Siirry sisältöön

Diabetesvastaanotto

Diabetesvastaanoton lääkäreiden, diabeteshoitajien ja jalkaterapeuttien vastaanotot on tarkoitettu avohoitoon siirtyneiden diabeetikoiden hoidonohjausta ja määräaikaisseurantaa varten.

Diabetesvastaanotto
puhelin 040 639 7060, ma - to klo 8 - 14 ja pe klo 8 - 12
Kanta-Sarvis 2
33900 Tampere
avoinna ma - to klo 8 - 15 ja pe klo 8 - 14

Ajanvaraus ja tiedustelut

Puhelin 040 639 7060, ma - to klo 8 - 14 ja pe klo 8 - 12
Asiakas varaa itse ajan, lähetettä ei tarvita. Ajanvaraus on välttämätön uudelle asiakkaalle sekä silloin, jos edellisestä käynnistä on kauemmin kuin vuosi.

Diabeetikon hoitotarvikkeita saa Aleksis Kiven kadulla toimivan hoitotarvikejakelun kautta.

Asiakas voi itse mitata verenpaineensa itsehoitopisteessä (ITE-piste) Diabetesvastaanotolla sen aukioloaikoina.

Asiakasmaksut

Diabetesvastaanoton hoitajapalvelut ovat maksuttomia, lääkärivastaanotoista peritään terveyskeskusmaksu 20,60 euroa kolmelta käynniltä vuodessa. Käyttämättä jätetystä, peruuttamattomasta lääkärin vastaanottoajasta veloitetaan voimassa oleva peruutusmaksu 50,80 euroa.

Vastaanottoajan peruutus

Jos peruutat aikasi vähintään kaksi päivää ennen vastaanottoa, voit jättää peruutuksesi myös tekstiviestillä numeroon 13132. Kirjoita tekstiviestin alkuun DIAB ja välilyönnin jälkeen ilmoita tekstiviestissä nimesi, syntymäaikasi sekä peruutettava aika. Tähän numeroon ei oteta vastaan puheluja, ainoastaan vastaanottoajan peruutusta koskevat tekstiviestit. Palvelu toimii DNA:n, Elisan, Saunalahden ja Soneran liittymistä.

Asiakaspalaute

Tyypin 2 diabeetikot

Tyypin 2 diabeetikoiden määräaikaisseuranta tapahtuu pääasiassa terveysasemien lääkärivastaanotoilla. Lääkäri voi tarvittaessa lähettää hoidossaan olevan tyypin 2 diabeetikon konsultaatioon diabetesvastaanotolle.

Tyypin 2 diabeetikoiden hoidonohjausta annetaan aikuisneuvonnan diabeteshoitajien ja terveydenhoitajien vastaanotoilla.

Yli 65-vuotiaiden diabeetikkojen terveydenhoitajan vastaanotto on asiakkaan omalla terveysasemalla lukuunottamatta niitä tyypin 1 diabeetikkoja, jotka ovat diabetesvastaanotolla seurannassa. Terveysaseman terveydenhoitajan vastaanotolle voi varata ajan soittamalla ma - pe klo 12 - 13. Tai ajan voi varata soittamalla terveyspalvelujen neuvontaan, puhelin 03 10023 joka päivä klo 7 - 22.

Katso myös

Suomen Diabetesliitto ry

Tampereen Diabetesyhdistys ry


Tämän sivun lyhytosoite www.tampere.fi/diabetesvastaanotto