaanotolle.

Katso myös