Siirry sisältöön

Potilasopas

Rauhaniemen kuntoutusosastojen toiminta perustuu potilaan yksilölliseen hoito- ja kuntoutussuunnitelmaan, jonka lähtökohtana on kokonaisvaltainen gerontologinen toimintakyvyn arvio.

Vierailut sairaalaan

Vieraat ovat tervetulleita Rauhaniemen sairaalaan. On tärkeää, että yhteydet perheeseen ja lähiverkostoon säilyvät myös sairaalahoidon aikana. Osastot 10 ja 11 sijaitsevat Rauhaniemen sairaalarakennuksessa ja osastot 24, 25 ja 36 Koivula-rakennuksessa. Rakennusten ulko-ovet suljetaan kello 19.

Koronaviruksen vaikutukset vierailuihin

Lähiomaiset voivat tavata Rauhaniemen sairaalassa hoidettavana olevia läheisiään ulkovierailuiden lisäksi myös sisätiloissa. Tapaamisista on sovittava aina etukäteen omaista hoitavan sairaalan osaston henkilökunnan kanssa. Vierailut toteutetaan pääsääntöisesti klo 12–17, jolloin on eniten henkilökuntaa varmistamassa vierailujen turvallinen toteutuminen.

Mukaan sairaalaan

  • Lääke- ja hoito-ohjekortit
  • Reseptit
  • Henkilökohtaiset hygieniavälineet, esim. partakone, hammasharja
  • Henkilökohtaiset apuvälineet, kuten rollaattori, kuulolaite, silmälasit
  • Omat sisäjalkineet

Arvokkaat korut ja suuret rahasummat kannattaa jättää kotiin.

Ruokailuajat

Aamupala: klo 7.30
Lounas: klo 11.30
Päivällinen: klo 16.30
Iltapala: klo 19

Rauhaniemen sairaalassa tarjottavista aterioista vastaa Pirkanmaan Voimia. Kahvio, kirjasto ja nettipiste sijaitsevat Koivula-talossa. Kahvio on avoinna ma - pe klo 9 - 16 ja la - su klo 13 - 16. Osastoilla kiertää kioskivaunu ja kirjasto palvelee myös osastoille. Piha-alueella toimii kesäkioski.

Sairaalamaksut