Siirry sisältöön

Seulonnat

Kohdunkaulan solumuutosten seulonta (papakoe)

Kaikki 30-, 35-, 40-, 45-, 50-, 55- ja 60- vuotiaat naiset kutsutaan kohdunkaulan syövän seulontatutkimukseen. Kutsu tutkimukseen lähetetään henkilökohtaisesti Fimlab Laboratoriot Oy:stä. Näyte otetaan Fimlab Laboratoriot Oy:n toimipisteissä:

Tutkimus on maksuton. Tutkimustulokset ilmoitetaan asiakkaalle kirjeitse Fimlab Laboratoriot Oy:stä.

Näytteenottoon liittyviin kysymyksiin vastaa Fimlab Laboratoriot Oy:n potilasneuvonta (ei ajanvarausta): puhelin 03 3117 4445, ma - pe klo 10 - 15

Mammografiatutkimus

Kaikki tamperelaiset ja orivesiläiset naiset saavat henkilökohtaisen kutsun mammografiaan sinä vuonna, kun he täyttävät 50, 52, 54, 56, 58, 60, 62, 64, 66 ja 68 vuotta. Kukin ikäluokka kutsutaan omana ryhmänään syntymäajan mukaan. Tutkimus on maksuton ja se tehdään Hatanpään sairaalan alueen Ratinan puoleisella rannalla Rintaklinikka Rintsikassa. Asiakas voi vaihtaa tutkimusaikansa kyseisen kalenterivuoden sisällä puhelimitse tai verkossa.

Tutkimustulokset ilmoitetaan asiakkaalle kirjeitse noin kahden viikon kuluttua.

Hatanpään rintaklinikka
puhelin 03 3116 4300, ajanvaraus ma - to klo 8 - 13, pe klo 9 - 13
33900 Tampere

Suolistosyövän seulonta

Kutsun seulontaan saavat 60-, 62-, 64- ja 66-vuotiaat tamperelaiset ja orivesiläiset miehet ja naiset. Heille lähetään postitse näytepurkki ohjeiden kera.

Seulontaa varten tarvitaan vain yksi ulostenäyte, joka otetaan itse kotona ja lähetetään laboratorioon tutkittavaksi. Näytteestä etsitään piilevää verta. Tulos ilmoitetaan asiakkaalle. Jos näytteestä löytyy verta, hän saa ohjeet, kuinka toimia.

Seulonnoilla pyritään löytämään suolistosyöpä tai sen esiaste, adenooma, mahdollisimman varhaisessa vaiheessa. Seulonnoissa todetut adenoomat voidaan poistaa tähystyksellä jo ennen kuin ne muuttuvat syöpäkasvaimiksi. Seulonnat ovat osa valtakunnallista Suomen Syöpärekisterin kokeilua.

Lisätietoa suolistosyövän seulonnasta löytyy Fimlabin sivuilta:


Tämän sivun lyhytosoite on www.tampere.fi/seulonnat