Siirry sisältöön

Arkeen Voimaa -ryhmät

Arkeen Voimaa -ryhmätoiminta on tarkoitettu henkilöille, joilla on omasta tai läheisen pitkäaikaissairaudesta tai muusta syystä johtuvia hankaluuksia selviytyä arjessa.

Ryhmätoiminta auttaa osallistujia tekemään myönteisiä muutoksia elämässään ja pitämään niitä yllä. Arkeen Voimaa -ryhmä koostuu samankaltaisessa elämäntilanteessa olevista ihmisistä, jotka jakavat keskenään ideoita ja kannustavat toisiaan.

Syksyn 2021 ryhmät

Arkeen Voimaa -ryhmään osallistuminen on maksutonta. Osallistuminen edellyttää ilmoittautumista etukäteen.

Seuraavat ryhmät alkavat syksyllä 2021:

  • 17.9. - 22.10.2021 klo 13 - 15.30 Koilliskeskuksessa (toimitila Sepeli)
  • 2.11. - 7.12.2021 klo 9 - 11.30 etäryhmä Teamsin kautta. Tarvitset verkkoyhteydellä varustetun tietokoneen tai mobiililaitteen, jolla pääset liittymään Teams-palaveriin.
  • 3.11. - 8.12.2021 klo 13.30 - 16 Peurankallion lähitorilla

Jos olet kiinnostunut osallistumaan Arkeen Voimaa -ryhmään, lähetä yhteystietosi verkkolomakkeella:

Lisätietoja ja ilmoittautumiset Arkeen Voimaa -yhdyshenkilölle:
Susanna Lehtimäki
sähköposti [email protected]

Pienin muutoksin kohti sujuvaa arkea

Ryhmä on kuin opintopiiri. Se tarjoaa tukea, tietoa ja työkaluja erilaisten oireiden ja arjen haasteiden hallintaan. Ryhmässä keskustellaan itsehoidon työkaluista, kuten päätöksentekotaidoista, oman toiminnan suunnittelusta, itselle sopivan kuntoilun ottamisesta osaksi itsehoitoa, terveyttä edistävästä ruokailusta, vuorovaikutustaidoista sekä oman hyvinvoinnin havainnoinnista.

Ryhmä kokoontuu kuusi kertaa viikon välein 2,5 tuntia kerrallaan ja sen ohjaajana toimivat Arkeen Voimaa -ohjaajakoulutuksen käyneet vapaaehtoiset vertaisohjaajat.

Ryhmäläisten käytössä on Ulkoinen linkkiArkeen Voimaa - pienin muutoksin kohti sujuvaa arkea -julkaisu , jossa annetaan lisää tietoa ja käytännön esimerkkejä arjen helpottamiseksi ja itsehoitotaitojen parantamiseksi. Kirjasta voit lukea mm. oman mielen käyttämisestä oireiden hallinnassa, hyvästä vuorovaikutuksesta ja terveyttä edistävästä ruokailutottumuksista. Kirja kannustaa asettamaan itselle sopivia tavoitteita, tekemään päätöksiä ja etsimään terveyteen liittyvää tietoa. Kirja toimii myös itsenäisenä lukukirjana, vaikka et itse osallistuisi ryhmään. Voit lainata kirjan kirjastosta tai hankkia omaksi. Kysy kirjasta lisää Arkeen Voimaa -koordinaattorilta.


Kuva: Kuntaliiton logo.

Arkeen Voimaa (Chronic Disease Self-Management Program) on näyttöön perustuva ryhmätoimintamalli. Maailmanlaajuisesti levinnyt ryhmätoimintamalli on kehitetty Stanfordin yliopistossa Kaliforniassa 1990-luvulla. Tutkimusten mukaan ryhmätoimintaan osallistuneet onnistuivat parantamaan elämänsä laatua opettelemalla hoitamaan terveyttään itsehoidon keinoin. Ryhmässä he oppivat hallitsemaan aikaisempaa paremmin mm. kipua ja uupumusta. Ryhmän osallistujat pystyivät myös vähentämään lääkärikäyntejä.

Facebook-logo.
Twitter-logo.

Tämän sivun lyhytosoite on www.tampere.fi/arkeenvoimaa