Siirry sisältöön

Arkeen Voimaa -ryhmät

Tukea henkilöille, joilla on hankaluuksia arjessa

Arkeen Voimaa -ryhmätoiminta on tarkoitettu henkilöille, joilla on omasta tai läheisen pitkäaikaissairaudesta tai muusta syystä johtuvia hankaluuksia selviytyä arjessa. Ryhmätoiminta auttaa osallistujia tekemään myönteisiä muutoksia elämässään ja pitämään niitä yllä. Arkeen Voimaa -ryhmä koostuu samankaltaisessa elämäntilanteessa olevista ihmisistä, jotka jakavat keskenään ideoita ja kannustavat toisiaan.

Pienin muutoksin kohti sujuvaa arkea

Ryhmä on kuin opintopiiri. Se tarjoaa tukea, tietoa ja työkaluja erilaisten oireiden ja arjen haasteiden hallintaan. Ryhmässä keskustellaan itsehoidon työkaluista, kuten päätöksentekotaidoista, oman toiminnan suunnittelusta, itselle sopivan kuntoilun ottamisesta osaksi itsehoitoa, terveyttä edistävästä ruokailusta, vuorovaikutustaidoista sekä oman hyvinvoinnin havainnoinnista. Ryhmä kokoontuu kuusi kertaa viikon välein 2,5 tuntia kerrallaan ja sen ohjaajana toimivat Arkeen Voimaa -ohjaajakoulutuksen käyneet vapaaehtoiset vertaisohjaajat.

Ryhmäläisten käytössä on Arkeen Voimaa - pienin muutoksin kohti sujuvaa arkea -kirja (2017) , jossa annetaan lisää tietoa ja käytännön esimerkkejä arjen helpottamiseksi ja itsehoitotaitojen parantamiseksi. Kirjasta voit lukea mm. oman mielen käyttämisestä oireiden hallinnassa, hyvästä vuorovaikutuksesta ja terveyttä edistävästä ruokailutottumuksista. Kirja kannustaa asettamaan itselle sopivia tavoitteita, tekemään päätöksiä ja etsimään terveyteen liittyvää tietoa. Kirja toimii myös itsenäisenä lukukirjana, vaikka et itse osallistuisi ryhmään. Voit lainata kirjan kirjastosta tai hankkia omaksi. Kysy kirjasta lisää Arkeen Voimaa -koordinaattorilta.

Ryhmään osallistuminen on maksutonta. Osallistuminen edellyttää ilmoittautumista etukäteen.

Vuoden 2020 ryhmät

Vuonna 2020 pyritään järjestämään kaksi ryhmää. Aikataulu päivitetään helmikuun alkuun mennessä.

Lisätietoja ja ilmoittautumiset Arkeen Voimaa -koordinaattorille:
Johanna Sola
puhelin 040 778 9599
sähköposti [email protected]

Voit myös jättää yhteydenottopyynnön koordinaattorille oheisella lomakkeella:


Kuva: Kuntaliiton logo.

Arkeen Voimaa (Chronic Disease Self-Management Program) on näyttöön perustuva ryhmätoimintamalli. Maailmanlaajuisesti levinnyt ryhmätoimintamalli on kehitetty Stanfordin yliopistossa Kaliforniassa 1990-luvulla. Tutkimusten mukaan ryhmätoimintaan osallistuneet onnistuivat parantamaan elämänsä laatua opettelemalla hoitamaan terveyttään itsehoidon keinoin. Ryhmässä he oppivat hallitsemaan aikaisempaa paremmin mm. kipua ja uupumusta. Ryhmän osallistujat pystyivät myös vähentämään lääkärikäyntejä.

Tämän sivun lyhytosoite on www.tampere.fi/arkeenvoimaa