Siirry sisältöön

Hiv-testit

Hiv-testin voit saada maksutta kaikissa seksitauteja hoitavissa yksiköissä, esim. sukupuolitautien vastaanotolla. Hoitopaikat löytyvät Seksitaudit-sivulta:

Hiv-testi voidaan tehdä sukupuolitautien vastaanotolla joko lähetteellä Fimlabin toimipisteessä tai hoitajan vastaanotolla. Vastauksen saat tekstiviestillä tai soittamalla (sopimuksen mukaan) muutamassa päivässä. Testin tulos on luotettava, jos altistuksesta on kulunut kolme kuukautta (12 viikkoa). Testi voidaan kuitenkin ottaa jo aikaisemminkin ja tarvittaessa uusia.

Hiv-pikatestit

Pikatestissä tuloksen saa 15 minuutissa. Positiivinen pikatestitulos varmistetaan kuitenkin aina toisella testillä. Pikatestin tulos on luotettava, jos altistuksesta on kulunut kolme kuukautta (12 viikkoa).

Hatanpään terveysasema

Hatanpään terveysaseman tiloissa tehdään maksuttomia ja nimettömiä hiv-pikatestejä, joihin voi tulla kuka tahansa ilman lähetettä ja kotikunnasta riippumatta. Testiin haluavan tulee soittaa terveydenhoitajalle saadakseen tarkemmat ohjeet ja näytteenottoajan: puhelin 040 800 7362, ma - pe klo 12 - 13.

Hivpoint

Hivpointin valtakunnallinen neuvontapuhelin ja chat auttavat, kun tarvitset lisätietoja hivistä tai tukea, ohjausta ja neuvontaa.

Hivpoint
puhelin 0207 465 705, ma ja ke klo 9.30 - 12

chat: ma, ti ja to klo 12 - 15.30


Vertaistuki

Positiiviset ry – HivFinland

Tukea ja neuvontaa hiv- tartunnan saaneille, heidän omaisilleen ja läheisilleen ma-pe klo 9-16 09 692 5441.

Tampereella toimii myös vertaisryhmä, jonka yhdyshenkilö on Juha-Erkki Kants, puh. 044 750 7462, juha-erkki.kants(at)positiiviset.fi

Positiiviset chat on auki ma ja to klo 18-20, sekä ti, ke ja pe klo 13-15. Chatissa voit kysyä mitä vain hivin liittyvistä asioista luottamuksellisesti. Tervetuloa juttelemaan!Tämän sivun lyhytosoite on www.tampere.fi/hivtestit