Siirry sisältöön

Arkeen Voimaa -ryhmät

Arkeen Voimaa -ryhmät on tarkoitettu henkilöille, joilla on omasta tai läheisen pitkäaikaissairaudesta tai muusta syystä johtuvia hankaluuksia selviytyä arjessa.

Ryhmätoiminta auttaa osallistujia tekemään myönteisiä muutoksia elämässään ja pitämään niitä yllä. Arkeen Voimaa -ryhmään osallistuu samankaltaisessa elämäntilanteessa olevia ihmisiä, jotka jakavat keskenään ideoita ja kannustavat toisiaan.

Kevään 2022 ryhmä

Arkeen Voimaa -ryhmään osallistuminen on maksutonta. Osallistuminen edellyttää ilmoittautumista etukäteen.

Keväällä 2022 järjestetään seuraavat ryhmät:

  • 14.3. - 11.4.2022 klo 16 - 18.30 Koilliskeskuksessa (ryhmätila Kivi); viimeinen kerta pidetään 19.4.2022 alkaen klo 13
  • 25.3. - 8.4.2022 ja 22.4. - 6.5.2022 klo 12 - 14.30 (pitkäperjantaina ei ole ryhmää), etänä Teams-ryhmä. Osallistuaksesi ryhmään tarvitset tietokoneen tai älypuhelimen, jossa on kamera ja mikrofoni. Lisäksi sinun on hyvä hallita Teams-ohjelman käyttö.
  • 7.4. - 12.5.2022 klo 13 - 15.30 Ulkoinen linkkiKuuselan lähitorilla (Härmälä-sali, 1. krs)
Lisätietoja ja ilmoittautumiset Arkeen Voimaa -yhdyshenkilölle:
Kirsi Koivisto
puhelin 040 806 2129
sähköposti [email protected]

Pienin muutoksin kohti sujuvaa arkea

Ryhmä on kuin opintopiiri. Se tarjoaa tukea, tietoa ja työkaluja erilaisten oireiden ja arjen haasteiden hallintaan. Ryhmässä keskustellaan itsehoidon työkaluista, kuten päätöksentekotaidoista, oman toiminnan suunnittelusta, itselle sopivan kuntoilun ottamisesta osaksi itsehoitoa, terveyttä edistävästä ruokailusta, vuorovaikutustaidoista sekä oman hyvinvoinnin havainnoinnista.

Ryhmä kokoontuu kuusi kertaa viikon välein 2,5 tuntia kerrallaan ja sen ohjaajana toimivat Arkeen Voimaa -ohjaajakoulutuksen käyneet vapaaehtoiset ohjaajat.

Ryhmäläisten käytössä on Ulkoinen linkkiArkeen Voimaa - pienin muutoksin kohti sujuvaa arkea -julkaisu , jossa annetaan lisää tietoa ja käytännön esimerkkejä arjen helpottamiseksi ja itsehoitotaitojen parantamiseksi. Kirjasta voit lukea mm. oman mielen käyttämisestä oireiden hallinnassa, hyvästä vuorovaikutuksesta ja terveyttä edistävästä ruokailutottumuksista. Kirja kannustaa asettamaan itselle sopivia tavoitteita, tekemään päätöksiä ja etsimään terveyteen liittyvää tietoa. Kirja toimii myös itsenäisenä lukukirjana, vaikka et itse osallistuisi ryhmään. Voit lainata kirjan kirjastosta tai hankkia omaksi. Kysy kirjasta lisää Arkeen Voimaa -yhdyshenkilöltä.


Arkeen Voimaa (Chronic Disease Self-Management Program) on näyttöön perustuva ryhmätoimintamalli. Maailmanlaajuisesti levinnyt ryhmätoimintamalli on kehitetty Stanfordin yliopistossa Kaliforniassa 1990-luvulla. Tutkimusten mukaan ryhmätoimintaan osallistuneet onnistuivat parantamaan elämänsä laatua opettelemalla hoitamaan terveyttään itsehoidon keinoin. Ryhmässä he oppivat hallitsemaan aikaisempaa paremmin mm. kipua ja uupumusta. Ryhmän osallistujat pystyivät myös vähentämään lääkärikäyntejä.

Facebook-logo.
Instagram
Twitter-logo.

Tämän sivun lyhytosoite on www.tampere.fi/arkeenvoimaa